nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στα δημοσιεύματα για κενά στα σχολεία (23/8/07)

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 23 Αυγούστου 2007

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου για την ύπαρξη χιλιάδων κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά την έναρξη του σχολικού έτους, από το Γραφείο Τύπου ανακοινώνονται τα εξής:

Όπως είναι ήδη γνωστό, τη φετινή χρονιά διορίστηκαν 2.174 μόνιμοι δάσκαλοι έναντι 1.110 της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή 1.064 δάσκαλοι περισσότεροι.
Όπως επίσης είναι γνωστό, για τη φετινή χρονιά, έχουν ήδη προσληφθεί 1.544 αναπληρωτές.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις των δασκάλων και ικανοποιήθηκαν τόσο οι δικές τους ανάγκες όσο και οι ανάγκες της Εκπαίδευσης, στο 74% των αιτήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια Εκπαίδευσης και όχι το 60% όπως ανακριβώς ισχυρίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία των στοιχείων που επικαλείται ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) αρκεί να επισημανθεί ότι στο νομό Ηρακλείου τοποθετήθηκαν 256 μόνιμοι δάσκαλοι και αναπληρωτές την ώρα που αυτός ισχυρίζεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 350 κενά. Δηλαδή ισχυρίζεται ότι στο Ηράκλειο έλειπαν 606 δάσκαλοι και θέλει να γίνει πιστευτός!

Αντίστοιχα είναι και τα στοιχεία του νομού Χανίων στον οποίο τοποθετήθηκαν 195 μόνιμοι δάσκαλοι και αναπληρωτές την ώρα που αυτός ισχυρίζεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 300 κενά! Δηλαδή ότι έλειπαν 495 δάσκαλοι!

Αυτά σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία τριετία προσελήφθησαν 3.021 μόνιμοι νηπιαγωγοί έναντι μόλις 1.969 της προηγούμενης τριετίας, ενώ για τη φετινή χρονιά, προσελήφθησαν 1.002 μόνιμοι και 634 αναπληρωτές νηπιαγωγοί. Επιπλέον, 255 νηπιαγωγεία εντάχθηκαν στα ολοήμερα καθώς και 2 νηπιαγωγεία Ειδικής Αγωγής.

Προς την κατεύθυνση δε της στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και ενίσχυσης του δημόσιου νηπιαγωγείου, καθιερώνεται από το νέο σχολικό έτος η λειτουργία στα ολοήμερα νηπιαγωγεία πρωινής προαιρετικής ζώνης από τις 07:00 έως τις 08:00, διευρύνοντας έτσι το πρόγραμμα λειτουργίας τους από τις 07:00 έως τις 16:00.
Υπενθυμίζουμε τέλος στη Διοίκηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) ότι όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση, με το άνοιγμα των σχολείων, αφού εκτιμηθούν τα τυχόν κενά που θα προκύψουν, θα γίνουν συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Για τον σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί όλες οι αναγκαίες πιστώσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις αναφορές για τη μη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, υπενθυμίζουμε και πάλι ότι, όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση,  οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται πάντα και μόνο από τα αρμόδια Περιφερειακά Συμβούλια και πάντα μετά την έναρξη των μαθημάτων, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες.

Ας είναι βέβαιοι λοιπόν οι σκοπίμως και μονίμως ανησυχούντες της Διοίκησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ότι παρά τις δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει φροντίσει έγκαιρα και υπεύθυνα, όπως άλλωστε πράττει τα τελευταία τρία χρόνια ώστε, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει απολύτως ομαλά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved