nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΚΚΕ: Ένωση ληστών η Ε.Ε. 10/3/09

 

ΚΚΕ
Ανακοίνωση Τύπου, 10 Μαρτίου 2009

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ

Όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται το πραγματικό αντιδραστικό, αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ. Είναι μια ένωση ληστών.  Οι αποφάσεις και του Εκοφίν μαρτυρούν ότι στο εσωτερικό της διεξάγονται δύο σκληροί πόλεμοι. Στον έναν είναι όλοι μαζί, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και μονοπώλια κατά των εργαζομένων. Στον άλλον, κάθε κυβέρνηση και οι εγχώριες αστικές δυνάμεις, μάχονται για τη δική τους πλουτοκρατία, για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα.

Οι αποφάσεις του Εκοφίν κινούνται στην κατεύθυνση της εφαρμογής νέων αντεργατικών μέτρων στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στην ακόμα πιο δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, συντάξεις και μισθούς, έχουν αποκλειστικό σκοπό να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων που ευθύνονται για την κρίση.

Την προώθηση αυτών των στόχων απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και στην Ελλάδα. Σε αυτούς τους στόχους συναινεί και θέλει να τους υπηρετήσει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση.

Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που η ΕΕ προκρίνει και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λάβει, δρομολογούνται στο όνομα του περιορισμού των ελλειμμάτων. Αυτή η πολιτική είναι ενιαία στην ΕΕ και αφορά όλες τις χώρες κι αυτές που δεν έχουν μεγάλα ελλείμματα. Είναι υλοποίηση της στρατηγικής που η ΕΕ είχε και πριν την κρίση και τώρα με την κρίση συμπληρώνεται και γίνεται ακόμα πιο επιθετική σε βάρος των λαών. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για τα ελλείμματα ούτε για την κρίση. Πλήρωσαν πολύ ακριβά και το ευρώ και την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν να απορρίψει ο λαός τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Όσο πιο γρήγορα ο λαός ορθώσει το ανάστημά του στις πολιτικές της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά που θα πληρώσει.

Ο λαός πρέπει να ενισχύσει την πολιτική ανυπακοής στην ΕΕ, να περάσει στην αντεπίθεση και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη συνέπεια και τη σταθερότητά του. Αυτός είναι ο δρόμος για να μην πληρώσει την κρίση, να αποκρούσει και να ανατρέψει στην πορεία την αντιλαϊκή πολιτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved