nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών: "Παρωδία ο διαγωνισμός σχολικών συμβούλων" (28/2/07)

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Αθήνα 27/2/07


Για το «διαγωνισμό – παρωδία»
των Σχολικών Συμβούλων

Με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό – παρωδία που έγινε στις 24/2/07 για την επιλογή των Σχολικών Συμβούλων η Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. επισημαίνει τα εξής:

1. Με πρόταση της παράταξής μας, στις 11/11/05 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (απόφαση Δ.Ο.Ε. 296/11-11-05) απέρριψε κατηγορηματικά το Νόμο 3467 για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «ο Νόμος αυτός είναι τελείως αντίθετος τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στις διατάξεις του με τις πάγιες θέσεις του κλάδου για αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Στόχος του δεν είναι η αξιοκρατία αλλά η ημετεροκρατία στο χώρο της εκπαίδευσης. Γι’ αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την απόσυρσή του…»

2. Το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να δώσει τεκμήρια αντικειμενικότητας σε μια διάτρητη διαδικασία προχώρησε το Σάββατο 24 Φλεβάρη σε διαγωνισμό για τους Σχολικούς Συμβούλους, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις μας για διαγωνισμό – παρωδία. Ο διαγωνισμός αυτός θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μνημείο επιτηδευμένης προχειρότητας.

Συγκεκριμένα:
· Η όλη διαδικασία δεν παρέχει κανένα εχέγγυο διαφάνειας αφού είναι ακόμη άγνωστο ποιοι αποτελούν την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που θα κάνει τη «βαθμολόγηση» των γραπτών. Πληροφορούμαστε ότι τη βαθμολόγηση έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.
· Παρά το γεγονός ότι ο Νόμος προβλέπει πως οι Σχολικοί Σύμβουλοι εξετάζονται στη διδακτική μεθοδολογία και στα παιδαγωγικά, το 20% των ερωτήσεων ήταν εκτός ύλης.
· Τα θέματα ήταν κοινά για όλους τους υποψήφιους όλων των βαθμίδων με αποτέλεσμα να καλούνται οι συνάδελφοι να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν άλλο κλάδο. · Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θεμάτων, μέχρι και δύο ώρες, μεταξύ των εξεταστικών κέντρων
· Δε συμπληρώνονταν πουθενά ο αριθμός των ερωτήσεων στις οποίες απάντησαν οι υποψήφιοι συνολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η παράταξή μας πρότεινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της 27ης Φλεβάρη 2007, στην οποία παρέστη και το προεδρείο της Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, να καταγγελθεί η διαδικασία και να μη ληφθούν υπόψη τα «αποτελέσματα» του διαγωνισμού για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν κατέληξε σε απόφαση γιατί:
· Η ΔΑΚΕ, συνεχίζοντας να παίζει, με μεγάλη επιτυχία, το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι όλα έγιναν σωστά.
· Η ΕΣΑΚ-Σ, παρά το γεγονός ότι είχε ψηφίσει το Νοέμβρη του 2005 την απόφαση της Δ.Ο.Ε., που ζητούσε την απόσυρση του Ν. 3467, τώρα αρνείται να καταγγείλει τη διαδικασία.
· Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θεωρούν ότι το θέμα της επιλογής των στελεχών δεν τους αφορά και δεν τοποθετούνται επί της ουσίας.

Είναι φανερό πως η άρνηση των παρατάξεων της ΕΣΑΚ-Σ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να καταγγείλουν τη διαδικασία-παρωδία του διαγωνισμού, εξυπηρετεί πλήρως τόσο τα σχέδια της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ. όσο και της κυβερνητικής ΔΑΚΕ, που έχουν στόχο την κομματική άλωση της διοίκησης και της καθοδήγησης της εκπαίδευσης.

Η Π.Α.Σ.Κ., δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και θα αντισταθεί με κάθε τρόπο σ’ όλα εκείνα τα ζοφερά φαινόμενα που προκαλούν και υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων μας, αμαυρώνουν και πλήττουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Είναι βέβαιο πως τα στελέχη που θα επιλεγούν μ’ αυτό το διάτρητο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3467) θα αμφισβητηθούν έντονα από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και δε θα έχουν το απαραίτητο κύρος για να επιτελέσουν το ρόλο τους.

Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΗΜΕΤΕΡΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved