nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για τον διάτρητο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 23/4/09

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 23 Απριλίου 2009

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του «διαγωνισμού» για πρόσληψη στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκαλεί αγανάκτηση για την έλλειψη διαφάνειας.

Με την Α.Π. 13849/5-2-09, ερώτηση στη Βουλή είχαμε τονίσει τη φανερή μεθόδευση και τις φωτογραφικές διατάξεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για την πλήρωση 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού ΥΠΕΘΑ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν μπορείτε να προσλαμβάνετε άσχετους με τα αντικείμενα της εθνικής ασφάλειας, τα ζητήματα γεωπολιτικής και τη διαχείριση κρίσεων, για να εξυπηρετήσετε ρουσφετολογικούς λόγους.
Σας είχαμε τονίσει ότι «αυτά τα φαινόμενα απογοητεύουν ακόμη περισσότερο τους νέους ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις, και σπουδές, με όνειρα και διάθεση να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, όταν η κυβέρνηση με τις ενέργειές της δεν σέβεται ούτε την επιστημονική σοβαρότητα, ούτε την αξιοπρέπειά τους».
Με την Φ.900α /7115/10106/27 Φεβ. 09, απάντησή σας επιμένετε ότι οι ισχυρισμοί μας δεν ευσταθούν και ότι «η προκήρυξη πλήρωσης 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού εξυπηρετεί ουσιαστικές και ανελαστικές ανάγκες των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ, τα δε προαπαιτούμενα προσόντα συμμετοχής των υποψηφίων πληρούν τις προϋποθέσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας». 
Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου έγινε ο διαγωνισμός και τη Μ. Πέμπτη το βράδυ για προφανείς λόγους ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πλήρως τη μεθόδευση για «τακτοποίηση» των ημετέρων και προκάλεσαν δικαιολογημένα την αγανάκτηση και την κατακραυγή των νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πραγματικά προσόντα αλλά δεν διαθέτουν προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.
Μεταξύ των « επιτυχόντων» είναι ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, συγγενικό πρόσωπο νυν Υφυπουργού, υποψήφιες με τη Ν.Δ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο, γιός νυν αρχηγού Γενικού Επιτελείου, γιός συνδικαλιστή του ΥΠΕΘΑ , η διορισμένη μετακλητή αναπληρώτρια διευθύντρια στη γενική διεύθυνση οικονομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ, η διορισμένη γενική γραμματέας του διεθνούς ιδρύματος αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας, η διορισμένη διοικητική διευθύντρια του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και πολλοί άλλοι ημέτεροι.
Οι συγκεκριμένες προσλήψεις σε συνδυασμό με τις φετινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ελέγχου του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των κέντρων αποφάσεων του Υπουργείου Άμυνας.
Είναι πράγματι θλιβερό και εθνικά επιζήμιο να ακολουθούνται διαδικασίες μαϊμού στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας. Είναι εξοργιστικό για τους νέους και το μέλλον αυτής της χώρας να καταρρακώνετε κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας στο όνομα εξυπηρέτησης των ημετέρων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί γελοιοποιήσατε το διαγωνισμό προκειμένου να συμπεριλάβετε μεγάλο αριθμό «ημετέρων»;
2. Πιστεύετε ότι οι «επιτυχόντες» θα μπορέσουν να υποστηρίξουν το έργο των Υπουργών Εθνικής Άμυνας με τις θεολογικές, παιδαγωγικές ή σεισμολογικές τους γνώσεις;
3. Τι έχετε να πείτε στους νέους ανθρώπους που διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και μεταπτυχιακές σπουδές, σχετικές με τις ανάγκες του Υπουργείου και οι οποίοι απογοητεύθηκαν γιατί δεν αναγνωρίζονται τα προσόντα τους; Μήπως τους δείχνετε, έμμεσα, το δρόμο των κομματικών σας γραφείων;
4. Πως είναι δυνατόν να «εξετάσθηκαν» οι 400 που προκρίθηκαν με βάση τα τυπικά τους προσόντα, από τους 1.000 περίπου που δήλωσαν συμμετοχή στον δήθεν διαγωνισμό σε τρεις εργάσιμες μέρες;
5. Γιατί τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν Μ. Πέμπτη το βράδυ; Για να μην έχουν οι υποψήφιοι τον χρόνο που προβλέπεται από το νόμο να υποβάλλουν ενστάσεις;
6. Ποια είναι τα ονόματα της τριμελούς επιτροπή που δήθεν αποφάσισε;

 

Αθήνα 22.04.09

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές:

Παπανδρέου Βάσω
Οικονόμου Βασίλης
Αθανασιάδης Αλέξανδρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved