nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Επιστολή ΟΛΜΕ προς καθηγητές (23/10/06)


ΟΛΜΕ


Δευτέρα 23.10.2006

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ

Συνάδελφε, / -ισσα,
Σου γράφουμε πάλι από ανάγκη, γιατί περίσσεψε η αδιαλλαξία των κρατούντων και οι άσπονδοι φίλοι άρχισαν πάλι να μας μετράνε έναν – έναν, γι’ αυτό ανοιχτά σου ξαναγράφουμε.

Όταν η χρηματοδότηση της παιδείας μειώνεται αυτό σε αφορά.

Όταν ο μισθός μας φτάνει μόνο για ένα 15νθήμερο τότε η δεύτερη δουλειά γίνεται θάνατος και η σιωπή είναι συνενοχή στην κυρίαρχη πολιτική.

Όταν οι έχοντες πλουταίνουν και οι φτωχοί φτωχαίνουν παραπέρα τότε ο εκπαιδευτικός ανησυχεί.

Όταν εδώ και 10ετίες διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις με 30 χρόνια υπηρεσίας και η Υπουργός Παιδείας μας παραπέμπει στον Υπουργό Εργασίας δεν μπορεί κανείς να συμβιβάζεται.

Όταν η επιμόρφωση ανατίθεται στους εμπόρους και τους χορηγούς τότε ο ορίζοντας στενεύει και ο πνευματικός θάνατος παραμονεύει.

Όταν διευρύνονται οι ανισότητες στη μόρφωση και εξωθούνται τα παιδιά από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη στενή και ευέλικτη κατάρτιση με το νέο νόμο για την ΤΕΕ τότε οι δάσκαλοί τους απεργούν.

Όταν ζητάμε να διασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων μας της ΤΕΕ και η Υπουργός Παιδείας δεν δίνει καμία απάντηση τότε οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Όταν χιλιάδες παιδιά είναι εκτός σχολείου κανείς δεν μπορεί να σιωπά.

Όταν σε 60.000 μαθητές/τριες κλείνουν το δρόμο προς την Γ/βάθμια Εκπ/ση στο όνομα της ποιότητας και με τη ρομφαία της βάσης του «10» τότε κανείς από εμάς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος.

Όταν το σωματείο σκέφτεται, ενώνει, αγωνίζεται, υπόδειξέ του τα λάθη του, αλλά στάσου δίπλα του!

Σ’ αυτόν τον αγώνα, που τον ξεκίνησαν οι δάσκαλοι, και ο λαός γράφει στις σημαίες του τα δικά μας αιτήματα, δεν είμαστε απλώς αρωγοί και συμπαραστάτες, αλλά δράστες και συμμέτοχοι.

Γιατί, αν δεν ανατραπεί αυτή η οικονομική πολιτική, θα «σφίξεις πάλι το ζωνάρι».

Γιατί, αν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα «επί τα χείρω», η Παιδεία θα προσδεθεί, ακόμη περισσότερο, στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γιατί, αν ηττηθούν οι φίλοι, θα γευτείς την πίκρα της ήττας.

Γιατί η συνείδησή μας γράφει αυτό που διδάσκουμε στις τάξεις μας: «Όλοι για έναν, ένας για το σύνολο»! Ακριβώς όπως μας διδάσκει η ιστορία, οι λαϊκές δημοκρατικές παραδόσεις μας, οι πρόσφατοι αγώνες μας.

Πίσω μας έχουμε μικρούς και μεγάλους αγώνες βαριές, παρακαταθήκες:

Αυτούς που κατοχύρωσαν το ανθρώπινο ωράριο, τη μονιμότητα, την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, που επέβαλαν μαζικούς διορισμούς και υπεράσπισαν τη δημόσια εκπαίδευση αγώνες οι οποίοι εμπόδισαν ως τώρα το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα να γίνει καθεστώς

Σκέψου. Το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση θα ήταν αλλιώτικο, αν δεν υψώναμε το ανάστημά μας.

Σκέψου πως χαμένος είναι μόνον ο αγώνας που δεν δόθηκε.

Συνάδελφε, / - ισσα,

Οι κυρίαρχοι κύκλοι υπολογίζουν σοβαρά την αποχή, την αντοχή και τη δράση σου.

Ρίσκαρε, έστω και τώρα, το χαμένο μεροκάματο, που μεροκάματο δεν είναι.

Ρίσκαρε στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, των σπουδαστών και των μαθητών το χρόνο σου, που λιώνει ατελέσφορος

Δίδαξε με το παράδειγμά σου, μην τους δίνεις πίστωση και λευκή επιταγή.

Τα σωματεία μας είναι εδώ, και έχουν προβλήματα, βοήθησέ τα με την υπόδειξη, τη συμβολή και την ενεργή παρουσία σου.

Τίποτε δεν σου χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με κόπο.

Η παραίτηση ενισχύει την κυβέρνηση·

η οπισθοχώρηση τις αντιδραστικές αλλαγές.

Βάδισε μαζί μας.

Όλοι στην 3ήμερη απεργία στις 24, 25 και 26/10/06

Το αύριο γράφεται από εμάς!

Σε κατηγορούν για υποκινητή. Εμείς ξέρουμε καλά πως υποκινητές της δράσης των ανθρώπων είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες τους. Αλλά είναι τίτλος τιμής για τους δασκάλους των παιδιών μας να αγωνίζονται μαζί με τους μαθητές τους για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο των προσδοκιών τους

Συνάδελφε, / - ισσα,

Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας χωρίς τέλος και έλεος, των αντιεκπαιδευτικών «μεταρρυθμίσεων», των αντεργατικών μέτρων, της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού συνεχίζει και στέκεται απειλητικά απέναντί σου. Όλα, ακόμη και οι διεργασίες και οι φόβοι στο αντίπαλο στρατόπεδο, δείχνουν ότι μπορεί και πρέπει η «σιδηρά» αυτή πολιτική να υποστεί ρήγματα και ήττες και το εκπαιδευτικό κίνημα να μετρήσει ΤΩΡΑ υπολογίσιμες κατακτήσεις. ΤΩΡΑ, μπορούμε με τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα μας να ακυρώσουμε τις προσπάθειες των κυρίαρχων κύκλων να συντρίψουν κάθε αγωνιστική κίνηση στους κόλπους των εργαζομένων.

Ανάμεσά μας υπάρχουν διαφορές απόψεων, παράλληλες εκτιμήσεις, ακόμη και συγκρουόμενες θέσεις. Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν ζητάει την ολοκληρωτική συμφωνία σου. Ζητάει την ψυχή σου, λεύτερη και αδούλωτη, και μία ελάχιστη συνεννόηση, όπως αρμόζει σε αυτούς που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση. Δεν σβήνουμε τις διαφορές μας και τις πολιτικές προτιμήσεις μας. Απλά δίνουμε τα χέρια για να σμίξουμε τον κλάδο μας, όπως αρμόζει σε εργαζόμενους και γράφουμε στον πίνακα ένα κεφαλαίο Α που μπορεί και να σημαίνει

Αλληλεγγύη, Αγώνας, Αξιοπρέπεια, Αυτοπεποίθηση.

Συνάδελφε, / - ισσα,

Απέναντί μας είναι η πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας, της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημιουργίας φτηνού εργατικού δυναμικού, των περικοπών. Μην τους κάνεις το χατίρι να πισωπατήσεις, να παραιτηθείς, να δειλιάσεις. Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε ακόμα.

Έλα στο Σύλλογό σου, στο σωματείο, βοήθα τον «πεσμένο» να σηκωθεί, τσάκισε το σαράκι της ιδιώτευσης, ξεδίπλωσε τις γόνιμες ιδέες και τα πανό που ζωγραφίζουν το αύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΦΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ Ή ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24, 25 και 26/10/06 ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 25/10/06 ΣΤΙΣ 12 το μεσημέρι ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved