nmathioud for ProslipsisGR - Widget
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Πρόσκληση κατάθεσης εργασιών σε συνέδριο με θέμα την εκπαίδευση σε καιρούς κρίσης

 

Αθήνα 23.6.2011, 12:32

Με γνώμονα την κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης, Τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» φιλοξενούν τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου, το οποίο εστιάζει στη συμβολή της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τίτλο: "Never Waste a Crisis! Inclusive Excellence, Innovative Technologies and Transformed Schools as Autonomous Learning Organisations.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στην Παλλήνη Αττικής, στο πλαίσιο του φετινού Open Classroom Conference, το οποίο διοργανώνεται από το European Distance and e-Learning Network (EDEN) κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο παρουσιάζει καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ενισχύει την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Εν μέσω μιας οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που πλήττει τον κόσμο και κορυφώνεται στην Ελλάδα, η στροφή σε μια ουσιαστική και ποιοτική Παιδεία φαίνεται να αποτελεί τη μόνη ίσως ελπίδα, το μόνο μέσο, για να ανατραπεί το σκηνικό απογοήτευσης και απαξίωσης θεσμών και αξιών που κυριαρχεί. Η κρίση αυτή μπορεί να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία, για να επικεντρώσουμε ξανά το ενδιαφέρον μας σε βασικές αρχές και αξίες που σήμερα απουσιάζουν από την κοινωνία μας. Στη νέα πραγματικότητα ο ρόλος του σχολείου και των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος και η αναβάθμιση του ρόλου που διαδραματίζει ο σχολικός θεσμός κρίνονται αναγκαίες, για προετοιμάσουμε τους νέους ανθρώπους να αναλάβουν το ρόλο του υπεύθυνου πολίτη, ενός πολίτη που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή, αναπτύσσει αυτόνομη δράση, συλλογικό και κοινωνικό πνεύμα, καλλιεργεί περιβαλλοντική συνείδηση και ταυτόχρονα διέπεται από ανθρωπιστικές αξίες, σεβασμό στο συνάνθρωπο και τη διαφορετικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, το σχολείο επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία, αφουγκράζεται τα μηνύματα της εποχής και συντονίζεται ανάλογα, υιοθετώντας σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, πρωτοποριακές ιδέες και αξιοποιώντας τεχνολογικές εφαρμογές. 

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την ελληνική εκπαιδευτική και ερευνητική κοινότητα να καταθέσει τις απόψεις της και να τις παρουσιάσει στους συνέδρους σε μορφή ανακοίνωσης ή εργαστηριακής συνεδρίας, με την υποβολή σχετικής περίληψης στην επιτροπή του EDEN.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής εργασίας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο http://www.eden-online.org/eden-events/autumn-conference.html έως 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών, τη στήριξη και την παροχή ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης στην εκπαιδευτική κοινότητα, η Ελληνογερμανική Αγωγή, σε συμφωνία με το δίκτυο EDEN, δίνει τη δυνατότητα σε 60 εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο συνέδριο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το κόστος συμμετοχής. Επίσης θα είναι διαθέσιμη ταυτόχρονη μετάφραση (από τα αγγλικά στα ελληνικά και αντίστροφα), ώστε να μπορούν να  παρακολουθήσουν και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Δηλώσεις συμμετοχής
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε το έντυπο που είναι διαθέσιμο στο http://www.ea.gr/ep/eden2011/EDEN2011.doc, στην κυρία Άννα Ζωάκου, (ηλεκτρονική διεύθυνση
azoakou@ea.gr, ή fax 210 6032554). Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 210-8176791. Στις δηλώσεις για δωρεάν συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι 100 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το EDEN
Το EDEN (http://www.eden-online.org) αποτελεί ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που απαρτίζεται από περισσότερα από 1.000 μεμονωμένα μέλη και σχεδόν 200 εκπαιδευτικούς οργανισμούς ευρωπαϊκής και διεθνούς εμβέλειας, το οποίο υποστηρίζει την Ανοιχτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι δράσεις του δικτύου περιλαμβάνουν την οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, ανάμεσα στα οποία το Open Classroom Conference, το οποίο εστιάζει στη σχολική εκπαίδευση και στη δια βίου κατάρτιση των σχολικών λειτουργών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved