nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Μ. Δαμανάκη στην ημερίδα της Ένωσης Σεναριογράφων 6/5/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 6 Μαΐου 2009

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή σας να συμμετέχουμε στην ημερίδα που οργανώνετε σήμερα για τα ζητήματα Σεναρίου. Πολύ περισσότερο που αυτή συμπίπτει με τα γενέθλια των 20 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσής σας.

Σας εύχομαι, κατ’ αρχήν, από καρδιάς χρόνια πολλά, να τα εκατοστίσετε, πάντα σταθερά στην υπηρεσία του ελληνικού σεναρίου, της τόσο σημαντικής αυτής υπόθεσης της κινηματογραφίας, που υπηρετείτε.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος και όλοι οι συντελεστές του είναι γνωστά και χρονίζουν. Οι υποσχέσεις για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα θεσπίζει σαφείς κανόνες στο χώρο της κινηματογραφίας και θα υπηρετεί τη διαφάνεια σε όλες τις επιλογές βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Πολιτισμού και δεν φαίνεται πως υπάρχει κάποια πρόθεση να ανασυρθεί. Μπαίνει όλο και βαθύτερα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνετε, μαζί με όλους τους άλλους φορείς του κινηματογράφου και είμαστε σταθερά στο πλευρό σας.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε πως έχει φθάσει η ώρα, για να μην πω έχει περάσει, για τη θεσμοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τον κινηματογράφο που θα αναδιατάξει δημιουργικά τις προτεραιότητες του ελληνικού κινηματογράφου μέσα σε συνθήκες μιας δύσκολης, όπως η σημερινή, και έντονα ανταγωνιστικής διεθνούς πραγματικότητας. Προσβλέπουμε στην αναζωογόνηση όλων των κινηματογραφικών δυνάμεων της χώρας ώστε να τεθεί οριστικό τέλος στις πελατειακές σχέσεις των δημιουργών με το κράτος και να αναπτυχθεί μια ζωντανή σχέση των δημιουργών με την κοινωνία και τους καταναλωτές του πολιτιστικού προϊόντος. Το κράτος οφείλει να θεσπίζει κανόνες, να ενισχύει, να ρυθμίζει  και να δίνει ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους νέους δημιουργούς. Οφείλει επίσης να παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση σοβαρή με πιστοποίηση και διαβάθμιση. Το κράτος δεν είναι το ίδιο δημιουργός πολιτισμού, ούτε οι Υπουργοί πολιτισμού μπορούν να επιλέγουν κατά το δοκούν ή τις δικές τους αισθητικές επιλογές και προτιμήσεις.  Αυτή είναι η δική μας θέση.

Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον το διάλογο που θα αναπτύξετε τόσο στο πλαίσιο της σημερινής ημερίδας, όσο και ευρύτερα. Μ’ αυτές τις σκέψεις, σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκλησή σας και σας εύχομαι έναν πλούσιο και παραγωγικό διάλογο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved