nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο υφυπουργός Παιδείας για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων (15/11/07)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2007

 

Απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου σε επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αναστάσιου Κουράκη

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αναστάσιου Κουράκη σχετικά με τις κρίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Σε εφαρμογή του νόμου 3467/2006 λαμβάνουν χώρα οι διαδικασίες επιλογής διευθυντών των σχολικών μονάδων. Είναι αβάσιμος ο χαρακτηρισμός, η εκτίμηση, που αποδίδεται στην Κυβέρνηση ότι έχουμε όργανα απολύτως κομματικά ελεγχόμενα. Δεν δεχόμαστε αυτόν το χαρακτηρισμό, διότι δεν ισχύει, όπως προκύπτει από τον ίδιο το νόμο.

Άλλωστε το πνεύμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου το μετέφερα με ομιλία μου ενώπιον των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Πρώτη Σύνοδό τους στην Τρίπολη και επιτρέψτε μου να σας διαβάσω ποιες θέσεις δεσμεύουν τη σημερινή πολιτική ηγεσία:
«Οι επιλογές πρέπει να υπηρετούν τις σταθερές αρχές μας, νομιμότητα, δικαιοσύνη και ηθική ακεραιότητα. Κάθε άλλη συμπεριφορά είναι ξένη προς το δικό μας πνεύμα, προς τις φιλελεύθερες αντιλήψεις μας για δικαιοσύνη, διαφάνεια, σεβασμό στην αξία και στην προσφορά, στις οποίες πιστεύουμε απόλυτα. Παρακαλώ σε κάθε περίπτωση να τηρηθούν οι αρχές μας και οι υστερόβουλες μεθοδεύσεις να τεθούν στο περιθώριο. Δεν μας εκφράζουν, δεν μας συγκινούν. Πολύ δε περισσότερο, όταν επιλογές κατώτερες των δικών μας προδιαγραφών από ορισμένους κύκλους χρεώνονται με αυθαίρετο και άδικο τρόπο στην πολιτική ηγεσία».

Επίσης, αυτή η ομιλία, αυτές οι θέσεις είχαν απήχηση στην  εκπαιδευτική κοινότητα. Διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί, διότι θεωρούν ότι αδικήθηκαν, επικαλούνται τις θέσεις μας και αποτελεί τιμή για εμάς και επιτυχία, ότι επικοινωνούμε με την εκπαιδευτική κοινότητα στο ίδιο μήκος κύματος  και στο ίδιο αξιακό πλαίσιο».

Αναφορικά με τη σύνθεση των συμβουλίων που κάνουν τις αξιολογήσεις των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ο Υφυπουργός, επεσήμανε:
«Υπάρχει εγκύκλιος, η οποία έχει εγκαίρως αποσταλεί, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου προς τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προς τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας, που διευκρινίζει πώς μπορούν να αναπληρώνουν μέλη των συμβουλίων, τα οποία εμφανίζουν οποιοδήποτε κώλυμα, όπως προκύπτει από το νόμο».

Ο κ. Λυκουρέντζος καταλήγοντας, τόνισε τα εξής:
«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε σημαντικό βαθμό, για να μην πω  απολύτως, αυτοδιοικούμενη και αυτοδιαχειριζόμενη. Άρα, εδώ μπαίνει ζήτημα ατομικής ευθύνης συναδέλφων έναντι συναδέλφων. Μπαίνει ζήτημα καθαρής συνείδησης, όταν καλούνται να αξιολογήσουν συναδέλφους τους, τη δουλειά τους, την παρουσία τους, τη δράση τους και δεν υπεισέρχεται  το Κόμμα. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι, οι οποίοι δείχνουμε και επιδιώκουμε κομματικούς στόχους στο χώρο της παιδείας. Για εμάς η παιδεία είναι τόπος εθνικού στοχασμού, συνεννόησης, σύνθεσης, αξιοποίησης των καλυτέρων. Αυτό είναι το πρότυπο, το οποίο υπηρετούμε και σας καλούμε να το υπηρετήσουμε μαζί».

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved