nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση πρότασης νόμου για την ρύθμιση των χρεών των καταναλωτών 18/6/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια ανοιχτή διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε στις 7 Απριλίου 2009, με σύσκεψη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και των αρμόδιων στελεχών των Τομέων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης του Κινήματος, για την επεξεργασία της Πρότασης Νόμου, την οποία σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την ρύθμιση χρεών και τις προϋποθέσεις απαλλαγής των υπερχρεωμένων καταναλωτών.

Η εισηγητική έκθεση του ΠΑΣΟΚ τέθηκε υπόψη 24 κοινωνικών και οικονομικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκ των οποίων ανταποκρίθηκαν με γραπτές εισηγήσεις και σχόλια οι ακόλουθες: ΟΚΕ, ΕΕΤ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Δανειοληπτών από Τράπεζες και Οργανισμούς, Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή, ΕΚΠΟΙΖΩ, Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών, Καταναλωτών-Δανειοληπτών, ΙΝΚΑ και ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Τόσο στις εισηγητικές εκθέσεις, όσο και δια της παρουσίας τους στη σημερινή σύσκεψη, όλοι οι παραπάνω φορείς διατύπωσαν θετικές κρίσεις για την αναγκαιότητα της εισαγωγής νόμου για τη ρύθμιση των χρεών και προχώρησαν επίσης σε ουσιαστικές και γόνιμες παρατηρήσεις για εμπλουτισμό, συμπλήρωση ή τροποποίηση των διατάξεων της πρότασης νόμου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι κανένας φορέας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή των προτεινόμενων θεσμών στη χώρα μας.

Αντιθέτως, πέραν των ενώσεων καταναλωτών και των επιστημονικών φορέων που επικροτούν και χαιρετίζουν τη συμπλήρωση του Ελληνικού Δικαίου προστασίας των καταναλωτών με τις ρυθμίσεις αυτές, και η επιτροπή της ΟΚΕ ομόφωνα διαπιστώνει στο κείμενό της ότι «η υπό κρίση Πρόταση Νόμου αξιολογείται θετικά ως πρωτοβουλία ανάδειξης ενός πραγματικού προβλήματος και ενός αντίστοιχου κενού της ελληνικής νομοθεσίας και αφετηρία διαλόγου για τη διαμόρφωση του ενδεδειγμένου θεσμικού πλαισίου». Τέλος, και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν αμφισβητεί επί της ουσίας την αναγκαιότητα του θεσμού, εστιάζοντας κυρίως σε παρατηρήσεις, που σκοπό έχουν να  οριοθετήσουν το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής των χρεών και να αποτρέψουν την καταχρηστική αξιοποίησή του.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έρχεται να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και οξυμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, απόλυτα εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους Δικαίου.

Καλούμε συνεπώς την κυβέρνηση να μην κλείσει ξανά τα αυτιά της, μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της υπερχρέωσης, και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να καλύψουμε με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία προστασίας του καταναλωτή. Το τελικό κείμενο της πρότασης νόμου θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved