nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Αδιαφανείς διορισμοί δικηγόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος 20/3/09

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 20 Μαρτίου 2009

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους κκ. Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Οι αδιαφανείς Διορισμοί Δικηγόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου Δικηγόροι διδάκτορες εξοβελίστηκαν, από συγγενείς ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, ενισχύουν τις εντυπώσεις ότι παρέχεται προς τον πρόεδρο της Τράπεζας ‘’ομπρέλα δικαστικής προστασίας και ασυλίας’’ από ενδεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές του ιδίου και των οργάνων του κατά την άσκηση των καθηκόντων του.»

Λαμβάνοντας υπόψη:

Α. Ότι η Τράπεζα της Ελλάδος βάσει της υπ’ αριθμ. 1/2009 Προκήρυξής της ζητούσε την πρόσληψη τριών δικηγόρων ειδικευμένων στο εργατικό δίκαιο, με απαραίτητη προϋπόθεση την άριστη γνώση μιας τουλάχιστον Ευρωπαϊκής γλώσσας και τη διετή, τουλάχιστον, εργασιακή εμπειρία.

Β. Ότι στην προφορική συνέντευξη προσήλθαν 40 Δικηγόροι, όλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στο Εργατικό Δίκαιο. Ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και δύο Δικηγόροι με Διδακτορικό στο Εργατικό Δίκαιο. Η μία μάλιστα Διδάκτωρ είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, κατέχει διπλώματα σε 5 ξένες γλώσσες και έχει Διδακτορικό στο Εργατικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Γ. Ότι βάσει της από 16 Μαρτίου 2009 ανακοινώσεως από την Τράπεζα της Ελλάδος των σχετικών ονομάτων, από τους δικηγόρους που προσλήφθησαν (εξαιρουμένου του ενός που αποτελεί άτομο με αναπηρία), είναι παιδιά ανώτατων δικαστικών λειτουργών και κανείς από τους τρεις δεν διαθέτει Διδακτορικό, αλλά μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, με καταφανώς λιγότερα τυπικά προσόντα από τους Διδάκτορες.

Δ. Ότι συγκεκριμένα για την μία περίπτωση εκ των επιλεγέντων είχε γίνει στο παρελθόν, σχετική καταγγελία από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2007 είχε διοριστεί ως Δικαστικός Αντιπρόσωπος από τον Άρειο Πάγο, παράνομα, χωρίς κλήρωση και χωρίς παράσταση εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ε. Ότι οι αδιαφανείς και καταφανώς άδικοι αυτοί διορισμοί -πλην του ενός προσώπου το οποίο είναι άτομο με αναπηρία- δυναμιτίζουν την αναξιοκρατία, καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι οι διορισμοί έγιναν με σημειώματα.

ΣΤ. Ότι αυτές οι φερόμενες μεθοδεύσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενισχύουν τις εντυπώσεις ότι παρέχεται ‘’ομπρέλα δικαστικής προστασίας’’ ‘’ασυλίας και ατιμωρησίας’’ από ενδεχόμενες παραβατικές του συμπεριφορές είτε στο σκάνδαλο Βατοπεδίου ως διοικητής της εμπορικής τράπεζας είτε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως διοικητής της τράπεζας Ελλάδος.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Με ποια κριτήρια έγιναν οι πιο πάνω διορισμοί, καθώς από την Επιτροπή δεν ελήφθη υπόψη η καταφανής υπεροχή των τυπικών προσόντων ανάμεσα στους υποψήφιους για τις συγκεκριμένες θέσεις και καθώς η Επιτροπή «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» τα Διδακτορικά.

2. Μήπως η προτίμηση από τη μεριά της Τράπεζας ατόμων με λιγότερα τυπικά προσόντα, που είναι όμως παιδιά Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών, υποκρύπτει σκοπιμότητα από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να καλύψει και να συγκαλύψει τυχόν δικές της ανομίες στο μέλλον;

3. Προτίθεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης να αποστείλει την ερώτηση μας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή;

Και ζητείται:

Η κατάθεση των φακέλλων και των σχετικών εγγράφων που αφορούν όλους τους δικηγόρους που εκλήθησαν για συνέντευξη, όπου συγκαταλέγονται και οι 2 Διδάκτορες, οι οποίοι δεν προτιμήθηκαν έναντι των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

    Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Γρηγόρης Νιώτης

    Μάρκος Μπόλαρης

    Δημήτρης Τσιρώνης

    Γιώργος Πεταλωτής

    Χρήστος Αηδόνης

    Θεοδώρα Τζάκρη

    Γιάννης Δριβελέγκας

    Χρύσα Αράπογλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved