nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο κ. Χρυσοχοϊδης για τις πανελλήνιες εξετάσεις (10/7/07)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37, 10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                      
TΗΛ.: (210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail :
pressoffice@pasok.gr

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2007

Ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τα πρωτοφανή πλήγματα που δέχθηκε φέτος ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Κυρίες και κύριοι, ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων δέχθηκε φέτος μια σειρά από απαράδεκτα και πρωτοφανή πλήγματα. Ζήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες τη διαρροή των θεμάτων στα φροντιστήρια, πριν από την επιτρεπόμενη ώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, γίναμε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας για την επιλογή εύκολων θεμάτων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υποψήφιοι και να μειωθούν οι κενές θέσεις, λόγω της βάσης του «10», που η ίδια η κυβέρνηση θέσπισε.
Προβληματισμένοι, παρακολουθούμε τώρα τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της αλλοίωσης των αποτελεσμάτων που, χάρη στην ευαισθησία δυο βαθμολογητριών, και όχι με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αποκαλύφθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς, οι σημερινές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αντί να δίνουν απαντήσεις, δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Πίσω από τις πολύ προσεκτικές διατυπώσεις της κυβέρνησης, διακρίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση να συγκαλυφθεί η υπόθεση.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρει πως, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, για μη σύννομη αναβαθμολόγηση στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα. Ασχολήθηκε, όμως, η συγκεκριμένη ΕΔΕ επαρκώς με τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα ή, εστίασε απλά στην υπόθεση των Αγγλικών;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόβλημα δεν είναι η μη σύννομη βαθμολόγηση, αλλά η εκ των υστέρων αλλοίωσή της, πράγμα το οποίο, το πόρισμα, τεχνηέντως αποσιωπά. Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει άλλωστε πως, τα γραπτά στα οποία υπήρξε αλλοίωση βαθμολογίας, είναι μόνο 33, όταν μόλις προχθές, γινόταν λόγος για 150 γραπτά;
Ως προς τη διαδικασία της επαναβαθμολόγησης που αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γνωρίζουμε, σε ποιον ακριβώς νόμο στηρίζεται αυτή η νέα επιχείρηση του Υπουργείου Παιδείας. Οι σχετικές προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος 60/2006 περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική διαδικασία στις ανάλογες περιπτώσεις. Το ερώτημά μας είναι, από πού αντλεί η κυβέρνηση το δικαίωμα, να παραβλέπει και να παραβιάζει τους νόμους.

Το κυριότερο ερώτημα όμως, στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, είναι ποιος θ’ αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία, ποιος θα επιληφθεί όλης αυτής της διαδικασίας; Τα 33 γραπτά, γραπτά πια συγκεκριμένα και γνωστά, θα βαθμολογηθούν στο ίδιο κέντρο, έστω και από άλλους βαθμολογητές; Υπό την ίδια Επιτροπή ή, με μόνη, την αλλαγή Προέδρου;

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να κρύβεται πίσω από παραπλανητικές διατυπώσεις, καλά θα κάνει να διαφωτίσει τους χιλιάδες αγωνιούντες υποψηφίους και τις οικογένειές τους για τις πραγματικές της προθέσεις. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ξεκινήσει το περσινό σχολικό  έτος με μαζική απεργία των εκπαιδευτικών. Συνέχισε με ογκώδεις διαδηλώσεις των φοιτητών και με την κατάληψη και παράλυση των Πανεπιστημίων. Και κλείνει, με την υπονόμευση του θεσμού των Πανελληνίων.
Νομίζουμε πως, υπό μία έννοια, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κατάφεραν το απόλυτο: Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved