nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απόφαση ΔΟΕ για νέα απεργία (25/10/06)


ΔιΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 25/ 10/ 2006

Προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.


ΑΠΟΦΑΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ 
ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση εκτίμησε τα παρακάτω:
1. Ο μεγαλειώδης αγώνας, για 6η εβδομάδα, των εκπαιδευτικών της Π.Ε. που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύει την αυταπάρνηση και τη δύναμη των απεργών, τη δύναμη της συλλογικότητας, τη δύναμη της διεκδίκησης απέναντι στα ρεύματα της υποταγής και του συμβιβασμού. Απέναντι στη μελωδία της παρακμής αναδεικνύει την ανάγκη αποφασιστικών, παρατεταμένων αγώνων διάρκειας.

2. Ο αγώνας αυτός ανέδειξε συνολικά το αίτημα του να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας, το αίτημα των 1400€ καθαρά στο νεοδιόριστο με ενσωματωμένα όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, αίτημα πανεκπαιδευτικό, αίτημα πανεργατικό, αίτημα δίκαιο σ’ολόκληρη την κοινωνία. Απέναντι σ’αυτό η κυβέρνηση και δια στόματος του πρωθυπουργού αντέταξε τη λογική του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., τη λογική της προσαρμογής στους δείκτες και στους κανόνες της οικονομικής επιτήρησης με την ΟΝΕ, τη συνέχιση της μακρόχρονης λιτότητας για άλλα 7 χρόνια. Σαφέστατα «πέταξε το γάντι» στους εργαζόμενους βάζοντας αυτή το δίλημμα ή υποταγή στις παραπάνω πολιτικές ή αγώνας για την ανατροπή τους, ώστε να υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους.

3. Ο αγώνας αυτός αναδεικνύει στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης, το ζήτημα της κρατικής επιχορήγησης για την παιδεία. Απέναντι σ’αυτό το αίτημα που αγκαλιάστηκε και αγκαλιάζεται από χιλιάδες γονείς, από τους εργαζόμενους, από τους μαθητές και τους φοιτητές, η κυβέρνηση αντιτάσσει τον οικονομικό στραγγαλισμό της παιδείας και στο νέο προϋπολογισμό με το ακόμα πιο μειωμένο ποσοστό που προβλέπει. Διά στόματος πρωθυπουργού έθεσε ευθέως το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της εισόδου των χορηγών στην εκπαίδευση (π.χ. για τις σχολικές βιβλιοθήκες) μετατρέποντας την παιδεία από κοινωνικό δικαίωμα, που το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει, σε ατομική υπόθεση του καθενός και σε υπόθεση κερδοσκοπίας των ιδιωτών. Τρανή απόδειξη για τα παραπάνω είναι και η εμμονή της, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, να προχωρήσει στην αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση ιδιαίτερα του άρθρου 16 που κατοχυρώνει το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Η πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, προμετωπίδα του αγώνα μας, δε συνάδει με τη λογική των χορηγών.

4. Ο αγώνας μας δείχνει την ανάγκη ενός ενιαίου πανεκπαιδευτικού, πανεργατικού αγώνα από συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες και το συντονισμό τους, ώστε να απαντήσει αποφασιστικά, μαχητικά και νικηφόρα στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση.

Χρειάζεται η συμπαράταξη τόσο χρονικά όσο και από την άποψη του περιεχομένου.

Αγώνας για την ανατροπή της μακρόχρονης λιτότητας, για τη ρήξη και την ανατροπή με τη σιδερένια φτέρνα της «οικονομικής προσαρμογής» με τα κέρδη των εταιρειών και τους δείκτες και τους κανόνες της ΟΝΕ-ΕΕ. Για 1400€ καθαρά βασικό μισθό για όλους τους εργαζόμενους, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς. Αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ενάντια στην αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 και των νόμων – πλαισίων για ιδιωτικά ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση.

Αγώνας για σταθερή και μόνιμη εργασία για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

5. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας αξιοπρέπειας γι’ αυτό έχουμε δίπλα μας τους γονείς, γι’ αυτό όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναπτύξουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί τους, για το σχολείο που όλοι ονειρευόμαστε.

6. Ο αγώνας μας είναι αγώνας διαρκείας, παρατεταμένος, πανεκπαιδευτικός και πανεργατικός. Οι εκπαιδευτικοί είναι περήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν. Συνεχίζουν αποφασιστικά, συνεχίζουν μαχητικά προσπαθώντας να οικοδομήσουν στην πράξη εκείνο το μέτωπο παιδείας – εργασίας που θα μπει φραγμός στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, στα πλαίσια του παρατεταμένου αγώνα:
· Παίρνουμε πρωτοβουλία αγωνιστικής συμπαράταξης και συντονισμού με τους άλλους χώρους της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους.
· Πραγματοποιούμε καμπάνια πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο για ενημέρωση γονιών και κοινές πρωτοβουλίες.
· Κηρύσσουμε 24ωρες απεργίες στις 3/11 και 9/11 για τη διενέργεια πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων.
· Συμμετέχουμε ως απεργιακό μέτωπο στην πορεία του πολυτεχνείου στις 17/11 για το σύγχρονο σύνθημα ψωμί – παιδεία – ελευθερία.

Πραγματοποιούμε νέες Γ.Σ. στην περίοδο 10-24 Νοεμβρίου για αγώνα με διάρκεια και προοπτική και σε συντονισμό με όλο το εκπαιδευτικό κίνημα και τους εργαζόμενους, με στόχο την ανατροπή της λιτότητας και της συνταγματικής αναθεώρησης που πλήττει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.
(Προτείνουμε στους Συλλόγους να προγραμματίσουν τις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, στις παραπάνω ημερομηνίες).

7. Σ’ αυτόν τον αγώνα απομονωμένη και στη γωνία βρέθηκε η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, η συντηρητική πολιτική του αυταρχισμού, της βίας και της αδιαλλαξίας.

Δίνουμε την απάντησή μας στους δρόμους του αγώνα, στο απεργιακό ποτάμι που εισέβαλλε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο γκρεμίζοντας τα στημένα σκηνικά της κυρίαρχης πολιτικής.

· Ο παρατεταμένος αγώνας διαρκείας,
· Ο πανεργατικός, πανεκπαιδευτικός συντονισμός
θα είναι η απάντηση από δω και μπρος


Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος
Μπράτης Δημήτρης

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπαμπούρας Πολυζώης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved