nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Βάσω Παπανδρέου για τον "στημένο" διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 22/4/09
 

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 22 Απριλίου 2009

 

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με την «φωτογραφική» προκήρυξη για προσλήψεις στο επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχαμε καταγγείλει αυτό τον φωτογραφικό διαγωνισμό από την προκήρυξή του. Με τα αποτελέσματα, έπεσαν οι μάσκες εντελώς.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται πλέον ούτε να ψελλίζει τα περί «επανίδρυσης του κράτους». Έχουμε το αποκορύφωμα του κομματισμού.

 

* Ακολουθούν η επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα και -στο συνημμένο αρχείο- η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

 

Α.Π.: 13849/5-2-09

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: «Φωτογραφική» προκήρυξη για πρόσληψη στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, χωρίς σχεδιασμό, προκηρύσσει την πλήρωση 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού ΥΠΕΘΑ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Με το νόμο 3433/06 διαχωρίσατε το επιτελείο του Υπουργείου σας σε τρείς ανεξάρτητες διευθύνσεις, προκειμένου να απαλλαγείτε από τον έλεγχο του τότε διευθυντή εξοπλισμών. Η σημερινή δομή δεν ανταποκρίνεται σε στοιχειώδεις  αρχές  διοίκησης. Αυτοί που ασχολούνται με την αμυντική σχεδίαση δεν γνωρίζουν τι εξοπλισμοί θα αγοραστούν και αντίστροφα αυτοί που σχεδιάζουν τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν γνωρίζουν ποια αμυντική σχεδίαση και πολιτική υποστηρίζουν και αυτό γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται σε «υψηλότατο» επίπεδο, χωρίς επιτελική επεξεργασία και συνεργασία.
Η προκήρυξη πλήρωσης 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού δεν μπορεί από μόνη της να συμπληρώσει τα κενά σε ένα επιτελείο που είναι κατακερματισμένο, χωρίς συντονισμό και ενιαία διοίκηση.
Από την προκήρυξη είναι φανερή η μεθόδευση με φωτογραφικές διατάξεις για να προσληφθούν κάποιοι ημέτεροι. Στην προκήρυξη, για τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, περιλαμβάνονται:
«Πέντε (5) θέσεις πτυχιούχων ή διπλωματούχων Νομικών ή Πολιτικών ή Κοινωνικών ή Φιλοσοφικών ή Ιστορικών ή Θεολογικών ή Παιδαγωγικών Σπουδών, με εξειδίκευση στα γνωστικά αντικείμενα: διεθνείς σχέσεις, εθνική ασφάλεια, αμυντική διπλωματία, εξωτερική πολιτική, διεθνής κοινωνική πολιτική, διεθνής κοινωνική ανάλυση, διαχείριση κρίσεων, μεθοδολογία και ανάλυση δημόσιας πολιτικής, γεωπολιτική/γεωστρατηγική»
Είναι πραγματικά θλιβερό, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε σοβαρές προκλήσεις στα εξωτερικά μας θέματα να μεθοδεύετε την πρόσληψη κάποιων ασχέτων με το αντικείμενο, για ρουσφετολογικούς λόγους.
Αλήθεια τι θα μπορούσε να προσφέρει ένας δάσκαλος ή ένας φιλόλογος ή ένας θεολόγος ή απλά ένας ιστορικός στην εθνική ασφάλεια, στα ζητήματα γεωπολιτικής και στη διαχείριση κρίσεων;
Αυτά τα φαινόμενα απογοητεύουν ακόμη περισσότερο τους νέους ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις, και σπουδές, με όνειρα και διάθεση να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, όταν η κυβέρνηση με τις ενέργειές της δεν σέβεται ούτε την επιστημονική σοβαρότητα, ούτε την αξιοπρέπειά τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί διατηρείτε την παρούσα  δομή του επιτελείου σας, η οποία επιβάλλεται από το ν. 3433/06 και η οποία δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στο συντονισμό της αμυντικής σχεδίασης, της αμυντικής πολιτικής και των εξοπλισμών;
2. Γιατί στα γνωστικά αντικείμενα των υποψηφίων αναφέρονται γνώσεις «άσχετες» με τις διεθνείς σχέσεις και την Πολιτική Εθνικής Άμυνας;
3. Με ποιο δικαίωμα θα υποχρεώσετε τις ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία της χώρας μας να στηρίζονται σε αναλύσεις θεολόγων και δασκάλων για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας;

Αθήνα……………..

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές:

Βάσω  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μιχάλης  ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H απάντηση του υπουργού (αρχείο pdf 1,26 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved