nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εύη Χριστοφιλοπούλου: 250 αδιαφανείς προσλήψεις στον ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ (2/10/08)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2008

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο του ΟΑΕΕ στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.
Μετά την επίσκεψή της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, επισκέφτηκα αιφνιδιαστικά τον Πρόεδρο του ΟΑΕΕ και τα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΕ, με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό. Εκεί διαπίστωσα ότι η Διοίκηση προχωρούσε στην πρόσληψη 250 νέων υπαλλήλων, και μάλιστα με διετείς συμβάσεις έργου και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με όρους και αντικείμενο που ουσιαστικά υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία. Προξενεί πραγματικά κατάπληξη η ημέρα που επέλεξε η Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό απεργούσαν και σε άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και όλοι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανή αντίδραση.

Σήμερα μάλιστα οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις που υιοθετεί ο ΟΑΕΕ έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και έλεγχο καθώς πληροφορηθήκαμε ότι ο Οργανισμός προέβη σε ανακοίνωση ακόμη 150 νέων θέσεων εργασίας με σύμβαση έργου ενός έτους, αφήνοντας περιθώριο για υποβολή δικαιολογητικών μόλις 5 εργάσιμες μέρες! Ας σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΕ προέβη σε ανακοίνωση (που θα τοιχοκολληθεί σε 2 αντίτυπα στα Γραφεία του Οργανισμού στη Σατωβριάνδου και στην Ακαδημίας) και όχι σε ευρύτερη δημοσίευση - προκήρυξη θέσεων, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τις αδιαφανείς διαδικασίες αυτών των προσλήψεων, αλλά αυτή η περίπτωση υπερβαίνει τα όρια. Πόσο τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για πρόσληψη εκατοντάδων νέων, ημέρα που οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να καταγγείλουν τα τεκταινόμενα γιατί απεργούσαν όπως άλλωστε και τα ΜΜΕ; Γιατί συνεχίζεται αυτό το σερί αδιαφανών προσλήψεων και την επόμενη ημέρα, και μάλιστα με μια απλή ανακοίνωση, που σίγουρα θα έχει φτάσει στα αυτιά των «ημετέρων» αλλά όχι σε όλους τους νέους που θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές;

Για ακόμη μια φορά καταγγέλλουμε τις εν κρυπτώ και παραβύστω διαδικασίες αλλά και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που επιλέγει η κυβέρνηση για να δημιουργήσει έναν ιδιότυπο κομματικό στρατό σε ομηρία στο δημόσιο. Υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας για  αντικατάσταση των συμβάσεων έργου στο Δημόσιο με διαφανείς αξιοκρατικές προσλήψεις, και θεσμοθέτηση  κινήτρων στην ιδιωτική εργοδοσία για προσλήψεις νέων. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να καπηλεύεται τα όνειρα των νέων για εργασία. Για  τον λόγο αυτό κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης, ζητώντας εξηγήσεις τόσο για τη μεθόδευση αυτών των προσλήψεων και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όσο και για το κατά πόσο αυτές οι συμβάσεις έργου υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved