nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ερώτηση Λαφαζάνη για τη απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία S 800 Teleperformance (30/7/08)

 

ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση Τύπου, 30 Ιουλίου 2008

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, με θέμα: «Αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενου για τη συνδικαλιστική του δράση από την εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών S-800 TELEPERFORMANCE Α.Ε»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κα. Υπουργό
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενου για τη συνδικαλιστική του δράση από την εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών S-800 TELEPERFORMANCE Α.Ε»

Η εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών S-800 TELEPERFORMANCE Α.Ε., που εδρεύει στην Καλλιθέα, Θησέως 330, έχει επιδοθεί, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών και εργαζομένων, σε συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε στην αποστολή εκατοντάδων προειδοποίησεων-απειλών περί επιβολής προστίμων και παρακράτησης ημερών εργασίας που είχαν δουλευτεί, στην μη ανανέωση συμβάσεων, στην μετακίνηση πολλών εργαζομένων εξωθώντας τους σε παραίτηση καθώς και στον εξαναγκασμό εργαζομένων να συντάσσουν εκθέσεις αξιολόγησης συμπεριφοράς των υφιστάμενων συναδέλφων τους. Σε αυτό το κλίμα αυταρχισμού ήρθαν να προστεθούν και οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας (ακανόνιστες βάρδιες, ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή με ένα μικρόφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικά, ασταμάτητη ομιλία σε ένα κουβούκλιο ένα επί ένα, με επικίνδυνο για τη υγεία περιβάλλον και με μερικά λεπτά διάλειμμα για κολατσιό και τουαλέτα).

Αποκορύφωμα αυτών των πρακτικών, όπως καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (16/7/2008, Αρ. Πρωτ. 1826), ήταν «η αναιτιολόγητη, εκδικητική και τρομοκρατική» απόλυση του εργαζόμενου Ορέστη Κότσια.

Ο Ορέστης Κότσιας απολύθηκε επειδή διεκδίκησε την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών και επειδή επίσης συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Απριλίου για το Ασφαλιστικό.

Οι ενέργειες αυτές της εταιρίας S-800 TELEPERFORMANCE έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ενώ έχει δημιουργηθεί και Πρωτοβουλία φορέων και ατόμων ενάντια στην απόλυση του Ορέστη Κότσια. Παράλληλα, η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία προσέφυγε ο απολυμένος, «τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του εργαζόμενου στην εταιρεία του» αποδεχόμενη ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του απολυμένου ότι πρόκειται για εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Επειδή η απόλυση του Ορέστη Κότσια είναι παράνομη, καταχρηστική και άκυρη και μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τον συγκεκριμένο εργαζόμενο αλλά και τους υπόλοιπους εργαζομένους εντός και εκτός της εταιρίας.

Επειδή οι εργοδότες δεν είναι υπεράνω της εργατικής νομοθεσίας

Ερωτάται η κ. Υπουργός
1. Προτίθεται να ελέγξει μέσω των αρμοδίων οργάνων το καθεστώς παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων και των κανόνων ασφαλείας της εταιρείας S-800 TELEPERFORMANCE;
2. Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να συμμορφωθεί η S-800 TELEPERFORMANCE με τις ισχύουσες διατάξεις του εργατικού δικαίου;
3. Θα ελέγξει την περίπτωση της απόλυσης του Ορέστη Κότσια λαμβάνοντας υπ’ όψη και την συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί υπέρ του από την ΟΙΥΕ, το ΕΚΑ, το ΣΥΛΛΟΓΟ και την Πρωτοβουλία;
4. Τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την άμεση αποκατάσταση και επαναπρόσληψη του Ορέστη Κότσια, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved