nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Έρχονται δεκατρία προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Αθήνα 3.12.2015, 15:56

Δεκατρία προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες για διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.  

Πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:

1. Ευέλικτη Μεταποίηση. Προβλέπει την παροχή κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη ριζική αναβάθμιση των προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις, διαμέσου της εισαγωγής και χρήσης νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων. Εδώ εντάσσονται ενισχύσεις για ψηφιακή αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης και ενισχύσεις σε ΜμΕ για εισαγωγή αποτελεσματικών ενεργειακών λύσεων.

2. Έμπειρη Επιχειρηματικότητα – Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας. Είναι πρόγραμμα κοινωνικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα – αφορά ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και συσσωρευμένη εμπειρία, που έχει απωλέσει την εργασία του και θα έχει την ευκαιρία δημιουργίας επιχείρησης.

3. Καινοτομική Επιχειρηματικότητα. Ολοκληρωμένη παρέμβαση για ενίσχυση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που επιδιώκουν να μετασχηματίσουν μία καλή και πρωτοπόρο ιδέα σε βιώσιμη επιχείρηση, με έμφαση στην επιχειρηματική καινοτομία.

4. Ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας – Συνεργατικοί συνεταιρισμοί και Δικτυώσεις. Βασικό πρόγραμμα της στρατηγικής του υπουργείου, με έντονη περιφερειακή διάσταση, που αξιοποιεί τα συγκριτικά  παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας –π.χ. συνεργατικά σχήματα στον τομέα ένδυσης– υπόδησης, κλωστοϋφαντουργίας, δημιουργικών βιομηχανιών, στον κλάδο μεταποίησης τροφίμων, στον φαρμακευτικό κλάδο, το ναυτιλιακό cluster, κλπ).

5. Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφειας Δημιουργικών Βιομηχανιών. Πρόγραμμα διττής φύσης: αποσκοπεί στην αναβάθμιση και αξιοποίηση παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας με υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως η ένδυση – υπόδηση, η αργυροχρυσοχοΐα, το έπιπλο κτλ, αλλά και στην ενίσχυση ανερχόμενων σύγχρονων οικονομικών κλάδων με έντονα εξωστρεφή προσανατολισμό, όπως η βιομηχανία θεάματος και σύγχρονων οπτικο-ακουστικών μέσων (visual arts), τα ψηφιακά μέσα ψυχαγωγίας, πολιτιστικές βιομηχανίες κτλ.

6. Ενίσχυση περιβαλλοντικής Βιομηχανίας. Αποσκοπεί στην δημιουργία πλαισίου και στην παροχή κινήτρων για την επιχειρηματική αξιοποίηση απορριμμάτων και αποβλήτων τρίτων δια μέσου της παραγωγής και διάθεσης πρώτων υλών και ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

7. Πράσινη Παραγωγική Διαδικασία. Παρέχει σε διαρκή και μόνιμη βάση ένα ευέλικτο πλαίσιο για τις ΜμΕ προκειμένου να κάνουν παρεμβάσεις στις παραγωγικές τους διαδικασίες, με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

8. Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων. Θα χρηματοδοτούνται ολοκληρωμένα σχέδια προβολής και προώθησης προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού όπως συμμετοχές σε κλαδικές εκθέσεις, πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις προϊόντων για εξειδικευμένες και απαιτητικές αγορές και πολλά άλλα.

9. Εργαλεία Ανταγωνιστικότητας Νεοφυών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ενίσχυση των ικανοτήτων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων εκεί που απαιτείται ένταση και επενδύσεις γνώσης.

10. Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα. Δημιουργία και ενίσχυση απαραίτητων βιομηχανικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο, που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν οικονομίες κλίμακας.

11. Εξυγίανση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων. Δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων, εκεί που υφίστανται άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις – Ήδη το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρύξει την άτυπη περιοχή Οινοφύτων σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης.

12. Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Επιχειρηματικά Πάρκα.  Κίνητρα για τη μετεγκατάσταση σε οργανωμένους υποδοχείς.

13. Επανάχρηση Παλαιών Βιομηχανικών Κτηρίων. Το πρόγραμμα αφορά ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανεκκίνηση της χρήσης βιομηχανικών υποδομών που τώρα βρίσκονται σε αδράνεια.

Παρουσιάζοντας τα προγράμματα, η κ. Τζάκρη υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ένα σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα. Να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία και στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και να κάνει αυτό που καμία πολιτική δύναμη δεν έκανε». 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved