nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΚΚΕ: "Ευελφάλεια" και κατάργηση της σταθερής δουλειάς ανέδειξε η εαρινή σύναξη της Ε.Ε. (14/3/08)


ΚΚΕ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΘΗΝΑ 14/3/2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ


Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής οδηγούν στην προώθηση της αντιδραστικής στρατηγικής της Λισσαβόνας και την επέκτασή της και μετά το 2010. Για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων όλες οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές, συντονίζονται και συναποφασίζουν στην προώθηση καπιταλιστικών αναπροσαρμογών.

Πρωταρχική και σταθερή τους επιδίωξη είναι η γενικευμένη εφαρμογή της εφιαλτικής «ευελφάλειας», της πλήρους κατάργησης  της σταθερής δουλειάς και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στις εργασιακές σχέσεις και στο εισόδημα.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων βρίσκεται διαρκώς η Παιδεία. Η απόφαση της Συνόδου σηματοδοτεί τη συνέχιση και τη λήψη νέων μέτρων στην κατεύθυνση της πλήρους υποταγής της Παιδείας και της έρευνας στις ανάγκες του κεφαλαίου εφόσον πανεπιστημιακά ιδρύματα και έρευνα θα κρίνονται απ’ τη «δυνατότητα ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων με τους επιχειρηματίες». Η «πέμπτη ελευθερία» που καθιερώνεται σχετικά με τη διακίνηση ερευνητών, επιστημόνων και φοιτητών έχει στόχο, όπως κυνικά ομολογείται, να υπηρετηθεί η μεταφορά γνώσης στην ιδιοκτησία των μονοπωλιακών ομίλων μέσω της δημιουργίας ενός «Χάρτη διανοητικής ιδιοκτησίας».

Συνεχίζεται η διείσδυση των μονοπωλίων, μέσω των απελευθερώσεων, στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, τους σιδηρόδρομους και αλλού.

Με τις αποφάσεις της Συνόδου για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει υποκριτικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα μόνο ως πεδίο προώθησης των συμφερόντων των πολυεθνικών της.

Η «εξωτερική διάσταση της Στρατηγικής της Λισσαβόνας» αποτελεί  επιβεβαίωση ότι η ΕΕ συναγωνίζεται τις ΗΠΑ στα επιθετικά σχέδια κατά των λαών στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και αλλού προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο πρώτων υλών και ενεργειακών κόμβων.

Η καταρχήν έγκριση για τη δημιουργία της Ένωσης για τη Μεσόγειο αποτελεί προσπάθεια επέκτασης της δράσης της ΕΕ στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Με τις αποφάσεις της Εαρινής Συνόδου έρχονται χειρότερα για το λαό. Χρειάζεται ισχυρή λαϊκή πάλη ανυπακοής και απειθαρχίας, αντίθεση στη λογική του «ευρωμονόδρομου», στο οικοδόμημα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved