nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΔΟΕ: "Συνεχίζουμε με 24ωρη στις 22 Φλεβάρη" (14/2/07)


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 14/2/2007

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2/2007
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος από την περσινή άνοιξη, τη μεγάλη απεργία μας το φθινόπωρο μέχρι τις φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, σήμερα, συνέβαλαν στη δημιουργία των όρων ματαίωσης της αναθεώρησης του άρθρου 16 αλλά και του Συντάγματος συνολικά (άρση της μονιμότητας, αποχαρακτηρισμός των δασικών εκτάσεων κλπ).

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, μετά τη δυναμική παρέμβαση του κινήματος, παραμένει απομονωμένη στην προσπάθειά της να ψηφίσει τώρα τη συνταγματική αναθεώρηση. Η συνολική ανατροπή της ασκούμενης αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, η δικαίωση του συνθήματος «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» και στην επόμενη Βουλή, περνάει μέσα από τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα, γεγονός που θα υποχρεώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδεχτούν τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Σήμερα, λοιπόν, που ο αγώνας των φοιτητών και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος συνεχίζεται μέχρι την οριστική ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του Συντάγματος αλλά και του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή και την αντιεκπαιδευτική πολιτική όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί αλλά πρέπει να διευρυνθεί με την αποφασιστική κλιμάκωση της δράσης όλου του πανεκπαιδευτικού μετώπου αλλά και του κινήματος όλων των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα για την οριστική ματαίωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του Συντάγματος και διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για:
- 1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο,
- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% του ΓΚΠ,
- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων,
- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με κατάργηση της ωρομισθίας. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης. Ωράριο στο επίπεδο Β/θμιας,
- Δημοκρατία και ελευθερία στο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Καμιά παρέμβαση της αγοράς στο σχολείο. Κατάργηση του καθηκοντολογίου,
- Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μαθητών για ολόπλευρη μόρφωση και να μην εντείνουν την απόρριψη και τον αποκλεισμό,
- Ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, χωρίς αποκλεισμούς.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ και οι δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Αττικάρχη δείχνουν ότι η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό απέναντι στο κίνημα και επιστρατεύει όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς εναντίον του. Οι ενέργειες αυτές επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζει την τακτική της στοχοποίησης αγωνιστών του κινήματος, συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών ομάδων, όπως έκανε και στη διάρκεια της απεργίας μας.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έχει και το χαρακτήρα της απάντησης απέναντι στο γενικευμένο αυταρχισμό κυβέρνησης – αστυνομίας και της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

- Για όλους τους παραπάνω λόγους συνεχίζουμε τον αγώνα. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στις 22 Φλεβάρη και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την προετοιμασία της.

- Αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση θα ακολουθήσουν, ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, έκτακτες Γ.Σ. των Συλλόγων προκειμένου να αποφασίσουν για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved