nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για παράνομες προσλήψεις στο ΙΚΑ (29/1/08)


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
Προς τη Βουλή των Ελλήνων,
Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Αθήνα, 29/1/2008

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Θέμα: «Απόφοιτοι λυκείου και δημοτικού χωρίς γνώση Η/Υ αλλά και οδηγοί, προσλαμβάνονται από το παράθυρο για τη μηχανοργάνωση του ΙΚΑ!»

Κυρία Υπουργέ,

Η προκήρυξη, Ρ00/1069/6.8.2007 του ΙΚΑ για 330 θέσεις «αναδόχων έργων» που σχετίζονται με τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική διαχείριση του Ιδρύματος έγινε αντικείμενο ομόφωνης καταγγελίας των εργαζομένων στο ταμείο αυτό. Η Διοίκηση του ΙΚΑ  ακύρωσε την προηγούμενη προκήρυξη, η οποία θα γινόταν μέσω ΑΣΕΠ και ακολούθησε η συγκεκριμένη ελάχιστες μέρες πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών  του Σεπτεμβρίου!  Σοβαρά ερωτηματικά γεννώνται για τη διασφάλιση της αξιοκρατίας, αλλά και την σκοπιμότητα και νομιμότητα του όλου εγχειρήματος, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναθέσεων δεν σχετίζεται με τις ανάγκες μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικής διαχείρισης του ταμείου.
Με τη δικαιολογία της επέκτασης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), η Διοίκηση του ΙΚΑ έκρινε απαραίτητο να προσλάβει 330 άτομα εκ των οποίων μόνο οι 10 έχουν ως αντικείμενο σπουδών την Πληροφορική, και οι 220 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δε χρειάζεται καν να γνωρίζουν τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών!!!! Ακόμα, δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε και τη σχέση με το έργο των 15 «ανάδοχων» Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης καθώς και των 15 «ανάδοχων» οδηγών!
Εις επίρρωση των ανωτέρω, οι θέσεις εργασίας αυτές αντί να αποτελούν ένα συγκροτημένο πυρήνα που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το σχετικό με την ηλεκτρονική οργάνωση του φορέα έργο, βρίσκονται διάσπαρτες σε πλήθος υπηρεσιών της Αθήνας και της περιφέρειας, πολλές από τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το έργο του ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού και της πληροφορικής. Τέτοιες υπηρεσίες είναι όλες οι Κεντρικές, η Δ/ση Διεθνών Σχέσεων του φορέα (2 άτομα), η Νομική Δ/ση (3 άτομα) και το Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ το οποίο θα πάρει «ανάδοχο» - οδηγό, όταν αφενός δε σχετίζεται με το Ο.Π.Σ. και αφετέρου δεν έχει καν μηχανοργάνωση!
Επιπλέον, η προκήρυξη έλαβε θετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για παράκαμψη του ΑΣΕΠ με το σκεπτικό ότι «τα αναφερόμενα σε αυτήν δύο (2) έργα είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο συμβάσεων έργου χωρίς να υποκρύπτεται σε αυτές σχέση εξαρτημένης εργασίας». Αυτό καταγγέλλεται ως αναληθές δεδομένου ότι αφενός το αντικείμενο εργασίας των αναδόχων, όπως περιγράφεται στην προκήρυξη, καθόλου δεν αποτελεί επιπλέον ή/και έκτακτο για το ΙΚΑ έργο, αλλά έργο που είναι αρμοδιότητα των υπαλλήλων του. Εάν το ίδρυμα δεν δύναται λόγω υποστελέχωσης να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας, οφείλει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό με τις νόμιμες διαδικασίες και όχι «ελεύθερους επαγγελματίες» διετούς απασχόλησης.
Επειδή είναι προφανές ότι η προκήρυξη αυτή, η οποία ανακοινώθηκε προεκλογικά και έθεσε σε ομηρεία τα 12.000 περίπου άτομα που υπέβαλαν δικαιολογητικά και προσδοκούσαν την ανάθεση μετά τις εκλογές, εξυπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες και όχι αυτές του ασφαλιστικού ταμείου,
Επειδή, διαφαίνεται πολλαπλή καταστρατήγηση της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ
- Ποιος ο λόγος ακύρωσης με εντολή του Διοικητή του ΙΚΑ της προηγούμενης σχετικής προκήρυξης του ΙΚΑ  η οποία θα γινόταν μέσω ΑΣΕΠ;
- Ποιος ο λόγος σύναψης των συγκεκριμένων συμβάσεων έργου χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 6 του ν. 2527/1997;
- Με ποια κριτήρια ζητήθηκε η πρόσληψη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το ΙΚΑ;
- Ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο εργασίας που θα ανατεθεί σε καθένα από τους 330 προσληφθέντες και πώς σχετίζεται με τους σκοπούς που επικαλείται η αίτηση εξαίρεσης από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ;
- Με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν οι 330 επιτυχόντες;

ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ:
- Τον τελικό πίνακα κατάταξης όλων των επιτυχόντων και επιλαχόντων.
- Αντίγραφα των αιτήσεων όλων των επιτυχόντων και επιλαχόντων με τα δικαιολογητικά τους.


Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Χρήστος Χάιδος
Τσιόκας Θεοχάρης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved