nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Δεν δίνουν στοιχεία για τις 330 ρουσφερολογικές προσλήψεις στο ΙΚΑ 11/2/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2009

 

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εισηγητής του ΚΤΕ Απασχόλησης, Χρήστος Χάιδος, και ο εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών, Θεοχάρης Τσιόκας, σχετικά με την συνεχιζόμενη άρνηση της υπουργού Απασχόλησης, να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για τις 330 ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Με κοινή Υπουργική Απόφαση της 26 Ιουλίου 2007 των υπουργών Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ΦΕΚ 1359 Β’) αποφασίστηκε η πρόσληψη στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 330 συμβασιούχων για δυο (2) χρόνια.
Οι προσλήψεις έγιναν υπό απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες και ευνοήθηκαν «ημέτεροι» βάσει σημειωμάτων και υποδείξεων της Ρηγίλλης και υπουργικών γραφείων.
Από τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητάνε, με επανειλημμένες Ερωτήσεις τους, να κατατεθούν στη Βουλή τα ονόματα και τα προσόντα όσων υπέβαλαν αίτηση για σύναψη σύμβασης, καθώς και τα ονόματα και προσόντα αυτών που επελέγησαν. Η υπουργός Απασχόλησης αρνείται να ενημερώσει τη Βουλή με πρόσχημα το σεβασμό των… προσωπικών δεδομένων.
Επί του θέματος, όμως, εκδόθηκε στις 13-10-2008 η με αρ. 48/2008 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Με την απόφαση αυτή εκρίθη ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για πρόσβαση στα ως άνω στοιχεία των υποψηφίων και των συμβασιούχων, ως απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο οποίος συνίσταται στον έλεγχο της αξιοκρατικής επιλογής των προσώπων που συνήψαν σύμβαση με το ΙΚΑ. Στην ίδια απόφαση (13-10-2008), η οποία κοινοποιήθηκε στο ΙΚΑ, αναφέρεται ότι το ΙΚΑ πρέπει να ενημερώσει τα υποκείμενα των δεδομένων, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και με ανακοίνωση στον τύπο.
Τρεις (3) μήνες μετά την έκδοση της ως άνω απόφασης της Αρχής και συγκεκριμένα την 7-1-2009, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ξανά να κατατεθούν τα στοιχεία στη Βουλή, αφού πλέον δεν υπήρχε το δήθεν εμπόδιο των προσωπικών δεδομένων. Η υπουργός Απασχόλησης με το 1501/313/28-1-2009 έγγραφό της και πάλι αρνήθηκε να τα καταθέσει, ισχυριζόμενη ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες από το ΙΚΑ, χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι ενέργειες και γιατί δεν ολοκληρώθηκαν.
Έτσι, 18 μήνες μετά την «επιλογή» των 330 συμβασιούχων, η κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζει να αποκλείει τη Βουλή από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο αυτών των αδιαφανών προσλήψεων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Οι λόγοι είναι προφανείς και ιδιοτελείς: η κυβέρνηση Καραμανλή θέλει να αποκρύψει τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ρουσφετολογική διαδικασία και τα απολύτως κομματικά κριτήρια επιλογής.
Η κυβέρνηση Καραμανλή παίζει με τους άνεργους νέους, κάνει εμπόριο ελπίδων σε βάρος τους, γυρνάει τη χώρα δεκαετίες πίσω, περιφρονεί τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο παραβιάζοντας το Σύνταγμα, επανιδρύει το βαθύ κράτος της Δεξιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved