nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Α. Παπαρήγα για τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής, τα stage και την ενοικίαση εργαζομένων 29/10/09

 

ΚΚΕ
Ανακοίνωση Τύπου, 29 Οκτωβρίου 2009

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Α.

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης, που εξαίρεσε 800 ανθρώπους που δούλευαν για πολλά χρόνια στην «Ολυμπιακή» ως συμβασιούχοι, όπως και τους εργαζόμενους του «Γαλιλαίου», και τους άφησε έξω από τις ρυθμίσεις που έγιναν για το υπόλοιπο προσωπικό με την πώληση της «Ολυμπιακής».

Διεκδικούμε ίση μεταχείριση, δηλαδή πρέπει να βρουν και αυτοί κανονική δουλειά και να έχουν όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στη διαδικασία της πώλησης της «Ολυμπιακής» στη MIG.

Σε αυτό το ζήτημα θα πούμε για άλλη μια φορά ότι για μας δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για τους εργαζόμενους είτε σε ένσημα, είτε σε Υγεία, είτε σε μετάταξη, είτε σε διαγωνισμούς με βάση τη μορφή της εργασιακής σχέσης, όταν ζούμε σε μία εποχή που αυτές οι εργασιακές σχέσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας, πάνε να επεκταθούν και να κυριαρχήσουν».

Για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση
 «Οι αποφάσεις της Κοινότητας είναι πολύ σαφείς. Καταργούν κάθε περιορισμό, ακόμα και ισχνό, που υπήρχε στα ζητήματα των μορφών της εργασιακής απασχόλησης, των σύγχρονων μορφών ομηρίας, είτε με τη μορφή STAGE, είτε ενοικίασης κλπ. Που σημαίνει ότι όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα βάλει τάξη, εννοεί ότι θα προχωρήσει στην επέκταση και στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και αυτό το λέει «τάξη». Θα βάλει μερικά ψίχουλα, ενδεχομένως, παραπάνω και αυτό το λέει «τάξη».

Για μας πρόκειται για μία εξέλιξη εξαιρετικά αρνητική που πρέπει να συναντήσει την επιθετική, θα έλεγα, αντίσταση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως με ποια μορφή απασχόλησης είναι. Δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση των ενοικιαζομένων εργαζόμενων, ή των ανθρώπων που δουλεύουν με STAGE, ή με συμβάσεις 5μηνες, 6μηνες, 7μηνες».

 Για τους εργαζόμενους με STAGE
«Η ανεργία δεν απαντιέται με αυτό το ψεύτικο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θέλει την αξιοκρατία. Όταν οι θέσεις εργασίας που καθορίζει η κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες από τους χιλιάδες ανέργους, δεν μπορεί να μιλάει για αξιοκρατία. Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την αξιοκρατία, θέλει να βοηθήσει να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και να γίνει πολύ ευρύτερος και μονιμότερος. Εμείς ζητάμε μόνιμη δουλειά για όλους».

Για την επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής
«Ως ενέργεια βεβαίως και την καταδικάζουμε. Δεν μπορεί κανείς να στηρίξει ή να ανεχθεί τέτοιες ενέργειες. Όμως το πρόβλημα είναι το εξής: Η λογική που λέει ότι στρατιωτικοποιώ ολόκληρη την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου για να αντιμετωπίσω το οργανωμένο έγκλημα ή τέτοιες εκφράσεις, είναι αδιέξοδη πολιτική. Και δεν πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το τραγικό γεγονός, το οποίο σαφώς πρέπει να καταδικαστεί και να δεχθεί την κοινωνική κριτική, για να ισχυροποιηθούν κατευθύνσεις της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν την ανάμειξη μηχανισμών, όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και νέων στρατιωτικοπολιτικών μηχανισμών που χτίζονται, στο λαϊκό κίνημα ή στην καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved