nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο Α. Σπηλιωτόπουλος μετά από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό 14/7/09

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, 14 Ιουλίου 2009

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε σήμερα τον Πρωθυπουργό, για την πορεία των συζητήσεων που γίνονται σε επίπεδο Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και που έχουν να κάνουν με την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό που επιχειρούμε, σε επίπεδο λυκείου, σε επίπεδου γυμνασίου, σε επίπεδο σχολειού. Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να πω και σε σας ότι, πράγματι, είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς από το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στο διάλογο, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έχουν σταθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, με απόλυτη συνέπεια. Και γι΄ αυτό ακριβώς ήδη, έως και σήμερα που μιλάμε, έχουμε αντιπαρέλθει όλες τις αντιξοότητες, ακόμα και αυτές των Ευρωεκλογών, και ο διάλογος έχει φέρει συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. O στόχος μας εξακολουθεί να είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε σ’ ένα σημείο να μιλούμε για μια αναδιαμόρφωση του σχολείου, κατά τέτοιο τρόπο που να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Να έχουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών μέσα στα σχολεία. Ενα πρόγραμμα το οποίο να είναι πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά, τους μαθητές, τις μαθήτριες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις δημιουργικές ή καλλιτεχνικές δεξιότητες που έχουν. Να μπει η "ζώνη πολιτισμού’’. Να έχουν μια καλύτερη, πιο ουσιαστική τεχνική, επαγγελματική εκπαίδευση. Να έχουμε, με άλλα λόγια, ένα σχολείο έξυπνο, που να προετοιμάζει τη χώρα μας, όπως θα έπρεπε, για τις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης για όλες τις προετοιμασίες που κάνουμε, έτσι ώστε αυτή η χρονιά, όπως κύλησε μέχρι τώρα ομαλά, να συνεχίσει μέχρι τέλους. Οι προετοιμασίες οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει είναι στη σωστή κατεύθυνση, για να υποδεχθούμε το Φθινόπωρο την καινούργια σχολική χρονιά και με αυτόν τον τρόπο να πούμε ότι πράγματι έχουμε κάνει αρκετά και σημαντικά βήματα, που έχουν βοηθήσει και έχουν ηρεμήσει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι πληροφορίες λένε ότι θα κλείσουν τα σχολεία για την γρίπη. Εσείς αντιμετωπίζετε τέτοιο ενδεχόμενο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως ξέρετε, το αν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία, είναι ένα ζήτημα που αφορά στις Νομαρχίες της χώρας και όχι βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας. Από κει και έπειτα, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση. Εμείς για τα ζητήματα αυτά είμαστε σε διαρκή επαφή ενημέρωσης και συνεργασίας με το αντίστοιχο Υπουργείο και εγώ προσωπικώς με τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που μιλάμε, να μη δημιουργούμε την παραμικρή ανησυχία ή τον παραμικρό πανικό σε μαθήτριες ή μαθητές, αλλά και σε γονείς. Να είστε βέβαιοι ότι, αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί, θα έχουμε προετοιμάσει τα κατάλληλα σχέδια έτσι ώστε το όποιο, μικρό ή μεγαλύτερο, περιστατικό, να αντιμετωπιστεί και έγκαιρα και αποτελεσματικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το νομοσχέδιο για την τεχνολογική εκπαίδευση, για τα ΤΕΙ, το συζητήσατε με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν το συζητήσαμε. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα σχέδιο για εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων δηλαδή όσων, στον παρελθόντα χρόνο, είχαν συζητηθεί. Από εκεί και έπειτα, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα σχέδιο νόμου το οποίο έχει προέλθει από τη συνεργασία του Υπουργείου με τους προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Άρα, μιλούμε για σχέδιο νόμου που θα έλθει ως φυσική συνέχεια των όσων πραγμάτων ήδη είχαν αποφασιστεί σε παρελθόντα χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει σε εξέλιξη κάτι για το θέμα του Μπακαλορεά;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε μας όχι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση το Υπουργείο με εξετάσεις που γίνονται από ιδιωτικούς ή ξένους εκπαιδευτικούς φορείς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα μέτρα  για τη νέα γρίπη πότε θα είσαστε έτοιμος να τα ανακοινώσετε, συγκεκριμένα δηλαδή. Θα πάρετε μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας είπα ότι είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τον υπουργό Υγείας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τα πάντα είναι έτοιμα, και αν χρειαστεί, θα είμαστε σε θέση όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε. Αλλά οποιαδήποτε συζήτηση, περισσότερο δημιουργεί ένα κλίμα ανησυχίας, παρά περιγράφει την πραγματική κατάσταση που υπάρχει σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, στα πολιτικά πράγματα έχουμε την αντικατάσταση του Αρχηγού της ΕΥΠ, δεν συζητήσατε τίποτα απ΄ όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι παραμείναμε, όλες αυτές τις ώρες που είχαμε αυτή τη μακρά συνεργασία, αποκλειστικά και μόνο σε ζητήματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved