nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Συμπαράσταση ΟΛΜΕ στις καθαρίστριες των σχολείων (31/1/07)


ΟΛΜΕ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 31/1/07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 31.1.2007

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των καθηγητών της Β/θμιας εκπαίδευσης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, που πραγματοποιούν 48ωρη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση στη 1 και 2/2/07.

Η Κυβέρνηση αφού αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση και τους πολύχρονους αγώνες των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να εφαρμόσει το Π.Δ. 164/04 και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση 7.162 καθαριστριών μέχρι σήμερα (σε σύνολο 8.000 περίπου), προσπαθεί τώρα με αυθαιρεσίες, λαθροχειρίες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις να:
α) αποφύγει το κόστος μισθοδοσίας τους. επιχειρώντας παράνομα να το «φορτώσει»
στους οικείους Δήμους και Κοινότητες, χωρίς φυσικά οι ΟΤΑ να έχουν ούτε την ιδιότητα του εργοδότη, ούτε τα απαραίτητα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους!
β) να το ελαχιστοποιήσει ακόμα περισσότερο, από τη μια «μονιμοποιώντας» τους 2.500 (από τους 8.000) με συμβάσεις απασχόλησης της μισής, μίας και μιάμισης ώρας ημερησίως!! στερώντας έτσι από τους εργαζόμενους αυτούς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης και από την άλλη, επιχειρώντας να προσμετρήσει ως προϋπηρεσία για όλους το μονιμοποιούμενους αυτήν που προσμετρήθηκε για την ένταξη τους στο Π.Δ. 164/04, δηλ. από το σχολικό έτος 2001-2002. Για δε τους ωρομισθίους της μερικής απασχόλησης η προϋπηρεσία τους θα προσμετράται με άθροιση των μισάωρων!!·
Το αν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν προϋπηρεσία 15, 20 και 25 ετών, ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση.

Πέραν όμως όλων αυτών, η Κυβέρνηση παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει και την πρόσφατη απόφαση της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και οι υπόλοιποι 3.500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων καθώς όλοι τους σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας, που έκρινε και αποφάσισε τη μονιμοποίηση τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι οποίοι εξαιρέθηκαν λόγω του χρονικού ορίου (24μηνο), που το Π.Δ. Παυλόπουλου έθετε.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση:
-
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
-
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟ Π.Δ.164/04
-
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ «ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ»
ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΙΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ!!
-
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
-
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
-
ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
-
ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved