nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο υπουργός Παιδείας για τη δια βίου μάθηση και τη νέα γενιά (18/1/08)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2008

 

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη  μετά τις επισκέψεις στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Η σημερινή επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έχει και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Σήμερα προσπαθήσαμε να βάλουμε σε λειτουργία μια καινούργια στρατηγική για την προώθηση καινούργιων ιδεών, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τη νέα γενιά.
Ο στόχος αυτής της Γενικής Γραμματείας είναι πρώτα απ’ όλα να φύγει πιο μπροστά απ’ τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, εισηγούμενη καινοτόμες πολιτικές στο χώρο της νεολαίας.
Παράλληλα, ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως το εγερτήριο όλου του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα για ζητήματα τα οποία θίγουν σε πολλές περιπτώσεις τη νεότερη γενιά, όπως είναι η εξάρτηση από το διαδίκτυο, όπως είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, όπως είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συνοχής, όπως είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την υγεία της νέας γενιάς, παιδική παχυσαρκία, παιδικό σάκχαρο κλπ.
Αυτό το ρόλο ζητούμε από τη νέα γενιά, να αφυπνίζει τον κρατικό μηχανισμό, δηλαδή τα αρμόδια κάθε φορά Υπουργεία όταν βλέπει να θίγονται δικαιώματα και ζητήματα των νεωτέρων γενεών. Το αποτέλεσμα της σημερινής μας σύσκεψης είναι μία απόφαση που προβλέπει την ανασυγκρότηση του Ινστιτούτου Νεολαίας, που θα είναι η κυψέλη παραγωγής των νέων ιδεών, τη δημιουργία του παρατηρητηρίου για τη νεανική επιχειρηματικότητα όχι μόνο σε κεντρικό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο και τέλος τη δημιουργία του παρατηρητηρίου για τα δικαιώματα του παιδιού, ενός παρατηρητηρίου στο οποίο ακουμπούμε την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, για να προστατευτούν τα δικαιώματα του παιδιού, μια που στην πρόσφατη επικαιρότητα παρακολουθούμε πάρα πολλές περιπτώσεις που δυστυχώς δεν τιμούν την κοινωνία μας.
Η νέα γενιά θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να αφυπνίζει τους κατάλληλους μηχανισμούς και να αναδεικνύει τα κατάλληλα προβλήματα, προτείνοντας παράλληλα και λύσεις.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού κατά την επίσκεψη του στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Η χώρα μας για πολλά χρόνια ήταν ο ουραγός της ευρωπαϊκής οικογένειας στα θέματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων. Η συστηματική δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι μας δίνει μια νέα δυναμική.
Αυτή τη στιγμή βάζουμε μπροστά την υλοποίηση μιας νέας στρατηγικής, η οποία έχει σαν στόχο να παρέχει δεξιότητες σε όλους αυτούς που έχουν ή δεν έχουν ολοκληρώσει το τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, γι’ αυτό και δημιουργούμε δομές σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να μπορούμε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες που θα κρατούν όρθιους μέσα στην αγορά  εργασίας τους πολίτες οποιασδήποτε ηλικίας και ανεξαρτήτως προσόντων ή κοινωνικής καταγωγής και θα βοηθούν στη γρήγορη επανένταξη αυτών που μέχρι τώρα στερούνταν τις ευκαιρίες.
Ήδη αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα απ’ τις δομές που έχουν στηθεί πάνω από 250.000 συμπολίτες μας. Ο στόχος μας είναι το νούμερο αυτό να αυξηθεί. Σε κάθε νομό και σε κάθε διοικητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας υπάρχουν αντίστοιχες κτιριακές υποδομές και γίνεται μια συστηματική δουλειά που σαν στόχο έχει να διασφαλίσει την ισότητα ευκαιριών σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα τις στερούνταν.
Σήμερα είχα την ευκαιρία να προεδρεύσω του επιτελείου της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και παράλληλα να συναντηθώ και με τη νέα διοίκηση του ΙΔΕΚΕ, που θα είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτής της πολιτικής.
Το μήνυμα είναι ότι ανασυγκροτούμε, εκσυγχρονίζουμε την υπάρχουσα υποδομή και συνεχίζουμε τη δράση ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved