nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Συνέντευξη υφυπουργού Παιδείας για τις επιδόσεις στις πανελλαδικές (27/8/07)

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 27 Αυγούστου 2007

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος, θα ανακοινώσει τώρα, θα δώσει στη δημοσιότητα τη βαθμολογία σε κάθε Τμήμα και Σχολή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Κύριε Γενικέ ο λόγος σε εσάς.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Καλή σας μέρα. Ατυχώς φέτος η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, συμπίπτει με την εθνική τραγωδία που όλοι γνωρίζουμε.

Εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και την συμπαράστασή μας σε όσους έχουν υποστεί τα αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει σειρά μέτρων που σκοπεύουν και στην ανακούφιση των πυροπλήκτων και παράλληλα στην ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει κλιμάκια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων των Νομαρχιών και των στελεχών της εκπαίδευσης, τα οποία διερευνούν την ακεραιότητα των σχολικών κτιρίων, τις υποδομές τους και κατά πόσο έχουν υποστεί ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές και θα είμαστε σε θέση σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της καταστάσεως από πλευράς σχολικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές.

Ξεκινώντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ξεκινήσω πρώτα με τις περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφική μανία των πυρκαγιών. Για το Νομό Ηλείας, τα αποτελέσματα καταρχήν θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια όπως προβλέπεται. Επειδή όμως πολλά απ’ αυτά τα λύκεια ανήκουν σε περιοχές οι οποίες έχουν εκκενωθεί, έχουν ληφθεί επικουρικά μέτρα για την καλύτερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Έτσι, για το νομό Ηλείας, θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα όλων των λυκείων, εκτός απ’ τα λύκεια και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκεται στον Πύργο, στο 1ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκεται στην Αμαλιάδα και στο 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκεται και αυτό στον Πύργο. Παράλληλα με τα λύκεια, θα έχουμε και εκεί ανάρτηση των αποτελεσμάτων για να μπορούν ευκολότερα όσοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, να τα πληροφορηθούν.

Για το νομό Αρκαδίας, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Με ευθύνη του Διευθυντού Εκπαίδευσης θα γνωστοποιηθούν στους μαθητές της περιοχής Μεγαλόπολης που έχουν απομακρυνθεί απ’ τις εστίες τους, τα αποτελέσματα προσωπικά στον καθένα.

Επίσης, υπενθυμίζουμε, και αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε όλους όσους έχουν υποστεί την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς, αλλά σε όλους τους υποψηφίους, ότι για διευκόλυνσή τους τα αποτελέσματα μπορούν να τα πληροφορούνται από το τετραψήφιο αριθμό 1564 του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πωλητών, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους αριθμό, καθώς και μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τρία τουλάχιστον πρώτα γράμματα του επωνύμου τους με κεφαλαία.

Σας δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου σε κάθε Τμήμα ή Σχολή των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

Από τα αποτελέσματα τα οποία έχετε στα χέρια σας, με κριτήριο τις βάσεις εισαγωγής, προκύπτει ότι στην κατηγορία του 90% παρατηρείται αύξηση των βάσεων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η αύξηση των βάσεων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Πολλές φορές πλησιάζουν ή ξεπερνούν τα χίλια μόρια, στα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε Τμήματα Ανθρωπιστικών Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Αξιόλογες αυξήσεις παρατηρούνται επίσης στις θετικές επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία), στις Γεωπονικές Επιστήμες, στις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης, της Πληροφορικής, Επιστήμες Μηχανικών, καθώς και σε Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις μικρότερες αυξήσεις παρουσιάζουν οι Επιστήμες της Υγείας, κυρίως λόγω της πολύ υψηλής βαθμολογίας που απαιτείται για εισαγωγή στις Σχολές των επιστημών αυτών.

Σε γενικές γραμμές οι αυξήσεις των βάσεων είναι μικρότερες σε τμήματα μεγάλων αστικών κέντρων και μεγαλύτερες σε περιφερειακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Και φέτος διαπιστώνεται μια μεγάλη προτίμηση, η οποία εκφράζεται τόσο με υψηλότερα σύνολα μορίων όσο και με αύξηση των βάσεων στις λεγόμενες επιστήμες υψηλού γοήτρου, αλλά και σε εκείνες που εξασφαλίζουν ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και αναφέρομαι κυρίως τις λεγόμενες καθηγητικές σχολές.

Σε ό,τι αφορά τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και αναφέρομαι κυρίως στην κατηγορία του 90%, παρατηρούνται εντυπωσιακές αυξήσεις των βάσεων σε Τμήματα υψηλής προτίμησης και πτώσης των βάσεων σε άλλα Τμήματα, κυρίως γεωτεχνικού προσανατολισμού.

Στην κατηγορία των υποψηφίων με το ποσοστό του 10%, και εδώ αναφερόμαστε σε υποψηφίους που έδωσαν εξετάσεις τα προηγούμενα χρόνια και διατηρούν τη βαθμολογία τους, δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσουμε με ασφάλεια κάποια συγκεκριμένη τάση στις βάσεις.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο ανήλθε σε 99.873. Ο πίνακας τον οποίο έχετε στην τελευταία σελίδα του δελτίου τύπου, σας δίνει αναλυτικά τα αποτελέσματα για το 10%, το 90%, καθώς και για τα εσπερινά λύκεια, για τα ημερήσια και εσπερινά ΤΕΕ. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρσι ήταν 119.471.

Απ’ το σύνολο των υποψηφίων εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 65.941 συνολικά.

Στους ανωτέρω επιτυχόντες πρέπει να προσμετρήσουμε και 4.560, 3.381 από τα ημερήσια και 179 απ’ τα εσπερινά επιτυχόντες στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων αποφοίτων β’ κύκλου ΤΕΕ. Οι βάσεις εισαγωγής της κατηγορίας αυτής κινούνται στα πλαίσια των περσινών με μικρές αποκλίσεις θετικές ή αρνητικές.

Το γενικό συμπέρασμα. Φέτος εισήχθησαν στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα 5.109 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι, ενώ αυξήθηκε θεαματικά και το ποσοστό επιτυχίας, φτάνοντας το 69,59% από το 53,90% που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Ο πίνακας τον οποίο έχετε μπροστά σας, επαναλαμβάνω, σας δείχνει τις κατηγορίες των επιτυχόντων και τα ποσοστά, καθώς και τις απόλυτες τιμές.

Σας ευχαριστώ πολύ.

κ. ΛΑΚΑΣΑΣ («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»): Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις. Εάν υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι έμειναν εκτός επειδή ανέβηκαν οι βάσεις. Δηλαδή υπήρχαν, βέβαια αυτό είναι μια υπόθεση, αλλά υπήρχαν εκτιμήσεις ότι μέχρι τώρα απ’ το πρώτο επιστημονικό πεδίο θα μείνουν κάποιοι υποψήφιοι εκτός, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν είτε του πρώτου είτε του πέμπτου επιστημονικού πεδίου Σχολές και έχουν ανέβει οι βάσεις.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Μιλάτε για Πανεπιστημιακά Τμήματα;

κ. ΛΑΚΑΣΑΣ («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»): Και για τα ΤΕΙ. Και επίσης αν έχετε εικόνα για το πόσες κενές θέσεις έχουμε στα ΤΕΙ της περιφέρειας.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Θα σας απαντήσω και στα δύο. Οι μοναδικές κενές θέσεις που υπάρχουν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα, είναι στα Τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας, καθώς επίσης και σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών, λόγω κυρίως των ειδικών μαθημάτων που γνωρίζετε τη ρήτρα που υπάρχει για την επιτυχία εκεί και στο ειδικό μάθημα.

Σε ότι αφορά τα ΤΕΙ, υπάρχουν κενές θέσεις, αλλά σαφέστατα είναι μειωμένες από πέρσι κατά 5.000 περίπου όπως σας είπα. Και βεβαίως έχουμε εικόνα σε Τμήματα ΤΕΙ τα οποία πέρσι δούλεψαν οριακά. Εκεί ο αριθμός των επιτυχόντων έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί, πράγμα που πιστεύουμε ότι διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους φέτος.

κα ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΥ («ΑLPHA»): Επειδή αναφερθήκατε πριν στα παιδιά αυτά τα οποία είναι σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Πολλά απ’ αυτά τα παιδιά που θα δουν σήμερα τα αποτελέσματα πολύ πιθανό είναι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα την οικονομική λόγω της καταστροφής να μπορέσουν να πάνε σε κάποια απ’ αυτά τα Πανεπιστήμια.

Υπάρχει κάποια πρόληψη από το Υπουργείο Παιδείας να ενισχύσει αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει σε κάποιο Πανεπιστήμιο, αλλά έχουν υποστεί όλη αυτή την καταστροφή, να τα βοηθήσει, να τα ενισχύσει με κάποιο τρόπο για να μπορέσουν να σπουδάσουν;

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Ακούστε, αυτό είναι ένα θέμα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής που θα αφορά σαφέστατα την ενίσχυση των πυροπλήκτων και όλων των συναφών κατηγοριών. Πιστεύω ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε επίπεδο γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είμαι σε θέση βέβαια να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξαγγελίες των μέτρων.

κα ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΥ («ΑLPHA»): Άλλη μία ερώτηση να σας κάνω. Βλέπουμε σε κάποια ΤΕΙ ότι υπάρχει μεγάλη πτώση. Υπάρχει συγκεκριμένο ΤΕΙ το οποίο έχει πτώση, μείωση μάλλον της βάσης περίπου 4.000 μόρια, 4.122. Είναι στο ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής στη Φλώρινα.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Το θέμα της πτώσης των βάσεων είναι θέμα που έχει σχέση με την επίδοση των ίδιων των υποψηφίων. Πλην όμως, για το συγκεκριμένο ΤΕΙ το οποίο αναφέρεστε που είναι το ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής της Φλώρινας, έχουμε συνολική αύξηση του αριθμού των επιτυχόντων σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ («CITY-PRESS»): Θα ήθελα να κάνω μία συνολική ερώτηση. Μιλήσατε για αυξήσεις κυρίως προς την περιφέρεια και παρατηρούμε και μεγάλες αυξήσεις στα ΤΕΙ. Θα ήθελα να μας πείτε ποια είναι η εκτίμηση του Υπουργείου για το φαινόμενο αυτό.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Γιατί έχουμε μεγαλύτερες αυξήσεις στα περιφερειακά τμήματα; Κοιτάξτε, διότι συνήθως υπάρχει μια μεγαλύτερη προτίμηση προς τα Τμήματα των αστικών κέντρων. Μεγαλύτερη προτίμηση σημαίνει και υψηλότερες βαθμολογίες και όταν έχεις υψηλότερες βαθμολογίες, προφανώς η δυνατότητα αυξήσεως των βάσεων είναι μειωμένη.

Άρα, παρατηρεί κανείς για παράδειγμα μικρή αύξηση των βάσεων σε Σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αλλά παράλληλα βλέπει ότι στο Δημοκρίτειο οι βάσεις αυξήθηκαν, διότι προφανώς οι βαθμολογίες εισαγωγής στα περιφερειακά τμήματα είναι μικρότερες. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Το περιθώριο δηλαδή αυξήσεως είναι μεγαλύτερο.

κ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ («CITY-PRESS»): Και μια συμπληρωματική. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται και στο γεγονός ανακατανομής των θέσεων;

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Εν μέρει ναι.

κ. ΡΟΥΣΣΟΣ («ΑΘΗΝΑ 9,84»): Κύριε Γενικέ, είπατε ότι στα ΤΕΙ τα κενά είναι κατά 5.000 λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Θα μας θυμίσετε πόσο ήταν πέρσι για να υπολογίσουμε πόσα περίπου είναι φέτος; Στα ΤΕΙ μόνο.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Για κενά συνολικά στα ΤΕΙ δεν είμαι έτοιμος να σας πω. Εκείνο όμως το οποίο είμαι έτοιμος να σας πω, να σας δώσω ορισμένα στοιχεία. Π.χ. Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, πέρσι είχαν επιτύχει 19, φέτος έχουν επιτύχει 53. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής που ανέφερε η κα Παπαβλάχου στη Φλώρινα, πέρσι 6, φέτος 43.

Και μπορώ να σας αναφέρω Ζωικής Παραγωγής Ηπείρου, πέρσι 7, φέτος 37. Δηλαδή έχουμε σημαντικές αυξήσεις των εισακτέων. Τον συνολικό αριθμό δεν είμαι έτοιμος να σας τον πω αυτή τη στιγμή. Αυτά θα εκτεθούν, είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθούν, πλην όμως δεν είμαι έτοιμος να σας το πω τώρα.

κα ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτή την ερώτηση ήθελα να κάνω, αλλά μια που δεν μπορώ να την κάνω, κάνω μια άλλη. Μπορούμε να κάνουμε μια κίνηση για του χρόνου; Δηλαδή φέτος είδαμε ότι ανεβήκανε οι βάσεις. Είναι παράτολμο λίγο, το ξέρω, αλλά είναι μια ερώτηση που ίσως γεννιέται στο μυαλό πολλών μας.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Όλα αυτά ξέρετε συναρτώνται και με τις προτιμήσεις και με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις. Εγώ θα αναφέρω ένα μόνο θέμα, ίσως για να προλάβω κάποια ερώτηση. Γιατί αυξήθηκαν φέτος οι βάσεις; Ακούστε. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες της ελληνικής νεολαίας και η ελληνική νεολαία δείχνει τις δυνατότητές της όπου γνωρίζει ότι υπάρχουν και ορισμένα όρια για να τις δείξεις.

Το γεγονός είναι ότι όλοι οι Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό, που γνωρίζουμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ αυστηρότερο, μεγαλουργούν. Άρα, αφ’ ης στιγμής γνωρίζανε όλοι ότι δεν μπαίνει κανείς σε ένα Πανεπιστήμιο ή σε ένα ΤΕΙ με 8 και με 7 και με 5 και με 4, κάνουν ότι μπορούν περισσότερο, προετοιμάζονται καλύτερα και γι’ αυτό το λόγο επιτυγχάνουν καλύτερα.

Αισιοδοξούμε, για να επανέλθω και στην ερώτησή σας, ότι του χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

κα ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΥ («ΤΑ ΝΕΑ»): Κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ εύκολα τα φετινά θέματα όμως, κάποιοι μάλιστα τα χαρακτήρισαν ως προεκλογικά.

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Δεν κάνω τέτοια σχόλια. Εκείνο το οποίο θα πω είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας διακατέχεται από μία σοβαρότητα. Αν θέλει κανείς να βρει εύκολα θέματα και ευτελισμό του θεσμού θα πρέπει να πάει πολύ παλαιότερα. Τα θέματα αυτά ήταν θέματα τα οποία αναφέρονται παγίως στον μέσο καλά προετοιμασμένο υποψήφιο. Καλύτερη προετοιμασία σημαίνει και μεγαλύτερη επιτυχία.

κα ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΥ («ΑLPHA»): Απ’ τί ώρα θα μπορούν τα παιδιά να παίρνουν το τετραψήφιο νούμερο;

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Απ’ τις 10.00 η ώρα και μετά. Θα ήθελα να τονίσω και το εξής συμπληρωματικά με όσα σας είπα. Επειδή σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, έχουμε φροντίσει ώστε τα αποτελέσματα εκεί που δεν υπάρχει ευχέρεια επικοινωνίας μέσω των τηλεφωνικών γραμμών, να πάνε απ’ τους γειτονικούς νομούς χέρι με χέρι, δηλαδή να πάνε κανονικά, ούτως ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Να μη ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

κ. ΤΣΟΥΡΟΣ («ΝΕΤ»): Στα σχολεία από τί ώρα θα αρχίσουν;

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Απ’ τις 10.00 η ώρα πηγαίνουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί δίνονται στους Διευθυντές των Σχολείων που θα τα αναρτήσουν. Δεν μπορεί στις 10.00 η ώρα να είναι ήδη αναρτημένα όπως καταλαβαίνετε. Θα πρέπει να μεσολαβήσει λίγο χρονικό διάστημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved