nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Εmploy: Εργαστήρια για δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αθήνα
 

Αθήνα 6.3.2014, 14:11

«Δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων στην Εκπαίδευση, την Εργασία, την Οικογένεια: Θεωρία και Εφαρμογές» είναι το θέμα βιωματικού εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 29 Μαρτίου και στο Ηράκλειο στις 30 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 5 Απριλίου. Το διοργανώνει η εταιρεία «Employ», Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση μεθόδων και τεχνικών για την καλλιέργεια και αξιοποίηση της δημιουργικής σκέψης σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και στην καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη βασική θεωρία, την αξιολόγηση και ποικίλες παραμέτρους της δημιουργικότητας και θα διερευνήσουν, μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, τις δυνατότητες που διαθέτουν να είναι ευέλικτοι, πρωτότυποι, προσαρμοστικοί. 

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά θα παρουσιαστούν και θα εφαρμοστούν τεχνικές παραγωγής ιδεών  που αποσκοπούν στο τρίπτυχο της δημιουργικής σκέψης: «Πολλές, καλές και πρωτότυπες ιδέες». Στη συνέχεια θα αναλυθούν διάφορα μοντέλα δημιουργικής επίλυσης προβλήματος και θα γίνουν δειγματικές εφαρμογές σε κρίσιμες καταστάσεις, που πιθανόν να προτείνουν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, με στόχο την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις που διαθέτει κάθε άτομο και που πιθανόν δεν τις αξιοποιεί. Έμφαση θα δοθεί και στη δημιουργική επίλυση συγκρούσεων, που αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση προβλήματος στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το εργαστήριο είναι βιωματικό και με αυτή τη μέθοδο η θεωρία προκύπτει μέσα από τις ποικίλες εφαρμογές. Ενδεικτικά, οι διδακτικές τεχνικές περιλαμβάνουν: παρουσίαση εποπτικού υλικού, ασκήσεις για ομάδες (γνωριμίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), παιχνίδι ρόλων, θεατρικές τεχνικές, δράμα, εικαστική δημιουργία, ρητορικά αγωνίσματα και debate. Οι δραστηριότητες θα καθοριστούν από τη σύνθεση και τα ενδιαφέροντα της ομάδας των συμμετεχόντων. Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί να έχουν μαζί τους ένα σχολικό εγχειρίδιο, για να εργαστούν επάνω σε ενότητες που τους ενδιαφέρουν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητας, καθώς και σε υπευθύνους καινοτόμων προγραμμάτων και Project), ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, εμψυχωτές ομάδων, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς. Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.

 3 αρχεία διαθέσιμα για download 
Εργαστήριο Ρεθύμνου (αρχείο pdf 247 kb)
Εργαστήριο Ηρακλείου (αρχείο pdf 247 kb)
Εργαστήριο Αθηνών (αρχείο pdf 247 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved