nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Παιδαγωγικά σεμινάρια «Employ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.11.2014, 15:16

Δύο σεμινάρια θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εταιρεία «Employ», Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για τα ακόλουθα:
1. Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Παιδιά με Προβλήματα Παραβατικής Συμπεριφοράς (6 Δεκεμβρίου 2014 | Αθήνα).
2. Διαχείριση Συγκρούσεων: Θεωρητική και Βιωματική Προσέγγιση, 13 Δεκεμβρίου 2014 | Θεσσαλονίκη).

Στόχοι του πρώτου σεμιναρίου είναι, η κατανόηση του κοινωνικού αυτού φαινομένου και η εξελικτική του πορεία, καθώς και οι πρακτικές - μέθοδοι διαχείρισής του στο σχολικό χώρο. Κατά την διάρκεια του διαχειρισμού και αντιμετώπισης του φαινομένου αναδύονται προβλήματα και μέσα στην οικογένεια με πιθανό αποτέλεσμα να αυξηθεί η πολυπλοκότητα του φαινομένου. Εκτός από την αποσαφήνιση των ορισμών, της εννοίας και της περιγραφής των διαφόρων φαινομένων παραβατικότητας, θα συζητηθούν περιπτώσεις πραγματικών περιστατικών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξερεύνηση των αιτίων της εκδήλωσης της παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς των αιτίων σημαντικό παράγοντα και για την πρόληψη και για την ευρύτερη κατανόηση του φαινομένου. Θα αναπτυχθούν μέθοδοι - πρακτικές αντιμετώπισης ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία μέσα στο σχολικό χώρο και τη τάξη.

Εισηγήτρια είναι η Δρ Παμουκτσόγλου Αναστασία, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 ως το 2009 υπηρέτησε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως Πάρεδρος με δυο πενταετείς θητείες, με ειδικότητα τη «Σχολική Αποτελεσματικότητα» και την «Αξιολόγηση και Επιμόρφωση».

Για το δεύτερο σεμινάριο οι διοργανωτές αναφέρουν: «Στο σχολείο, στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στον κοινωνικό βίο, η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους είναι μια πρόκληση σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Λόγω της αναγνωρισμένης διαφορετικότητας των ανθρώπων μεταξύ τους, είναι επόμενο, αναμενόμενο και φυσιολογικό να εμφανίζονται δυσκολίες στην επικοινωνία, τη συνεργασία και τη συνεννόηση. Συχνά μάλιστα η ανθρώπινη συμπεριφορά γίνεται πιο επιθετική από ό,τι αναμένεται, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συγκρούσεις, διαφωνίες, ακόμα και φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς σε διάφορα επίπεδα (λεκτικό, σωματικό, ψυχολογικό). 

Πώς λοιπόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους από την πλευρά των εμπλεκομένων και από την πλευρά του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε άτομα που συγκρούονται μεταξύ τους; Στο σεμινάριο αυτό γίνεται μια επισκόπηση των θεωρητικών εννοιών και ορισμών που προσδιορίζουν και επεξηγούν ερμηνευτικά την ανθρώπινη συμπεριφορά, ώστε να γίνει κατανοητός ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Επίσης περιγράφονται τα πλαίσια στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν τεχνικές διαχείρισης των συγκρούσεων σε διάφορους τομείς. Προτείνονται διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων επικοινωνιακών προβλημάτων α) σε επίπεδο πρόληψης β) στην περίπτωση που ήδη εκδηλώνονται συγκρούσεις σε έναν χώρο. Διάφορα παραδείγματα και πραγματικά περιστατικά θα παρουσιαστούν, ενώ οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε δομημένες δραστηριότητες, για να κατανοήσουν μέσα από βιωματικές ασκήσεις τους προτεινόμενους τρόπους διαχείρισης των συγκρούσεων». 

Εισηγήτρια είναι η Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακά επιπέδου master στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MEd Psychology of Education), στη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση (MEd Counselling in Education) από το πανεπιστήμιο του Bristol και στην Εκπαιδευτική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Exeter (MSc in Educational Research). 

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, επικοινωνήστε και με τη γραμματεία της εταιρείας, τηλ.: 2310  -230545, 211-7706766, φαξ: 2310-230415, 211-7704544, e-mail: contact@e-employ.gr, Url.: www.e-employ.gr. Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved