nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ε. Χριστοφιλοπούλου: Θλιβερή η κατάσταση στον ΟΑΕΕ (2/7/08)

 

ΠΑΣΟΚ
Aνακοίνωση Τύπου, 2 Ιουλίου 2008
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΙΧΑΛΗ ΤΙΜΟΣΙΔΗ, ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Καλό μεσημέρι. Πήραμε την πρωτοβουλία ως Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ να επισκεφτούμε σήμερα τις υπηρεσίες του Οργανισμού Αυταπασχολουμένων, δηλαδή των ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, αυτοκινητιστών.
Μετά την επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ επισκεφτήκαμε την Διοίκηση μαζί με τον κ. Τιμοσίδη τον εισηγητή του ΚΤΕ Απασχόλησης και τον κ. Ηλία Λαμπίρη ο οποίος είναι μέλος του ΚΤΕ Απασχόλησης.
Η επίσκεψη αυτή έγινε, διότι υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο ταμείο αυτό. Ο ΟΑΕΕ είναι σε δεινή θέση, είναι στο κόκκινο τα οικονομικά του, δεν έχει χρήματα να πληρώσει τις συντάξεις του Αυγούστου.
Μιλούμε για 300.000 συνταξιούχους επαγγελματίες. Εξυπηρετούνται ακόμη 800.000 περίπου ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και είναι γύρω στο 1.200.000 τα μέλη των οικογενειών. Πολλές φορές όλοι γνωρίζουμε ότι στις μικρές επιχειρήσεις πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν, είναι τα «συμβοηθούντα» μέλη της οικογένειας.
Όλους αυτούς του ανθρώπους εξυπηρετεί ο ΟΑΕΕ. Η εικόνα που είδαμε ήταν μια εικόνα θλιβερή. Σε ότι αφορά τα οικονομικά χρειάζονται επιπλέον τουλάχιστον 400 εκατομμύρια € για να μπορέσει ο ΟΑΕΕ μέχρι τέλος του χρόνου να πληρώσει κανονικά τις συντάξεις.
Δεν δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση δια της κας Υπουργού Απασχόλησης, της κας Πετραλιά, ότι δεν θα εκποιηθούν στοιχεία περιουσιακά όπως ομόλογα για να πληρωθούν αυτές οι συντάξεις. Δεσμεύτηκε μόνον για την πληρωμή των συντάξεων. Αυτό είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους έτσι κι αλλιώς.
Υπολογίζεται ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΟΑΕΕ χρειάζεται γύρω στα 650 εκατομμύρια € κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουμε, ότι υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτεί ξανά το ελληνικό κράτος με τους επαγγελματίες, τη διμερή σχέση κοινωνικής ασφάλισης. Διμερή σχέση η οποία πρέπει να βασίζεται σε μια πάγια δέσμευση του κράτους να εισφέρει από τον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσοστό υψηλότερο από αυτό που είναι σήμερα.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν αυτή την αύξηση. Και εμείς καλούμε την κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μαζί τους, έτσι ώστε να πάμε σε μια θεσμική κατοχύρωση της κρατικής χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, που μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές που οφείλουν να πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, και με την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, θα δώσουν μια νέα πνοή βιωσιμότητας σ’ αυτό το ταμείο που σήμερα είναι στο κόκκινο όπως είπαμε.
Επισημάναμε επίσης, τις εντάξεις νέων ταμείων με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο-τερατούργημα: Ταμεία όπως το Ταμείο Προνοίας Ξενοδόχων, το Ταμείο των Βενζινοπωλών, των Αρτοποιών, αλλά και το Ταμείο ΤΑΝΠΥ, των Ναυτικών.
Αυτά τα ταμεία εντάσσονται στον ΟΑΕΕ χωρίς αναλογιστικές μελέτες, όταν ήδη γνωρίζουμε από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι μόνο του ΤΑΝΠΥ και του Ταμείου Ξενοδόχων το αναλογιστικό έλλειμμα ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια €.
Ρωτήσαμε, αλλά δεν λάβαμε απάντηση από τη Διοίκηση, διότι δεν είχε στα χέρια της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ αναλογιστική μελέτη. Ζητούμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση να καταθέσει την αναλογιστική μελέτη, να την δώσει στη δημοσιότητα, έτσι ώστε να δούμε με ποιες προϋποθέσεις αυτό το ήδη προβληματικό ταμείο θα μπορέσει να ενσωματώσει τους νέους ασφαλιστικούς οργανισμούς και με ποιο τρόπο.
Στην περίπτωση του ΟΑΕΕ πραγματικά φαίνεται η προχειρότητα των ενοποιήσεων των Ταμείων. Αυτό που επισημαίνουμε από την πλευρά μας είναι ότι δεν πρέπει η Κυβέρνηση να αφήσει τον ΟΑΕΕ μήνα το μήνα να φυλλορροεί, να εκποιεί ομόλογα και τελικά προς το τέλος του έτους η Κυβέρνηση να πει ότι μειώνονται οι συντάξεις και περικόπτονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα για να μπορέσει να είναι ο ΟΑΕΕ βιώσιμος!
Το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσεται σε κάθε τέτοια πιθανότητα και θα αντιδράσει σθεναρά στην περίπτωση που θα υπάρξει προσπάθεια να περικοπούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.
Τέλος, σε ότι αφορά στα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού, της οργάνωσης, της μηχανοργάνωσης, η εικόνα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ήταν εικόνα δύσκολη. Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, μεγάλοι φάκελοι στα γραφεία, λίγοι υπάλληλοι. Να επισημάνουμε ότι ξεπερνούν τις 1.000 οι κενές οργανικές θέσεις στο ταμείο αυτό.
Να επισημάνουμε επίσης, ότι πολλές από τις 1.000 οργανικές θέσεις αφορούν και προσωπικό που κάνει ελέγχους, σε ότι αφορά όχι μόνο την πληρωμή των εισφορών από την πλευρά των ασφαλισμένων, αλλά και την επάρκεια, την καταλληλότητα των παροχών, αλλά και την νομιμότητα των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν σωστά οι παροχές και οι υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με αποτέλεσμα η σχετική δαπάνη στον ΟΑΕΕ, όπως και σε άλλους, να καλπάζει. Καλπάζει με ρυθμούς 30%-40%, και αυξάνεται δραματικά.
Καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα τον ΟΑΕΕ όχι με το γνωστό ρουσφετολογικό τρόπο των stage ή των Συμβάσεων Έργου.
Θέλουμε επίσης να καλέσουμε την Κυβέρνηση να δώσει ένα τέρμα σ’ αυτές τις συμβάσεις έργου στα ασφαλιστικά Ταμεία. Οι περισσότερες απ’ αυτές από τη μια εξυπηρετούν πελατειακά ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να εργαστούν και προσλαμβάνονται με το γνωστό τρόπο, με τις κομματικές προσλήψεις, και από την άλλη τα Ταμεία, που δεν έχουν προσωπικό και καλύπτουν κάποιες τρύπες. Δεν παύει όμως να απουσιάζει το κατάλληλο και επαρκές προσωπικό, το οποίο να μπορεί να βάλει υπογραφές, να δεσμευτεί και πραγματικά να λειτουργήσει με τις εγγυήσεις που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα.
Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλη έκταση και φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα και την όλη παρατυπία και παρανομία, θυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του έχει δεσμευτεί για την κατάργηση των συμβάσεων έργου στο δημόσιο τομέα με φυσικά πρόσωπα.
Έχουμε στα χέρια μας και δίνουμε στη δημοσιότητα δύο έγγραφα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ένα αφορά τον Επίτροπο στο Νομό του Ηρακλείου και το άλλο αφορά τον Επίτροπο του ΙΚΑ, με βάση τα οποία οι 330 συμβασιούχοι έργου σε ένα άλλο μεγάλο ταμείο, στο ΙΚΑ, παρέχουν εργασία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το θέμα των συμβάσεων έργου, έχει και ο ΟΑΕΕ συμβάσεις έργου.
Στο ΙΚΑ, λοιπόν, προσλήφθηκαν πρόσφατα 330 συμβασιούχοι έργου. Οι δύο Επίτροποι επισημαίνουν, ότι δεν υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής, διότι δεν θεωρούν αυτές τις συμβάσεις σύννομες. Και είναι μη σύννομες, διότι δεν τεκμηριώνεται επαρκώς το αντικείμενο του έργου, δηλαδή υποκρύπτεται παροχή εξηρτημένης εργασίας, όπως είχαμε επισημάνει και με ερώτησή μας στη Βουλή.
Και ρωτούμε ξανά την κα Υπουργό και πάλι, εάν θα συνεχίσει με τους 330 αυτούς τους συμβασιούχους έργου, οι οποίοι προσλήφθηκαν για το έργο της πληροφορικής και οι οποίοι δεν έχουν καν προσόντα χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, υπενθυμίζουμε.
Αλλά η σχιζοφρένεια των συμβάσεων έργου δεν σταματά εδώ. Το ΙΚΑ όπως ακούσατε προσέλαβε 330 συμβασιούχους έργου που έχουν αυτό το πρόβλημα. Η Διοίκηση όμως του ΙΚΑ και έχω ένα άλλο έγγραφο στα χέρια μου, έχει άλλη γνώμη για άλλα Ταμεία.
Και το έγγραφο που έχω στα χέρια μου λέει λίγο – πολύ, ότι οι επιμελητές εισπράξεων του ΤΑΞΥ, ενός μεγάλου Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που κι αυτό τώρα συγχωνεύεται δεν πρέπει να ασφαλίζονται με μπλοκάκι, δηλαδή στον ΟΑΕΕ, αλλά πρέπει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Γιατί; Γιατί το έργο που παράγουν είναι έργο κανονικής εργασίας, έργο το οποίο συνιστά κομμάτι της τρέχουσας εργασίας του Ταμείου.
Άρα λέει το ΙΚΑ προς το ΤΑΞΥ αυτοί οι συμβασιούχοι έργου θα πρέπει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ όμως προσλαμβάνει συμβασιούχους έργου και τους ασφαλίζει στον ΟΑΕΕ, στο ΤΕΒΕ. Και ρωτώ την κα Υπουργό και τη Διοίκηση του ΙΚΑ, τι ισχύει;
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ καταδικάζουμε, ξαναλέω, και λέμε ότι στο μέλλον δεν πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις έργου στο δημόσιο τομέα. Πρέπει να βρούμε λύσεις, αξιόπιστης, διαφανούς πρόσληψης γρήγορα στα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν βρίσκουμε λύσεις για να προσλάβουμε αγροφύλακες είναι πολύ μεγάλη αναγκαιότητα να βρούμε άμεσα λύσεις για προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο Οργανισμός Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Τελειώνω με μία επισήμανση γιατί σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα μία ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, δηλαδή μια ανοιχτή επιστολή που κάνουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία προς την Υπουργό Απασχόλησης, όπου επισημαίνουν τα τρομακτικά διοικητικά, οικονομικά, τεχνικά, οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα.
Και εδώ φαίνεται δυστυχώς ότι οι επισημάνσεις μας, οι αντιδράσεις μας γι’ αυτό τον άδικο, αλλά ατελέσφορο και ανεφάρμοστο ασφαλιστικό νόμο σε ότι αφορά τις ενοποιήσεις, είχαν πραγματικά ένα υπόβαθρο.
Επιβεβαιώνεται διότι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι υπάρχει πρόβλημα και στην αυτοτέλεια των κλάδων δηλαδή, το αν μπορεί ένας κλάδος οικονομικός να είναι αυτοτελής και με ποιο τρόπο και στην όλη διαδικασία των ενοποιήσεων.
Πρόκειται για ενοποιήσεις διοικητικού χαρακτήρα, πρόχειρες, αποσπασματικές, χωρίς ασφαλιστική λογική τις οποίες το ΠΑΣΟΚ τις είχε καταδικάσει, παρ’ ότι είναι υπέρ των ενοποιήσεων με άλλο τρόπο όμως.
Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι η ασφαλιστική λεγόμενη μεταρρύθμιση, ότι ο ασφαλιστικός νόμος-καρμανιόλα είναι στον αέρα και ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακρούσει πρύμνα σε ότι αφορά τις περικοπές των δικαιωμάτων και των συντάξεων, αλλά και σε ότι αφορά τις ενοποιήσεις που αποδεικνύεται από τους εργαζόμενους οι οποίοι προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο, ότι δεν μπορεί ν α τελεσφορήσει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Και τέλος, να επισημάνω ότι επειδή είναι η χρονιά της ακρίβειας και επειδή την ακρίβεια πληρώνουν περισσότερο απ’ όλους οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ότι θα είναι καλό πραγματικά η Κυβέρνηση να ξανάσκεφτεί με την ευκαιρία αυτή της συζήτησης για τον ελεύθερο επαγγελματία και για τον μισθωτό και την ασφάλισή τους, αν είναι δίκαιο και σωστό από το 2009 να αρχίσουν οι μειώσεις των συντάξεων σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν και από το Φθινόπωρο ακόμη και περισσότερο με την αύξηση του πετρελαίου, θα αντιμετωπίσουν ακόμη οξύτερο οικονομικό πρόβλημα.
Σήμερα, ημέρα που έχουν ανακοινωθεί οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σήμερα, ημέρα όπου γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό, εμείς επισημαίνουμε τα προβλήματα των ασφαλισμένων και καλούμε την Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει αυτό τον νόμο στον οποίο εμείς αντιταχτήκαμε στη Βουλή και θα συνεχίσουμε να αντιτασσόμαστε και έξω από τη Βουλή, κοντά στους εργαζόμενους και κυρίως κοντά στους πολίτες που ταλαιπωρούνται από όλη αυτή τη διαδικασία. Ευχαριστώ.

Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: Εγώ από την πλευρά μου ήθελα να επισημάνω περισσότερο τις συνθήκες που συναντήσαμε επισκεπτόμενοι και τους εργαζόμενους επί της Πειραιώς στο υποκατάστημα και στο κτιριακό συγκρότημα επί της Πειραιώς, αλλά και την ίδια τη Διοίκηση η οποία παραδέχθηκε εμμέσως, θα έλεγα και σαφώς, ότι υπάρχει πρόβλημα πράγματι με τους εργαζόμενους και να επισημάνω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.
Μας θύμισε λίγο συνθήκες δεκαετίας του ’50 όπου ήταν πολλοί υπάλληλοι μαζί σε ένα χώρο χωρίς καμία υποστήριξη σύγχρονων μέσων. Αυτή η περίφημη μηχανοργάνωση που την ακούμε εδώ και 4-5 χρόνια έχει κολλήσει. Ενώ ξεκίνησε το 2004, αναφέρθηκε, το πήραν πίσω το 2007 και από το 2007 υπάρχει σε εκκρεμότητα.
Και είναι απορίας άξιο πώς μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα η κυβέρνηση ότι μπορεί οι συντάξεις να προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα και να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες όλων αυτών των ασφαλισμένων σε αυτό τον μεγάλο οργανισμό, ο οποίος βρέθηκε κάτω από συνθήκες τραγικής κατάστασης και με τις νέες επερχόμενες συνενώσεις Ταμείων που θα επέλθουν εκεί και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών που είναι ασφαλισμένοι σε αυτό το Ταμείο.
Όταν ένας εργαζόμενος παραδείγματος χάρη που αφορά το κέντρο της Αθήνας, δηλαδή όλη την περιοχή, τη μισή Αθήνα και την ίδια τη Στερεά Ελλάδα υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι για τις συντάξεις και αυτών που έχουν πεθάνει και έχουν εκκρεμότητες επομένως οι οικογένειες τους, αλλά και οι άλλοι που έχουν να παίρνουν τις συντάξεις τους.
Είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό που νομίζω ότι δείχνει το μέγεθος της τραγικής κατάστασης και κάτω από ποιες συνθήκες τουλάχιστον το έμψυχο υλικό, οι άνθρωποι εκεί εργάζονται όταν ήδη οι ελλείψεις ξεπερνούν το 30%, περίπου 40% από αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει και να εργάζεται εκεί. Κατά τα άλλα νομίζω εδώ πρέπει να μείνω. Αν έχετε κάποιες ερωτήσεις εσείς.

Η. ΛΑΜΠΙΡΗΣ: Συμφωνώ με όσα ελέχθησαν. Θα ήθελα μόνο να σταθώ λίγο  πράγματι στο θέμα της μηχανοργάνωσης, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Νομίζω δηλαδή ότι πριν γίνει ενοποίηση των Ταμείων προτεραιότητα έχει η μηχανοργάνωση του συστήματος για να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα τα οικονομικά. Γιατί εκείνο που ακούμε όπου πάμε και σε όποιο Ταμείο απευθυνθούμε είναι το πρόβλημα το οικονομικό.
Αν δεν υπάρξει λοιπόν πλήρης μηχανοργάνωση, δεν θα μπορεί να ελεγχθεί το σύστημα και μονίμως θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα των Ταμείων. Οικονομικά προβλήματα των Ταμείων σημαίνει στη συνέχεια αποδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους και το είδαμε με το ασφαλιστικό σε πολλούς τομείς, όπως παραδείγματος χάρη στην αύξηση των ημερομισθίων τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να πάρει κανείς σύνταξη, από 60-100 να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ σοβαρό το θέμα της μηχανοργάνωσης και νομίζω ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει την αρμόζουσα σημασία. Σας ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved