nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Συμπεράσματα της συνόδου προέδρων των ΤΕΙ της χώρας (22/6/07)


ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αργοστόλι 22 Ιουνίου 2007

Η Σύνοδος Προέδρων – Αντιπροέδρων των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων συνήλθε την Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22 Ιουνίου 2007.

Την σύνοδο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σ. Ταλιαδούρος και ο Ειδικός Γραμματέας Τ.Τ.Α.Ε. του ΥΠΕΠΘ κ. Κ. Σούτσας.

Μετά τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των δύο ημερών, τα μέλη της Συνόδου κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Πρέπει άμεσα να εισαχθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών βάσει του οποίου τα Τ.Ε.Ι. θα μπορούν να διοργανώσουν, μετά από αξιολόγηση, αυτοδύναμα μεταπτυχιακά.
2. Πρέπει να γίνει η νομοθέτηση και πλήρωση νέων θέσεων Ε.Π. για τα Τ.Ε.Ι. για να ανατραπεί η αναλογία μονίμου Ε.Π. – εκτάκτου Ε.Π., που σήμερα βρίσκεται στα απαράδεκτα επίπεδα για Α.Ε.Ι. - ένας μόνιμος προς τέσσερις εκτάκτους.
3. Ζητάει να υπάρξουν άμεσα εγκρίσεις για πρόσληψη μονίμων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Ξένων Γλωσσών στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης
4. Η χρηματοδότηση των Α.Ε.Ι. της χώρας (Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.) πρέπει να είναι του ιδίου ύψους για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλα τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
5. Ζητάει από το ΥΠΕΠΘ να εξασφαλίσει και να διαθέσει στις Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και στον Σ.Ε.Α.Β. αξιόλογα κονδύλια από τους πόρους του Δ’ Κ.Π.Σ.
6. Να αναθεωρηθεί από το ΥΠΕΠΘ η αντίληψη που επικρατεί στην έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων προς αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας, που δημιουργεί με τη θέσπιση δύο ειδών Α.Ε.Ι. η εφαρμογή του Νόμου 3549/2007.
7. Ο ελάχιστος αριθμός διδακτικών εβδομάδων να είναι δεκατρείς (13) όπως και στα Πανεπιστήμια.
8. Να γίνεται άμεσα διορισμός διοικητικών υπαλλήλων στην περίπτωση αποχώρησης ή συνταξιοδότησης.
9. Να νομοθετηθούν άμεσα νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων για την στελέχωση α) των διοικητικών υπηρεσιών και β) των Τεχνικών Υπηρεσιών των Ιδρυμάτων.
10. Μετά τις εισηγήσεις του Σ.Α.Τ.Ε. για ίδρυση νέων Τμημάτων ή για την μετονομασία παλαιών να προχωρεί άμεσα η διαδικασία υλοποίησης.
11. Να προχωρήσει το ΔΟΑΤΑΠ στην αναγνώριση των Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών που παρέχονται από συνεργασίες των ΤΕΙ με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του Νόμου 2916/2001.
Να ρυθμιστεί νομοθετικά το πρόβλημα που έχει προκύψει για εκατό (100) σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, που απέκτησαν Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών από Αγγλικά Πανεπιστήμια σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα συνεργασίας με το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, προ της εφαρμογής του Νόμου 2916/2001. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved