nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνουν τα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ (24/6/08)

 

ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση Τύπου, 24 Ιουνίου 2008
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ Υπουργούς Εσωτερικών - Υγείας

ΘΕΜΑ:  Κλείνει η Κυβέρνηση τα κέντρα πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Αντιδρούν και απεργούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (Κ.Π) του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι των  Κέντρων Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, προχωρούν στις 26 Ιουνίου 2008 σε απεργία, διεκδικώντας τη χρηματοδότηση των Κ.Π. και συνεπώς της ίδιας της πρόληψης, την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, τη διευθέτηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, καθώς και τη θέσπιση λειτουργικού θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν με Δελτίο Τύπου στις 10/06/2008, οι εργαζόμενοι στα Κ.Π του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης βιώνουν τα δύο τελευταία χρόνια, μια ανεπανάληπτη κρίση που οφείλεται στην άρνηση της Πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, που έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί με τις αντίστοιχες συμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, τα οδηγούν σε υποβάθμιση και εξαθλίωση με τελικό στόχο ένα «προσεχτικά μελετημένο κλείσιμο».
Τα περισσότερα Κ.Π έχουν δυσκολίες στην πληρωμή ακόμα και των πάγιων εξόδων τους (ηλεκτρικό ρεύμα, εργοδοτικές εισφορές), έχουν μειώσει τις δράσεις τους, έχουν σταματήσει την επιμόρφωση και επιστημονική εποπτεία του προσωπικού τους και σε κάποια από αυτά το προσωπικό έχει μείνει απλήρωτο μέχρι και 7 μήνες. Από την άλλη, η ΚΕΔΚΕ και το Υπ. Εσωτερικών, που χρηματοδοτούν κατά 50% τα Κ.Π (από τους κεντρικούς πόρους), έχουν διαμηνύσει ότι θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση και την περαιτέρω συνεργασία, αν ο ΟΚΑΝΑ και το Υπ. Υγείας δεν καταβάλλουν τα χρέη που έχουν μέχρι το 2007.

Επειδή η καταπολέμηση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα κάθε κοινωνίας.
Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι ο μοναδικός λόγος συνέχισης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης μέχρι πρόσφατα, με υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών,  υπό αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες, είναι το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία με προσωπικό, οικονομικό και ψυχικό κόστος.
Επειδή η υποχρηματοδότηση των φορέων πλήττει όχι μόνο τους εργαζόμενους και την υλοποίηση του επιστημονικού τους έργου, αλλά και γενικότερα την πλήρη εφαρμογή των προγραμμάτων πρόληψης.
Επειδή η ευθύνη για την διαρκή αδιαφορία και την προκλητική αμέλεια, που έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση την Πρόληψη στην Ελλάδα, βαραίνει αποκλειστικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΚΑΝΑ, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εσωτερικών)
Επειδή η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο
 
Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να λύσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης ώστε αυτά να ανταποκριθούν με επάρκεια στον κοινωνικό τους ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκαν; Αν ναι, με ποιους τρόπους και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;
2. Σκοπεύουν άμεσα να καταβάλλουν τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών  και να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον σε όλα τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας;
3. Προτίθεται να προχωρήσουν στη θέσπιση ενός σαφούς και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για τα κέντρα πρόληψης που θα προβλέπει πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων σήμερα στην πρόληψη;

Ο ερωτών   βουλευτής
Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved