nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Άννα Διαμαντοπούλου για την Παιδεία (29/1/08)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37, 10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, TΗΛ.: 210-3665414-5
FAX: 210-3665420
e-mail:
pressoffice@pasok.gr 
Ανακοίνωση Τύπου
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2008

 

«Το ΠΑΣΟΚ, εγγυάται στη νέα γενιά και στην κάθε οικογένεια, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα δίνει στους νέους μας όλες τις δυνατότητες να γίνουν ισότιμοι πολίτες της Ευρώπης».

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, στις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις για την Παιδεία, που πραγματοποιήθηκαν στην Λαμία και στην Λάρισα (25-26 Ιανουαρίου 2008), υπογραμμίζοντας ότι «η Παιδεία υπήρξε το μεγάλο θύμα της Νέας Δημοκρατίας».

«Χρειάζεται, ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, απελευθερωμένο από τα δεσμά του κρατισμού και της γραφειοκρατίας, ανοιχτό στη δημιουργία, στην ελεύθερη σκέψη, στις τεχνολογίες και στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ένα πραγματικά δημόσιο δωρεάν σύστημα που μειώνει δραστικά το κόστος για την εκπαίδευση στη μέση οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, επεσήμανε, επίσης ότι, «το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη συνεχή αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 5% του ΑΕΠ με τη διάθεση και του 40% του Δ’ ΚΠΣ στους ανθρώπινους πόρους. Από τον πρώτο χρόνο, από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή μας, η αύξηση αυτή θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Εγγυάται τη διαρκή επιμόρφωση, την αντικειμενική αξιολόγηση, τη συμμετοχή και την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών. Θέλουμε τους δασκάλους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια για την αναγέννηση της εκπαίδευσης». 

Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε τέλος ότι «στόχος είναι τα αυτοτελή και αυτοδιοικούμενα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με ισχυρή κρατική χρηματοδότηση, μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας και αυτοδιαχείριση - υπόδειγμα διαφάνειας. Κάθε Πανεπιστήμιο, πρόσθεσε, θα προτείνει στο Υπουργείο ένα τετραετή προγραμματισμό δραστηριοτήτων, με βάση τον οποίο θα γίνει και η συμφωνία με το κράτος, για χρηματοδότηση του πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο είναι το σπίτι της ελεύθερης σκέψης, της έρευνας, της δημιουργικής αναζήτησης. Το παλαιολιθικό απολίθωμα της μονοκρατορίας του ενός διδακτικού συγγράμματος δεν έχει θέση σ’ αυτό. Όλα τα συγγράμματα θα βρίσκονται στο διαδίκτυο και οι φοιτητές θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός των φοιτητών, κατέληξε,  τερματίζεται με δωρεάν πρόσβαση στο γρήγορο διαδίκτυο από το Πανεπιστήμιο και το σπίτι».

Στις Συνδιασκέψεις, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και στελέχη και φίλοι του Κινήματος, συμβάλλοντας σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, με προτάσεις και ιδέες που θα εμπλουτίσουν τα τελικά προσυνεδριακά κείμενα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Λαμία, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή των ΤΕΙ, εκπροσώπους της ΠΑΣΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Δασκάλων.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στη Λάρισα, συναντήθηκε με μέλη της ΠΑΣΠ των ΑΕΙ-ΤΕΙ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και παραβρέθηκε σε γεύμα με εκπροσώπους φορέων του Νομού, καθώς και σε εκδηλώσεις του Νομαρχιακού Ψηφοδελτίου και του Συλλόγου Φαρμακοποιών. 

Η επόμενη Περιφερειακή Σύσκεψη, αφορά τη Δυτική Μακεδονία και θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved