nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο υφυπουργός Παιδείας για τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ (31/5/07)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 31 Μαΐου 2007

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε το έργο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π κατά τα δυο χρόνια λειτουργίας του, στην τοποθέτηση του επεσήμανε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Η αποτελεσματικότητα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π στο έργο που καλείται να επιτελέσει έχει βελτιωθεί δραστικά σε σχέση με το παρελθόν.
Ειδικότερα:
1. Ορίστηκαν με σαφήνεια και ακρίβεια οι τίτλοι τους οποίους ο Οργανι-σμός νομιμοποιείται να αξιολογήσει.
2. Ορίστηκαν με σαφήνεια τα κριτήρια αναγνώρισης ενός Ιδρύματος ομο-ταγούς, τα οποία συνάδουν πλήρως με τα ακαδημαϊκά κριτήρια λει-τουργίας και παροχής ποιότητας σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ, αλλά και τα ισχύοντα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Ορίστηκαν με σαφήνεια οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ισοτιμίας και αντιστοιχίας των τίτλων σπουδών.
4. Αναπτύχθηκαν διαδικασίες ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων. Εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα 316 περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών.
5. Καθορίστηκε σαφές πλαίσιο συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τη Σερ-βία για τη διασταύρωση στοιχείων και εντοπισμό περιπτώσεων χορή-γησης πλαστών τίτλων.
6. Έγινε νέα διοικητική διάρθρωση του Οργανισμού με συγκεκριμένες και διακριτές αρμοδιότητες.
7. Στελεχώθηκε ο Οργανισμός με 21 ειδικούς εισηγητές, που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, καθώς και με 12 νέους υπαλ-λήλους μέσω ΑΣΕΠ. Ενισχύθηκε επίσης ο αριθμός των αποσπασμέ-νων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα σήμερα ο Οργανισμός να στελεχώνε-ται με περισσότερους από 100 εργαζομένους.
8. Από τις αρχές του 2006 ο Οργανισμός στεγάζεται πλέον σε νέο, σύγ-χρονο κτίριο 2.500 τ.μ σε περιοχή με εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέ-σα μεταφοράς.
9. Για την περαιτέρω εξυπηρέτηση του πολίτη και την ταχεία διεκπεραίω-ση των υποθέσεων, ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π προχώρησε στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού με την αγορά υπερσύγχρονών υπολογιστι-κών συστημάτων και την προμήθεια σύγχρονου λογισμικού. Η προο-πτική είναι έως το τέλος του 2007 η διεκπεραίωση της διαδικασίας ανα-γνώρισης να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
10. Σημαντικές επίσης ήταν οι αλλαγές στις εξετάσεις Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Με στόχο την πλήρη διαφάνεια, τα δύο τελευταία έτη, οι διαδικασίες επιλογής των θεμάτων, η βαθμολόγηση των γραπτών και η έκδοση και καταχώρηση των βαθμολογιών διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά. Επιπλέον, το 2006, σε συνεργασία με τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές, δημιουργήθηκε Τράπεζα Ερωτήσεων για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως γίνεται κυρίως στις Η.Π.Α, όπου εφαρμόζεται με επιτυχία το σύστημα εξετάσεων με βάση ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, που έχει εισαχθεί και στις εξετάσεις του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Αποτέλεσμα αυτών των 10 παρεμβάσεων ήταν η ενίσχυση της διαφάνειας, η αντικειμενική αντιμετώπιση των αιτούντων και η επιτάχυνση των διαδικασιών, δηλαδή ουσιαστικά η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved