nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο κ. Παυλόπουλος για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων (1/9/06)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Aθήνα 1.9.2006

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με την εφαρμογή του νέου ενιαίου ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτα - πρώτα είναι - και δεν αναφέρομαι στην διαπίστωσή σας, γιατί προφανώς δεν την κάνετε εσείς, εσείς την μεταφέρετε - παντελώς ανακριβές ότι η ΑΔΕΔΥ είπε κάτι τέτοιο.

Την ΑΔΕΔΥ την είδαμε χθες με τον κ. Πρωθυπουργό, άκουσα και σήμερα τον Πρόεδρό της κ. Παπασπύρου. Η αλλαγή του ωραρίου έγινε σε πλήρη συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ. Και μάλιστα θα περιβληθεί η αλλαγή αυτή του ωραρίου την μορφή της λαϊκής συμφωνίας μολονότι δεν ήταν απαραίτητο.

Και είναι παντελώς, επίσης, ανακριβές, αυτό το οποίο λέγεται ότι, δήθεν, εξαρτάται η πορεία του ωραρίου, που γίνεται για την εξυπηρέτηση του πολίτη πρωτίστως, κυρίως από το πόσοι υπάλληλοι πηγαίνουν 07:30 - 09.:00 και πόσοι υπάλληλοι πάνε από τις 15:00 μέχρι τις 16:30.

Ποιος ήταν ο στόχος όταν κάναμε την αλλαγή του ωραρίου; Ο πρώτος στόχος ήταν να έχουμε ενιαίο ωράριο χειμώνα - καλοκαίρι. Είμαστε μία Χώρα – από τις ελάχιστες ίσως η μόνη - η οποία είχε άλλο ωράριο δημοσίων υπηρεσιών τον χειμώνα, άλλο το καλοκαίρι. Αυτό το ενιαίο ωράριο χειμώνα - καλοκαίρι επετεύχθη. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος. Ήδη ισχύει.

Δεύτερος στόχος. Να είναι οι υπηρεσίες, χειμώνα –καλοκαίρι πάλι, για τον πολίτη, ανοιχτές μεταξύ 9:00 και 15:00 οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από τις επιλογές του υπαλλήλου, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που έχουμε υπηρεσίες με ειδικό ωράριο, όπως είναι ιδίως οι οικονομικές υπηρεσίες. Που το διατηρήσαμε, γιατί αυτό συναρτάται και με την όλη διαχείριση εντός των δημοσίων υπηρεσιών. Και αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται.

Τώρα αν πηγαίνουν περισσότεροι ή λιγότεροι υπάλληλοι 7:30 με 9:00 ή 15:00 με 16:30, αυτό αφορά την εσωτερική δουλειά της δημόσιας υπηρεσίας.

Είναι επίσης παντελώς ανακριβές αυτό που λέγεται ότι αν οι προϊστάμενοι δεν είναι το πρωί εκεί, ποιος θα βλέπει τι ώρα φεύγουν και τι ώρα έρχονται. Δεδομένου ότι είναι γνωστό πως το ωράριο ελέγχεται διαφορετικά. Δεν ελέγχεται στην ουσία από τον προϊστάμενο.

Όπως, επίσης, και το αν κάνει σωστά την δουλειά του ο υπάλληλος και αυτό το ελέγχει ο προϊστάμενος όποτε θέλει ή και την επόμενη μέρα.

Αρα, το περισσότεροι ή λιγότεροι υπάλληλοι 7:30 με 9:00, 15:00 με 16:30, αυτό αφορά, επαναλαμβάνω, την εσωτερική δουλειά της δημόσιας υπηρεσίας. Και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ωράριο όσον αφορά τις σχέσεις του με τον πολίτη, που ήταν ο βασικός μας στόχος.

Αρα, οι δύο στόχοι του ωραρίου, ενιαίο χειμώνα - καλοκαίρι, 9:00 – 15:00, με εξαίρεση τα ειδικά ωράρια, επετεύχθη απολύτως. Και μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία σήμερα - τα οποία πήρα από το Υπουργείο πριν από λίγο - να δείτε αν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

Αρα, λοιπόν, κάποιοι επειδή περίμεναν ότι θα υπάρξει πρόβλημα, επειδή περίμεναν ότι δεν θα συμφωνήσει η ΑΔΕΔΥ - που συμφώνησε όπως ξέρετε - βρήκαν να πάρουν από το ωράριο στατιστικά τον αριθμό των υπαλλήλων που επέλεξε για εσωτερική δουλειά το πρωινό ή το μεσημεριανό ωράριο.

Φαίνεται ή δεν κατάλαβαν το ωράριο ή δεν έχουν άλλο τρόπο να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση. Οι πολίτες, όμως, ξέρουν. Αυτούς αφορά το ωράριο κατά βάση, αυτοί βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Μπορούν να τους ρωτήσουν σήμερα αν είχαν πρόβλημα με τις δημόσιες υπηρεσίες».

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved