nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Υπουργείο Παιδείας: "Αλλαγές στους πίνακες για το 15% των Σχολών" (30/8/07)

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 30 Αυγούστου 2007

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Κύριε Γενικέ να περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα τα καινούρια ή αύριο;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δεν το πιστεύω ότι θα είναι σήμερα έτοιμα διότι περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή την τελική επαλήθευση των δεδομένων και των στοιχείων για τις Στρατιωτικές Σχολές από το ΓΕΕΘΑ.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Είναι δυνατόν να μην σας τα έχει στείλει ακόμη το ΓΕΕΘΑ από τη Δευτέρα; 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πιθανόν να έχουν έρθει και ήδη, αλλά από τη Δευτέρα ναι, αλλά η επαλήθευσις, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει εξαρχής δυστυχώς γίνεται τώρα και μόλις έρθουν αυτά τα στοιχεία θα τρέξει το σύστημα και θα βγουν τα αποτελέσματα. Προσπαθούμε για το ταχύτερο δυνατό διότι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των γονέων και όλων των άλλων πολιτών σχετικά με όλη την ανωμαλία που δημιουργήθηκε και θέλουμε να κλείσει το ταχύτερο δυνατό.    

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Υπάρχει πιθανότητα να τα έχουμε δηλαδή αύριο; 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Προσπαθούμε για το καλύτερο κυρία Παπουτσάκη.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Πολύ ωραία. Να σας ρωτήσω, αφορά από ότι έχετε δει μέχρι τώρα ένα 10%, 15%, 20%;  
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αφορά κατά ανώτατο όριο το 15% των σχολών των οποίων θα επηρεαστούν οι βάσεις.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλετε μόνο το 15% ή όλα;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Όχι δεν χρειάζεται να βγουν όλα. Θα βγούνε μόνο οι Σχολές οι οποίες επηρεάζονται τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά θα πάνε στα αρμόδια Πανεπιστημιακά Τμήματα. Θα μπούνε τα διορθωμένα στοιχεία στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, οπότε και βεβαίως και μέσω του Ιστοτόπου και μέσω του τετραψήφιου αριθμού του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών κάθε υποψήφιος πλέον θα δει που μπαίνει. 
 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Α, δεν θα τα δώσετε δηλαδή όπως την προηγούμενη φορά στα Λύκεια, πίνακες και τέτοια;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δεν υπάρχει λόγος, δεν υπάρχει. Στα λύκεια θα δοθούν οι λεπτομερείς καταστάσεις οι οποίες δεν είχαν σταλεί ακόμη και τελικά θα σταλούν οι διορθωμένες, οι οριστικές που θα έχουν όλες τις λεπτομέρειες για τον κάθε υποψήφιο. Αυτές δεν θυροκολλούνται αλλά βρίσκονται στην διάθεση των καθηγητών του σχολείου και ο κάθε υποψήφιος μπορεί από κει να μάθει τα πάντα.    

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Κύριε Γενικέ να διακινδυνεύσω να σας ρωτήσω το εξής, αν το ξέρετε βέβαια, αφορά μόνο τις Στρατιωτικές Σχολές ή να περιμένουν και παιδιά τα οποία είναι, προέρχονται ή έχουν δηλώσει άλλες σχολές ότι θα μετακινηθούν και θα αλλάξουν οι βάσεις;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κοιτάξτε όπως σας είπα φτάνουν μέχρι το 15% των συνολικών Σχολών. Κατά κύριο λόγο αυτές που επηρεάζονται είναι οι Στρατιωτικές Σχολές. Βεβαίως θα επηρεαστούν και άλλες Σχολές πλην των Στρατιωτικών, όπου βεβαίως θα μπούνε άτομα που είχαν μπει στις Στρατιωτικές Σχολές και τις θέσεις τους θα πάρουν άλλοι. Είναι το γνωστό ντόμινο όπως λέμε, έτσι; Επομένως θα επηρεαστούν και άλλες Σχολές. Ποιες είναι αυτές επακριβώς, δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχω τα στοιχεία μπροστά μου.    

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Αλλαγή βάσεων θα έχουμε; 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλλαγή βάσεων όπως σας είπα στο 15% του συνόλου των Τμημάτων.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Αλλά η πλειοψηφία των παιδιών θα είναι αλλαγή Σχολής, από Σχολή σε Σχολή φαντάζομε;  
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλλαγή από Σχολή σε Σχολή και αλλαγή στη σειρά και μέσα στην ίδια Σχολή.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Αριθμό μαθητών μπορούμε να έχουμε; 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Όπως δήλωσα και προχθές είναι περίπου 300 υποψήφιοι από τις 66.000 που εξετάστηκαν.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Αυτοί θα μετακινηθούν, αυτοί έχουν την επίπτωση;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γι αυτούς μιλάμε μόνο. Είναι οι 300 υποψήφιοι οι οποίοι θα υποστούν δυστυχώς αυτοί τις συνέπειες, οι οποίες εντάξει ελπίζω ότι δεν  θα είναι εις βάρος τους.
  
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ (ΜΕGA): Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Υπάρχουν παιδιά τα οποία έχουν καλύψει τη βάση η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί και δεν έχουν μπει μέσα. Αυτά θα είναι μέσα τώρα; Τι γίνεται με αυτούς; Έχω 2-3 τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν είναι μεμονωμένες.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Προσέξτε, δεδομένο είναι ότι οι βάσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν προχθές για τις συγκεκριμένες Σχολές δεν είναι οι ορθές επειδή βασίζονται σε εσφαλμένα στοιχεία. Άρα για τις συγκεκριμένες Σχολές οι ορθές βάσεις είναι αυτές που θα ανακοινωθούν αύριο όσο μπορούμε πιο γρήγορα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved