nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για τις διαφημίσεις των κολεγίων (29/9/08)

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ευρυπίδη Στυλιανίδη

ΘΕΜΑ: “Παραπλανητικές διαφημίσεις κολεγίων και παντελής απουσία ελέγχων από το ΥΠΕΠΘ”

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκει γονείς και εν δυνάμει σπουδαστές στο έλεος μιας αγοράς που λειτουργεί χωρίς κανόνες και έξω από θεσμικά και νομοθετικά πλαίσια. Την κατάσταση αυτή την είχαμε προβλέψει είχαμε επισημάνει τους κινδύνους και την ανάγκη λήψης μέτρων κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ΚΕΣ (Ιούνιος 2008).

Μετά και το νόμο αναγνώρισης των Κέντρων και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών ως Κολέγια, οι διαφημιστικές εκστρατείες, των διαφόρων «Κολεγίων» έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός καθεστώτος ανοχής και ιδιότυπων διαφημιστικών πρακτικών που παραπλανούν και εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες νέων που έχουν αποκλειστεί από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και των οικογενειών τους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι απλά ανέχεται αλλά ενισχύει με τη στάση της την παράνομη και παραπλανητική διαφημιστική πρακτική. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008, ερωτηθείς ο Υπουργός, εάν το Υπουργείο Παιδείας θα πάρει μέτρα για την προστασία των πολιτών από παραπλανητικές διαφημίσεις, απάντησε ότι «με το υφιστάμενο πλαίσιο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε παρανομία. Μέχρι τώρα το μόνο που έχει γίνει με το υφιστάμενο πλαίσιο είναι μία σύσταση από το Συνήγορο του Καταναλωτή».

Όμως, πολλές επιχειρήσεις στο χώρο της «Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης» αγνοούν τις συστάσεις, παριστάνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χωρίς να είναι, πωλούν πανάκριβες υπηρεσίες με παραπλανητικό τρόπο, αλλοιώνοντας τον ανταγωνισμό και υφαρπάζοντας μέρος του ήδη περιορισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού. 

Η ανοχή παραπλανητικών ή αθέμιτων διαφημιστικών πρακτικών σ’ένα τόσο κρίσιμο πεδίο όπως η Παιδεία είναι μείζον ζήτημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί δεν μερίμνησε για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου όταν ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι ελλιπές?
2. Τι μέτρα ελήφθησαν κατά των παραπλανητικών διαφημίσεων ενόψει της ετήσιας διαφημιστικής εκστρατείας των Κολεγίων κάθε Σεπτέμβριο?
3. Πότε και τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει ενάντια στην πρακτική των παραπλανητικών διαφημίσεων στο χώρο της Παιδείας, ιδιαίτερα δε όταν κανένα από τα διαφημιζόμενα ως Κολέγια δεν έχει σήμερα αντίστοιχη άδεια λειτουργίας;

 

Αθήνα, 29/09/2008

Οι  Ερωτώντες  Βουλευτές

Άννα Διαμαντοπούλου
Μιχάλης Παντούλας
Θάλεια Δραγώνα
Δημήτριος Βαρβαρίγος
Μάρκος Μπόλαρης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved