nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εύη Χριστοφιλοπούλου: Να συνεχίσουν τα προγράμματα των ΟΤΑ (19/6/08)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, 19 Ιουνίου 2008
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τη διάλυση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας («Βοήθεια στο Σπίτι», Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν διαδηλώνουν μόνο για την ακρίβεια που κατατρώει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων. Διαδηλώνουν και για την ανεργία, για το 65ωρο που με την ανοχή-αποχή της κυβέρνησης βρίσκεται προ των πυλών, για την εργασία-λάστιχο, για τη μεθόδευση για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για την συλλήβδην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Παράλληλα με την μεγάλη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, σήμερα και αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των ηλικιωμένων και των αναπήρων, των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την ανέχεια. Για μία ακόμη φορά, τα σημαντικότατα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται «στον αέρα», αφού η κυβέρνηση, κατά την πάγια τακτική της, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τους πόρους για τη συνέχισή τους. Τα όμορφα λόγια που διατυπώθηκαν από κυβερνητικά χείλη περί «μόνιμης βιωσιμότητας των δομών» παρέμειναν κενά περιεχομένου, καθώς, δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σχετική υπουργική απόφαση για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Οι 4.000 εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους, 100.000 ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες, όσοι δηλαδή πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια, κινδυνεύουν να βρεθούν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία.

Στην ίδια κατάσταση και για τους ίδιους λόγους βρίσκονται, δυστυχώς, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες, που επίσης κινδυνεύουν να κλείσουν, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.
 Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται συνεχώς «να πετά το μπαλάκι» στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Οι έντονες φήμες, περί αντικατάστασης των υπηρεσιών της προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων, από ιδιωτικές, με το ίδιο σκεπτικό που διακυβεύεται και η μελλοντική λειτουργία πολλών δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, προκαλούν τεράστια ανησυχία, όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Η κοινωνική φροντίδα των πολιτών μιας χώρας δεν εκχωρείται, με κοινοτική μάλιστα επιδότηση, σε ιδιώτες, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν δικλείδες που να εξασφαλίζουν την επάρκεια και την ισότιμη πρόσβαση σε αυτήν. 

Το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνική φροντίδα, ιδιαίτερα σε περιόδους ανεξέλεγκτης ακρίβειας και εκτόξευσης του ποσοστού φτώχειας, όπου το βιοτικό επίπεδο συμπιέζεται. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», που ζητούν να βρεθεί μια άμεση λύση και, θα συνεχίσει να επιδιώκει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους, με όρους που συνάδουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα με κοινωνικό προσανατολισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved