nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
12.000 ευρώ σε τρίκτεκνες οικογένειες και ανέργους Αττικής και Θεσσαλονίκης (21/12/05)


Αθήνα 21.12.2005, 22:23
2.000 μέλη οικογενειών με τουλάχιστον τρία παιδιά καθώς και άνεργοι Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πάρουν από 12.000 ευρώ για να «στήσουν» επιχείρηση, οι πρώτοι όπου θέλουν, οι δεύτεροι στην περιφέρεια.

Τα παραπάνω προβλέπουν δύο νέα προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ), που ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Απασχόλησης εφαρμόζουν για πρώτη φορά, προσαυξάνοντας μάλιστα και το ποσό της επιχορήγησης κατά 3.000 ευρώ (από 9.000 που ήταν μέχρι σήμερα πάει στις 12.000).

Τα προγράμματα στοχεύουν στην στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας για ανέργους – μέλη οικογενειών με τουλάχιστον 3 τέκνα (εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα πρέπει να είναι ανήλικο) καθώς και στην διευκόλυνση της γεωγραφικής κινητικότητας των ανέργων, για την εκμετάλλευση των προσφερόμενων ευκαιριών ανάπτυξης επαγγελματικής δραστηριότητας σε περιοχές εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα Πολυμελών Οικογενειών», αφορά στην επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είναι μέλη (γονείς ή τέκνα) οικογενειών με τουλάχιστον τρία τέκνα εκ των οποίων, τουλάχιστον το ένα είναι ανήλικο. Στο πρόγραμμα μπορεί να υπαχθεί μόνο ένα μέλος της οικογένειας.

Το δεύτερο, με τίτλο «Επιχειρηματική Αποκέντρωση», αφορά στην επιδότηση 1.000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) ηλικίας 18 έως 64 ετών, μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση σε άλλους νομούς της χώρας (τουλάχιστον 100 χιλ. απόσταση από τις πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 12.000 ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένο κατά 33% σε σχέση με τα κοινά προγράμματα, ενώ προβλέπεται και εφάπαξ καταβολή επιπλέον 3.000 ευρώ (με την επιδότηση να αυξάνεται περίπου κατά 66,5% σε σχέση με τα κοινά προγράμματα), εάν η επιχείρηση διατηρήσει τη λειτουργία της 6 μήνες μετά την ετήσια διάρκεια του προγράμματος.

Και τα δύο προγράμματα προβλέπεται ότι θα προκηρυχθούν εντός του Φεβρουαρίου 2006. Οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων, οι οποίοι θα εξειδικευθούν περαιτέρω με υπουργική απόφαση, έχουν ως εξής:

Βασικοί όροι
Το 60% των θέσεων και των δύο προγραμμάτων θα καλυφθεί από γυναίκες. Μπορούν να υπαχθούν στα προγράμματα μέχρι και 3 μέλη εταιρειών, των εξής κατηγοριών: Ομόρρυθμες εταιρίες (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμες εταιρίες (Ε.Ε.), μόνο για τα ομόρρυθμα μέλη τους, ΕΠΕ, με την προϋπόθεση πως έκαστος υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα, μετέχει τουλάχιστον με ποσοστό 25% στο εταιρικό κεφάλαιο και Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες. Δύνανται ακόμη να υπαχθούν στο πρόγραμμα μέχρι και 5 μέλη Συνεταιρισμών.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο στάδια: α) Την προέγκριση, δηλαδή την αποδοχή από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ της «αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα – υπεύθυνης δήλωσης» από τον ενδιαφερόμενο και β) την υπαγωγή, δηλαδή την έκδοση εγκριτικής απόφασης από την υπηρεσία, ύστερα και από τη θετική εισήγηση του πρώτου επιτόπιου ελέγχου.

Οι βασικές προϋποθέσεις υπαγωγής των ενδιαφερομένων στα προγράμματα στο στάδιο της προέγκρισης είναι οι εξής:
- Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους,
- Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης, το οποίο θα είναι υπογεγραμμένο από τον εργασιακό σύμβουλο ή τον αρμόδιο υπάλληλο και τους ίδιους και
- Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά.

Τα ποσά
Στους δικαιούχους και των δύο προγραμμάτων ποσό ύψους 4.000 ευρώ θα καταβληθεί με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης και τα υπόλοιπα 8.000 ευρώ σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ η κάθε μία, στο τέλος κάθε εξαμήνου και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Στους ανέργους Αττικής και Θεσσαλονίκης και εφόσον διατηρήσουν την επιχείρηση τους για 6 μήνες πέραν των 12 μηνών της διάρκειας επιχορήγησης, θα δοθεί επιπλέον εφάπαξ το ποσό των 3.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved