nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εκπαιδευτικοί φορείς: Στο κενό οι προσπάθειες της "Φιλεκπαιδευτικής" για έξωση σχολείων (25/9/06)

Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αθηνών
Έ
νωση Γονέων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος
Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας
Σύλλογοι των Καθηγητών τεσσάρων σχολείων των Αθηνών
Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
ΟΛΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.9.2006

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΈΞΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΌΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΗΡΙΑ

Η αγωνιστική κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των φορέων τους, αλλά και μαθητών απέτρεψε στις 7/7/06 τις προσπάθειες βίαιης έξωσης από την «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία» τεσσάρων (4) δημόσιων σχολείων στην Πλ. Βάθη (Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών, 2ο Λύκειο Αθηνών, 6ο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών).

Αλγεινή βέβαια είναι η εντύπωση από τις πρακτικές μιας κατά τα άλλα Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Οι κύριες ευθύνες όμως ανήκουν στη Νομαρχία που απουσίαζε από την εκδίκαση των αγωγών εξώσεως αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς στο Υπ. Παιδείας, στον ΟΣΚ και στον Δήμο Αθηναίων που χρόνια ολόκληρα δεν προωθούσαν καμία ουσιαστική λύση για τη στέγαση των σχολείων σε σύγχρονα δημόσια σχολικά κτήρια, ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Το περίεργο όμως και σκανδαλώδες είναι η παράτυπη επιμονή της Νομαρχίας Αθηνών για μεταστέγαση ενός από τα σχολεία και συγκεκριμένα του 2ου Λυκείου σε ένα όχι μόνο ακατάλληλο αλλά και επικίνδυνο κτήριο. Πρόκειται για 5όροφο κτήριο στις οδούς Μακεδονίας και Μιχ. Βόδα με γυάλινες εξωτερικές επιφάνειες, με μία και μοναδική στενή εσωτερική σκάλα και χωρίς προαύλιο χώρο. Αμφισβητούμε την ύπαρξη έγκυρου πιστοποιητικού καταλληλότητας για ένα κτήριο που εμφανώς δεν πληρεί τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για σχολείο, εκτίμηση με την οποία επισήμως και εγγράφως συνηγορεί και το αρμόδιο 6ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Προβληματική είναι επίσης, και η επιλογή της Νομαρχίας για μεταστέγαση των δυο εσπερινών σχολείων στο κτήριο του 4ου Γυμνασίου – Λυκείου στο Σταθμό Λαρίσης, όπου λείπουν εντελώς οι κατάλληλες προϋποθέσεις στέγασης, με τα υπάρχοντα σχολεία να βρίσκονται ήδη στο όριο του αδιαχώρητου.

Όλοι οι φορείς εκπαιδευτικών και γονέων θεωρούμε ότι μοναδική αποδεκτή λύση κοινωνικά και εκπαιδευτικά είναι η παραμονή των τεσσάρων σχολείων στο σημερινό τους χώρο στο κτήριο της Φιλεκπαιδευτικής μέχρι τη μεταστέγασή τους, το συντομότερο δυνατό, σε νέα σχολικά κτήρια με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μετά από είκοσι (!) χρόνια διεκδικήσεων των γονέων και των εκπαιδευτικών το οικόπεδο επί της οδού Ηπείρου 4 είναι πλέον ιδιοκτησία του ΟΣΚ. Ώριμη είναι επίσης η διεκδίκηση του οικοπέδου επί των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου. Μπορούν επομένως να ανεγερθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση και τις διαπιστωμένες τεχνικές δυνατότητες του ΟΣΚ νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια που θα στεγάσουν με επάρκεια τα τέσσερα σχολεία.

Για την υλοποίηση αυτής της δίκαιης απαίτησης όλοι οι φορείς ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αθηνών, η Ένωση Γονέων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, οι Σύλλογοι των Καθηγητών των τεσσάρων σχολείων, η Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καθώς και η ΟΛΜΕ:

α) καλούμε το ΥΠΕΠΘ, τον ΟΣΚ, τον Δήμο Αθηναίων και τη Νομαρχία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δεσμευτούν ότι σε 2 χρόνια θα παραδοθούν τα νέα σχολικά κτήρια με όλες τις αναγκαίες υποδομές. Καλούμε επίσης την «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία» να αναστείλει μέχρι τότε την εκτέλεση της έξωσης αναγνωρίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών μας που ζουν σε μια δύσκολη περιοχή με λαϊκή κοινωνική σύνθεση, πολλούς μετανάστες και έντονα προβλήματα.

β) Αρνούμαστε κατηγορηματικά να μεταστεγαστεί οποιοδήποτε σχολείο κάτω από τις παρούσες συνθήκες και μάλιστα σε απαράδεκτο και επικίνδυνο κτήριο

γ) Πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωϊ μπροστά στο χώρο των σχολείων Μάγιερ και Σουρμελή στην Πλ. Βάθης. Προχωρούμε επίσης σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Αχαρνών για να καταδείξουμε την αγωνιστική μας αποφασιστικότητα.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής καθηγητών και μαθητών το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8.30 έως τις 10.30 για τους καθηγητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Αθηνών.

δ) Προβαίνουμε όλοι οι φορείς σε μαχητικές παραστάσεις και διαβήματα στις αμέσως επόμενες μέρες. Δίνουμε προτεραιότητα στην Νομαρχία Αθηνών με την απαίτηση να αποσύρει τις απαράδεκτες εντολές της για μεταστέγαση των σχολείων που στην πράξη ισοδυναμούν με έξωση. Πραγματοποιούμε επίσης παραστάσεις στον ΟΣΚ και το Δήμο Αθηναίων καθώς και στο Υπ. Παιδείας για πλήρη και σαφή ανάληψη των ευθυνών τους.

ε) Προσκαλούμε όλους τους Δημοτικούς Συνδυασμούς και τους επικεφαλείς τους, που αναγνωρίζουν τα δίκαιά μας να πλαισιώσουν τις παραπάνω αγωνιστικές μας εκδηλώσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αθηνών, Ένωση Γονέων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος, Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, Σύλλογοι των Καθηγητών των τεσσάρων σχολείων, Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και η ΟΛΜΕ:

Αθήνα, 20/9/06

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved