nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων: "Να βάλουμε φραγμό στη λεηλασία των Ταμείων" (14/5/07)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αριστοτέλους 24  Θεσσαλονίκη
(4ος όροφος-γραφείο 4  τηλ.  2310-268699 )
http://www.geocities.com/sefiesalonica
Ε-Mail:
sefiesalonica@yahoo.gr 
ΤΗΛ. Δ.Σ. : 6945 199730 - 6974 558547- 6974 713426


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 14 Μαΐου 2007


ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ  ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αυτά που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ένα μέρος της λεηλασίας που υλοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες, με αυτουργό το ίδιο το κράτος.

Εδώ και μια δεκαπενταετία νομοθετήθηκε (αντιασφαλιστικοί νόμοι Σουφλιά και Ρέππα) από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η επίθεση στο κοινωνικό και ασφαλιστικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων ηλικίας, την μείωση των συντάξεων, την αύξηση των προϋποθέσεων για την χορήγησή τους. Ταυτόχρονα θεσμοθετήθηκε η διαδικασία τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων σε χρηματιστηριακούς τίτλους, με την εμπλοκή της κρατικής εξουσίας και χρηματιστηριακού κεφαλαίου, με βασική επιδίωξη την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Και “νόμιμα” πια γινόταν η ληστεία στα αποθεματικά.  Και όσο πιο πολλά ληστεύουν τόσο περισσότερο αυξάνουν τους εκβιασμούς και τις απειλές για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και παραπέρα μείωση των συντάξεων. Να αποδεχτούν σε τελική ανάλυση την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την είσοδό τους στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Είναι σαφής και διακηρυγμένη η πρόθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, να ανοίξει το ασφαλιστικό ζήτημα, σύμφωνα με τις εντολές και τις συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις προτάσεις του ΣΕΒ , αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές, με στόχο τον περιορισμό της κοινωνικής ασφάλισης, κύριας και επικουρικής που είναι εγγυημένη από το σύνταγμα και την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα, δηλαδή των επαγγελματικών ταμείων που είναι ιδιωτική ασφάλιση.

Το ζήτημα δεν είναι πρόβλημα έντιμων ή ανέντιμων διαχειριστών, ούτε διαφορετικών θέσεων για την “αξιοποίηση” των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, όπως το θέτουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ζητούν εντιμότερη διαχείριση των αποθεματικών, αποκρύπτοντας την ουσία που είναι η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης.Είναι ζήτημα πολιτικό που αφορά την παραπέρα επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Για τους εργαζόμενους μια είναι η πραγματική αξιοποίηση των αποθεματικών, η αύξηση των συντάξεων και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι με συλλογικούς αγώνες, έχουμε τη δύναμη -το αποδείξαμε και στη περίπτωση των μέτρων Γιαννίτση- και μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επιχείρηση ξεριζώματος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, να συγκροτήσουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των σημερινών δικαιωμάτων.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved