nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας: Πειθαρχικός έλεγχος και εισαγγελέας για την αλλοίωση των γραπτών (10/7/07)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 10 Ιουλίου 2007

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει μετά την έγγραφη καταγγελία - αναφορά δύο καθηγητριών - βαθμολογητριών του μαθήματος Αγγλικής γλώσσας στη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας καθηγ. Ανδρέας Καραμάνος προέβη σήμερα στις εξής δηλώσεις:

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου γίνεται η έγγραφη καταγγελία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από δύο καθηγήτριες- βαθμολογήτριες Αγγλικών, ότι τους ζητήθηκε από την Πρόεδρο του βαθμολογικού κέντρου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, «να αλλάξουν την βαθμολογία τους προς τα πάνω, ώστε η διαφορά των δύο βαθμολογητών να είναι 13, ώστε να δικαιολογείται η αναβαθμολόγηση».
Μετά ταύτα, το Υπουργείο Παιδείας προέβη στις εξής ενέργειες:

1. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιος, ζήτησε αμέσως την έγγραφη παροχή εξηγήσεων της Προέδρου του βαθμολογικού Κέντρου εντός 2 ωρών.
2. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, έδωσε εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή για την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον Διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσ/νικης κ. Γ. Κωσταντινίδη.
3. Η Υπουργός Παιδείας Κα Μαριέττα Γιαννάκου, επικοινώνησε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Β. Φλωρίδη, τον οποίο ενημέρωσε για τα γεγονότα, καθώς και για τις μέχρι τότε ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και του γνωστοποίησε ότι το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και το ανακριτικό υλικό, θα του παραδοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
4. Κατά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση εξετάσθηκαν 37 μάρτυρες, στελέχη και βαθμολογητές όλων των ειδικών μαθημάτων που βαθμολογήθηκαν στο εν λόγω Βαθμολογικό Κέντρο.
5. Το πόρισμα της ΕΔΕ κατέληξε στα εξής:
· Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο για μη σύννομη βαθμολόγηση.
· Στο μάθημα των Αγγλικών, βαθμολογήθηκαν 2.510 γραπτά, εκ των οποίων στα 528 υπήρξε τρίτος αναβαθμολογητής, σύμφωνα με τον Νόμο
· Σε 33 από αυτά, διαπιστώθηκε αλλοίωση - νόθευση με διόρθωση της βαθμολογίας - ενώ υπήρχε ήδη η βαθμολόγηση από τον τρίτο βαθμολογητή - πράξη η οποία απαγορεύεται.
· Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η εν λόγω Πρόεδρος του βαθμολογικού Κέντρου, φέρεται να επικαλείται προφορική εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία δήθεν δόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, από το πόρισμα της ΕΔΕ προέκυψε ότι ουδέποτε εδόθησαν τέτοιες εντολές.
6. Το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς και το ανακριτικό υλικό, παραδίδεται τώρα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τις δικές του ενέργειες.
7. Το Υπουργείο Παιδείας θα ασκήσει πάραυτα τον προβλεπόμενο από τον Νόμο πειθαρχικό έλεγχο, παραπέμποντας άμεσα στα αρμόδια Όργανα, την Πρόεδρο του Βαθμολογικού Κέντρου, καθώς και 8 καθηγήτριες - βαθμολογήτριες που συμμετείχαν στην αλλοίωση της βαθμολογίας των 33 γραπτών.
8. Με τη σύμφωνη γνώμη των Νομικών του Υπουργείου Παιδείας, για τα 33 γραπτά θα γίνει επανάληψη της διαδικασίας βαθμολόγησης, όπως προβλέπεται από το Νόμο (Ν. 2525/97 - Π.Δ. 85/2001, 128/2004, 60/2006). Εξυπακούεται ότι ουδείς εκ των εμπλεκομένων, ή εχόντων γνώση των περιστατικών, θα συμμετάσχει στην επανάληψη της διαδικασίας βαθμολόγησης.
9. Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, προχωρά σήμερα στην έκδοση των βαθμολογιών όλων των υπολοίπων ειδικών μαθημάτων, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναβαθμολόγησης των 33 γραπτών, θα δοθούν και οι βαθμολογίες του μαθήματος των Αγγλικών.  

Τέλος, είναι προφανές, ότι το Υπουργείο Παιδείας ενήργησε ταχύτατα, με διαφάνεια και αυστηρώς σύννομες διαδικασίες, προκειμένου να προστατευθεί η αξιοκρατία και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved