nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Βιομηχανία - Τεχνικά Επιστροφή    
Σεμινάριο Διεθνούς Πανεπιστημίου: Σχεδιασμός προϊόντων με ψηφιακά μέσα

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.1.2015, 17:35

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει ένα εντατικό σεμινάριο (winter school) με θέμα τον σχεδιασμό προϊόντων με ψηφιακά μέσα, από 24 μέχρι 27 Φεβρουαρίου 2015.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σχεδιαστές αντικειμένων, επίπλων, υποδημάτων, κοσμήματος, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς. Επίσης, σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό και στο φωτορεαλισμό προϊόντων.

Σκοπός του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός προϊόντων αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς. 

«Σήμερα ο σχεδιασμός επίπλου, αντικειμένου, κοσμήματος κατέχει σημαντική θέση στη δημιουργική οικονομία της χώρας μας», τονίζουν οι διοργανωτές. «Σε επίπεδο βιομηχανίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή προς το σχεδιασμό, με στόχο όχι μόνο την λειτουργικότητα αλλά και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που να αναδεικνύει την εταιρική ταυτότητα. Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς με βραβεία συσκευασίας και καινοτομίας. Ειδικότερα ο σχεδιασμός με στόχο τη διαφήμιση και προώθηση προϊόντων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, αλλά και εποπτικό μέσο επικοινωνίας μιας καινοτόμου ιδέας. Με τα νέα ψηφιακά μέσα σχεδιασμού και απεικόνισης ο σχεδιαστής έχει πλέον τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει το προϊόν με απόλυτη γεωμετρική ακρίβεια αλλά και φωτορεαλιστική πιστότητα. Η ρεαλιστική απεικόνιση ενός αντικειμένου αποτελεί πλέον αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας ανάμεσα στο σχεδιαστή και τον πελάτη, σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης ενός προϊόντος, από τα προσχέδια μέχρι την παραγωγή και προώθηση του προϊόντος».

Το εντατικό σεμινάριο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, από το σχεδιασμό στην φωτορεαλιστική απεικόνιση. Θα καλύψει τα βασικότερα σημεία της διαδικασίας και θα διδάξει στους συμμετέχοντες βασικές αρχές σχεδιασμού και φωτορεαλισμού ενός προϊόντος. 

Το πρώτο κομμάτι του σεμιναρίου θα παρέχει βασικές γνώσεις μοντελοποίησης στο λογισμικό Rhinoceros, με τη χρήση καμπύλων επιφανειών και free-form. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε ασκήσεις αλλά και σε δικές τους ιδέες για προϊόντα. Το δεύτερο κομμάτι θα εισάγει στη φωτορεαλιστική απεικόνιση των αντικειμένων με τη χρήση του λογισμικού Maxwell. Θα καλυφθούν βασικές έννοιες φωτορεαλισμού όπως η χρήση της κάμερας, ο φωτισμός (φυσικός και τεχνητός) και τα υλικά. 

Στόχος του σεμιναρίου, είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού μέσα από το workflow που ακολουθούν καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, για τη μετάβαση από τον ιδεασμό στην παρουσίαση του προϊόντος.

Η περίοδος διεξαγωγής είναι από 24/2/2015 έως 27/02/2015, Τρίτη- Πέμπτη 17:30-21:00 και Παρασκευή 12:00-15:00.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο στο τομέα του φωτορεαλισμού προϊόντων και αρχιτεκτονικής, ενώ θα γίνει και εκπαιδευτική επίσκεψη στην πολυβραβευμένη εταιρία BeetRoot Design Group.  Όλοι οι συμμετέχοντες με το πέρας του σεμιναρίου αποκτούν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2015 να συμπληρωθεί η on-line φόρμα. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο lifelong@ihu.edu.gr, τηλ.: 2310-807520.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved