nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Οικτρή η κατάσταση στα σχολεία 14/9/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

 

Από τον Τομέα Παιδεία του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:

Η κατάσταση που επικρατεί, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της χώρας, καταδεικνύει ότι η δημόσια παιδεία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «άρτιας προετοιμασίας», η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες μαθητές και οι γονείς τους δείχνει άλλα. Ήδη είναι εμφανή τα πολλά κενά εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, στην Πρωτοβάθμια Eκπαίδευση, υπάρχουν 4.359 κενά εκπαιδευτικών, ενώ εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη 7.000 ωρομισθίων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός ωρομισθίων εκπαιδευτικών είναι κατά 25% μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Ανάλογη και ίσως χειρότερη εικόνα επικρατεί και στη Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την καθυστέρηση για τουλάχιστον ένα μήνα του διορισμού των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, καθώς και των καθηγητών πληροφορικής. Επιπλέον, για 4 ειδικότητες εκπαιδευτικών, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, όπου οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών υπερβαίνουν τις 1.300, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στις μετακινήσεις των παιδιών, με αποτέλεσμα το σχολικό έτος να μην ξεκινάει για όλους με ίδιους όρους (π.χ. ΕΛΕΠΑΠ Παγκράτι).

Την εικόνα αυτή των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν την αρνείται άλλωστε, και ο ίδιος ο υπουργός, κ. Σπηλιωτόπουλος,  ο οποίος στη Θεσσαλονίκη παραδέχτηκε ότι μειώνονται οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές κατά 1700 άτομα. Εκτός όμως από το προσωπικό, σημαντικές ελλείψεις που αγγίζουν το 30% εμφανίζονται και στα βιβλία.

Επιπλέον, στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται και ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, καθώς η σχετική εγκύκλιος δεν έχει σταλεί στα σχολεία και μόλις προχθές ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους ωρομίσθιους, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί αντικειμενικά κριτήρια, όπως έχει ζητήσει η ΟΛΜΕ.

Τέλος, σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα έξοδα λόγω του κινδύνου της νέας γρίπης. Η πρώτη δόση έφθασε στα σχολεία τον Ιούλιο του 2009, ενώ η τέταρτη μόλις εγκρίθηκε. Η παραπάνω κατάσταση δείχνει πώς εννοεί η Ν.Δ. την «περιστολή των δημόσιων δαπανών».

Το ΠΑΣΟΚ στο οποίο στρέφονται οι ελπίδες ολοένα και περισσότερων πολιτών, δεσμεύεται, μετά τις 4 Οκτώβρη, ως κυβέρνηση, να ανατρέψει αυτή την εικόνα μιζέριας και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, βάζοντας ψηλά στις πολιτικές του προτεραιότητες τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δημόσιου, ανοικτού στην κοινωνία και ποιοτικού σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved