nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η ΟΛΜΕ για απεργία και δίκη ακροδεξιών (20/9/06)


ΟΛΜΕ
Ερµ
ού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 19/9/2006
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα της ΔΟΕ. Απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δίνουν από χθες τη μάχη της απεργίας με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία δίνει αποστομωτική απάντηση στους κυβερνώντες που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας και διαψεύδει τις «Κασσάνδρες»
και την ίδια την Υπουργό Παιδείας που προεξοφλούσαν αποτυχία!

Οι αγωνιστικές διαθέσεις που διατρέχουν τους χώρους της εκπαίδευσης, από τη φοιτητική εξέγερση του Μάη-Ιούνη µέχρι τον αγωνιστικό βηµατισµό των συναδέλφων µας της Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης, διαµορφώνουν µια σηµαντική δυνατότητα να συγκροτηθεί στο πλαίσιο ενός κοινού πανεκπαιδευτικού αγώνα µια τέτοια αγωνιστική «δύναµη πυρός», που να µπορεί να ανασχέσει την επίθεση κατά των δικαιωµάτων µας αλλά και το κυριότερο, να αποσπάσει υπολογίσιµ
ες κατακτήσεις.

Καλούµε όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες να πάρουν ενεργητικά και µαχητικά µέρος στο αυριανό ΠΑΝΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα Προπύλαια του Πανεπιστηµίου Αθηνών, στις 12 το µεσηµ
έρι.

Για το σκοπό αυτό το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας σε πανελλαδική κλίµακα από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και από τις 14.00 μ.μ. µέχρι τις 17.00 μ.μ. για τον απογευµ
ατινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 26/9 ή την Τετάρτη 27/9, 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 14.00 μ.μ. – 17.00 μ.μ. για τον απογευµ
ατινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων και την συνδιοργάνωση νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας να κηρύξουν συμπληρωματική στάση εργασίας από 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και από 17.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ, ώστε ουσιαστικά η κινητοποίηση του κλάδου να πάρει χαρακτήρα 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Ο καθορισμός της οριστικής ημερομηνίας θα γίνει σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

∆ιεκδικούµ
ε:
• 5% του ΑΕΠ οι δηµ
όσιες δαπάνες για την παιδεία
• 1400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο
• Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας
• Γνήσιες Συλλογικές Συµ
βάσεις Εργασίας
• Μόνιµ
η και σταθερή εργασία για όλους
• Καµιά κατάργηση σχολείου - Διασφάλιση της µόνιµ
ης εργασίας όλων των
εκπαιδευτικών της ΤΕΕ
• Κατάργηση του Ν. 3475 για την ΤΕΕ
• Παιδαγωγική ελευθερία και δηµ
οκρατία στο σχολείο
• Κατάργηση του θεσµ
ικού πλαισίου της αξιολόγησης
• Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγµ
ατος
• 25 µαθητές στο τµήµ
α, 20 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

..........................................................

ΟΛΜΕ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:
olme@otenet.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ, Αθήνα 20/9/06
Στις 20, στις 22 Σεπτεμβρίου και στις 6 Οκτωβρίου εκδικάζονται οι δίκες ενάντια σε ακροδεξιούς τραμπούκους για τρεις από τις σημαντικότερες φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων.

Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006 αρχίζει η δίκη του στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και επίδοξου δολοφόνου του Δημήτρη Κουσουρή, Αντώνη Ανδρουτσόπουλου («Περίανδρου»).
Ο Ανδρουτσόπουλος παρέμενε ασύλληπτος από τον Ιούνιο του 1998 όταν, επικεφαλής ομάδας, επιτέθηκε με στρατιωτικό σχηματισμό στους φοιτητές Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και στον τότε αδιόριστο εκπαιδευτικό Γιάννη Καραμπατσόλη. Παραδόθηκε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια στην αστυνομία η οποία στο διάστημα αυτό δεν είχε κάνει ούτε τις στοιχειώδεις προσπάθειες για τη σύλληψή του. Η επίθεση είχε στόχο τη δολοφονία του Δημήτρη Κουσουρή, μέλους της συντονιστικής επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής (που πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις εναντίων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ.

Η δολοφονική απόπειρα έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου 1998, στην πλατεία απέναντι από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων της Ευελπίδων υπό την ανοχή της αστυνομίας. Έγινε σε μια περίοδο που κορυφώνονταν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, αδιόριστων και φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους Αρσένη, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση.

Η δολοφονική επίθεση των μελών της «Χρυσής Αυγής», που έγινε το λιγότερο υπό την ανοχή της αστυνομίας, καταδεικνύει το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών εκείνων που διαμορφώνουν το ανάλογο κλίμα εκτρέφοντας παρόμοιους «μηχανισμούς εφεδρείας». Ειδικά για τη φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής»,
εγείρονται ερωτήματα για την ασυλία που αντικειμενικά απολαμβάνει στις επιθέσεις της εναντίον αγωνιστών του κινήματος και μεταναστών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η δίκη ενάντια σε μέλη της χρυσής αυγής, με επικεφαλής το Χαράλαμπο Κουσουμβρή – ο οποίος συμμετείχε και στην επίθεση ενάντια στον Κουσουρή – που είχαν επιτεθεί 16 Νοέμβρη 2002 σε παρέα Ελλήνων και Μπαγκλαντέζων. Οι τραμπούκοι ξυλοκόπησαν την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιμπίδου και μαχαίρωσαν το φοιτητή Πάρη Χρυσό, μέλος του Κόκκινου. Η επίθεση έγινε έξω από τα γραφεία της χρυσής αυγής, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της επετείου της 17ης Νοέμβρη. Παρόλο που στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονταν το ίδιο βράδυ 15.000 αστυνομικοί, για την “αποφυγή επεισοδίων”, οι περίπου 15 τραμπούκοι διέφυγαν οποιασδήποτε σύλληψης.

Στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θήβα, πραγματοποιείται η δίκη ενάντια στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, γνωστό σαν “Πόρκι”. Ο Ρουμελιώτης μαζί με τη συμμορία του, είχε μαχαιρώσει στις 19 Οκτωβρίου 2005 δυο νέους στο Μοναστηράκι. Η “αιτία” ήταν μια αντιφασιστική κονκάρδα που φορούσε ο μικρότερος από τους δυο, ο οποίος γλίτωσε τη ζωή του χάρη στην επέμβαση των γιατρών.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών θα βρει και σήμερα την απάντηση που της αξίζει από τους αγώνες νεολαίας και εργαζομένων απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης της λιτότητας, της ανεργίας και της καταστολής. Η καταδίκη των δολοφόνων και όσων τους καλύπτουν, η υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων ενάντια σε κάθε παρακρατικό μηχανισμό και σε όσους τους στηρίζουν είναι υπόθεση του εκπαιδευτικού, του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος αλλά και κάθε αγωνιζόμενου ξεχωριστά.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις καταδίκης των δολοφονικών φασιστικών πρακτικών και αντιλήψεων καθώς και των φυσικών τους φορέων στα δικαστήρια :
- 20 Σεπτεμβρίου 8:30 το πρωί, Ευελπίδων,
- 22 Σεπτεμβρίου 8:30 το πρωί, Ευελπίδων,
- 6 Οκτώβρη 9 το πρωί, Δικαστήρια Θηβών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved