nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Διευκρινήσεις Ανδρεουλάκου για τις 294 νεοσυσταθείσες θέσεις των ΚΕΠ (8/3/07)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Πέμπτη 08-03-2007

Με την πρόσφατη υπογραφή και δημοσίευση δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υφυπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Ανδρεουλάκου και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκα (ΦΕΚ 294 Β΄/5-3-2007), συστήθηκαν 294 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Οι θέσεις που συστήνονται αφορούν:
1) Νέες θέσεις για τις ανάγκες λειτουργίας νεοσυσταθέντων ΚΕΠ τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη σύσταση θέσεων.
2) Αρκετές θέσεις οι οποίες δεν είχαν συσταθεί στην α΄ φάση λόγω χαμηλής παραγωγικότητας αλλά στη συνέχεια τόσο η παραγωγικότητα όσο και η συνολική εικόνα του ΚΕΠ βελτιώθηκαν.
3) Ένα ποσοστό επί των προκηρυσσόμενων θέσεων της α΄ προκήρυξης διατέθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2643/98 υπέρ των προστατευόμενων κατηγοριών που ορίζονται με αυτόν. Οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν σε χωριστή προκήρυξη του ΟΑΕΔ σε διαφορετικό χρόνο και με διαφορετικές προϋποθέσεις. Επειδή οι θέσεις αυτές δεν είναι διαθέσιμες για τους συμβασιούχους, 45 από αυτές, σχεδόν το 50%, συστήνονται ως επιπλέον θέσεις και προστίθενται στο συνολικό αριθμό αυτών.

Με την υπογραφή και των παραπάνω ΚΥΑ, ο συνολικός αριθμός των μονίμων θέσεων για τα ΚΕΠ διαμορφώνεται πλέον σε 2.882, ενώ ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων συμβασιούχων έργου στα ΚΕΠ ανέρχεται, όπως είναι γνωστό, σε περίπου 3.000.

Τα παραπάνω, καθώς και οι λοιπές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το ΥΠΕΣΔΔΑ και ο Υφυπουργός κ. Ανδρεουλάκος (π.χ. η μη αναπλήρωση συμβασιούχων που διακόπτουν την σύμβασή τους για οποιοδήποτε λόγο), αποσκοπούν στη σταδιακή σύγκλιση του αριθμού των μονίμων θέσεων με τον αριθμό των συμβασιούχων.

Παράλληλα με την δημιουργία των μονίμων θέσεων όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη – ως μια εντελώς χωριστή διαδικασία – η διαδικασία της προκήρυξης και πλήρωσης αυτών, η οποία διενεργείται από το ΑΣΕΠ και υλοποιείται σε φάσεις:
- ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η α΄ φάση η οποία αφορούσε στην προκήρυξη 1.952 θέσεων και αναμένεται η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων
- το υπουργείο είναι έτοιμο να αποστείλει στο ΑΣΕΠ το αίτημα για την διενέργεια της β΄ φάσης που αφορά στην προκήρυξη 524 επιπλέον θέσεων μόνιμου προσωπικού
- στο τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί η γ΄ φάση της προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις προκηρύσσονται σε φάσεις σύμφωνα με το κριτήριο της «χρονικής τους ωριμότητας», δηλαδή θα πρέπει να αντιστοιχούν σε απασχολούμενο ο οποίος να συμπληρώνει τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ΚΕΠ. Το κριτήριο αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες τις φάσεις της προκήρυξης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων.

Δεδομένου ότι για την συμμετοχή στις εν λόγω προκηρύξεις απαιτείται ως απαραίτητο πρόσθετο προσόν προϋπηρεσία τουλάχιστον 24 μηνών σε ΚΕΠ αλλά και του γεγονότος ότι ο αριθμός των συσταθεισών θέσεων συγκλίνει σταδιακά με τον αριθμό των συμβασιούχων, καθίσταται σαφές ότι έχουν διαμορφωθεί ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για την συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων όσον αφορά στην οριστική ρύθμιση του εργασιακού τους καθεστώτος, σύμφωνα πάντα με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ανδρεουλάκου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved