nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο Ντ. Ρόβλιας για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και τις προαγωγές - μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών 25/5/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 25 Μαΐου 2009

 

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, καθώς και με τη διαδικασία προαγωγών και μεταθέσεων των δικαστικών λειτουργών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Α. Θέματα προσλήψεων
Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση εξήγγειλε 76.019 θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα καλυφθούν χωρίς κριτήρια, χωρίς μόρια και εκτός ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:

α. 3.500 θέσεις για 18 μήνες σε φορείς Τομέα Υγείας (ΦΕΚ Β’ 463/13-3-2009) (STAGE).
β. 1.500 θέσεις για 18 μήνες σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (ΦΕΚ Β’ 463/13-3-2009) (STAGE).
γ. 2.000 θέσεις για 18 μήνες στους Τομείς Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΦΕΚ Β’ 463/13-3-2009) (STAGE).
δ. 1.182 θέσεις για 18 μήνες στις Υπηρεσίες των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ Β’ 568/2009 – Υπουργική Απόφαση της 13-3-2009) (STAGE).
ε. 2.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (Προκήρυξη Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 23-3-2009).
στ. 1.650 θέσεις για Φορείς Κοινωνικών Εταίρων και Επιμελητήρια  και Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Απόφαση Δ.Σ. του ΟΑΕΔ 6-4-2009) (STAGE).
ζ. 987 θέσεις συμβασιούχων για 12 μήνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ (ΦΕΚ Β’ 844/6-5-2009).
η. 12.000 θέσεις για 18 μήνες σε φορείς του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΦΕΚ Β’ 844/6-5-2009) (STAGE).
θ. 20.000 θέσεις ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δελτίο Τύπου της 6-5-2009).
ι. 11.200 θέσεις συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΦΕΚ Β’ 872/8-5-2009).
ια. 8.000 θέσεις σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, παράταση για 18 μήνες (STAGE) (Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ 19-5-2009).
ιβ. 2.000 γιατροί και οδοντίατροι στο ΙΚΑ (Δελτίο Τύπου Υπουργείου Απασχόλησης 19-5-2009).
ιγ. 10.000 θέσεις μερικής απασχόλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εσωτερικών 22-5-2009).

Η κυβέρνηση, μέσα σε προεκλογική περίοδο, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις Βουλευτικές εκλογές, ρουσφετολογεί και εμπορεύεται δεκάδες χιλιάδες ελπίδες ανέργων. Τις εμπορεύεται στυγνά και κυνικά, με σκοπό το κομματικό όφελος. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για ρουσφέτια.
Με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, δηλαδή με σημειώματα από τα Υπουργικά Γραφεία, η Ν.Δ. προσπαθεί να περιορίσει το μέγεθος της ήττας της. Για να το επιτύχει, καταπατά κάθε έννοια σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση.
Καλούμε την κυβέρνηση Καραμανλή να σεβαστεί τη νομιμότητα και να εφαρμόσει αντικειμενικά κριτήρια για όλες αυτές τις προσλήψεις.

Β. Θέματα δικαιοσύνης
Ξεκινούν αύριο οι συνεδριάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με θέμα προαγωγές – τοποθετήσεις – μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών. Οι αποφάσεις αυτές κάθε χρόνο λαμβάνονταν περί τα μέσα προς τέλη Ιουνίου, οι δε Προσφυγές κατ’ αυτών κρίνονταν τον μήνα Ιούλιο. Φέτος η κυβέρνηση έστειλε πρόωρα τα σχετικά ερωτήματα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν εντός του Μαΐου και οι σχετικές Προσφυγές να κριθούν εντός του Ιουνίου. Ως δικαιολογία της επιτάχυνσης προβάλλεται η εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουνίου. Πρόκειται για πρόφαση. Όπως πάντοτε, τίποτα δεν γίνεται τυχαία και άδολα από την κυβέρνηση σε σχέση με τα θέματα της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες κατά 1 μήνα, ώστε οι ως άνω Προσφυγές να κριθούν με την παρουσία του «κυβερνητικού τοποτηρητή», δηλαδή του κ. Σανιδά, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου.
Είναι προφανές ότι η αποχωρούσα κυβέρνηση έχει ιδιοτελές σχέδιο σε σχέση τόσο με τις προαγωγές και μεταθέσεις των δικαστικών λειτουργών, όσο και με την επιλογή της νέας ηγεσίας της δικαιοσύνης. Είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τον εαυτό της διότι δεν σέβεται την δικαιοσύνη. Θα επιχειρήσει και πάλι να ελέγξει την δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερη προσοχή τις διαδικασίες που δρομολογεί η κυβέρνηση σχετικά με την δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει έντονα και όπως το Σύνταγμα του επιβάλλει, σε κάθε κυβερνητική απόπειρα εκτροπής. Ούτε διώξεις είναι ανεκτές, ούτε εύνοιες προς «ημετέρους». Ας ξεχάσει η κυβέρνηση αυτά που ήξερε. Ζητάμε το αυτονόητο: σοβαρότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία.
ΧΡ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Θέλω να σας ρωτήσω, επικαλούμαι και της νομικής σας γνώσης, θέλω να σας ρωτήσω για το θέμα της Siemens και του κ. Χριστοφοράκου, πόσο ορατό είναι το ενδεχόμενο ο κ. Χριστοφοράκος να μην έρθει τελικά στην Αθήνα, στην Ελλάδα για να δικαστεί.
ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑΣ: Είναι πολύ σοβαρό αυτό το ενδεχόμενο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σύνθετο από νομική άποψη. Μην περιμένετε από εμένα αυτή τη στιγμή μια γνωμοδότηση νομικής μορφής. Θα σας πω όμως ότι αυτό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που ρωτάτε, είναι το γιατί άφησαν τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει. Είναι ένα θέμα, για το οποίο θα επανέλθω τις προσεχείς ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved