ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 12.2.2019, 23:36

Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Α)  Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή/και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής  στο πρόγραμμα και  λειτουργούν εκτός της περιφέρειας της ∆ιοικητικής  Περιφέρειας Αττικής (πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων) και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της πόλεως της Θεσσαλονίκης,
Β) έχουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ σε ισχύ, 
Γ) Είναι εποχικές, είχαν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την προηγούμενη πενταετία  (2013-2017), και συγκεκριμένα,  τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός εάν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (άρχισαν δηλαδή να  λειτουργούν από την 1η  Ιανουαρίου 2017 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν την συνεχόμενη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2017) πριν την 1η Νοεμβρίου. Ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις  που  άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2017 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

Ωφελούμενοι είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας κατά την έναρξη  του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης, δηλαδή κατά την 1-11-2018.  

Οι ωφελούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει να απασχολούνται κατά την προηγούμενη ημέρα ήτοι την 31-10-2018, της έναρξης του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης (1-11-2018), διότι σκοπός του προγράμματος είναι η επιμήκυνση της απασχόλησης τους.∆εν  είναι  δυνατή  η  υπαγωγή  ξενοδοχοϋπαλλήλων  στο  πρόγραμμα  οι  οποίοι  πριν την 1η Νοεμβρίου 2017 είχαν συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην ίδια ή/ και σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση. ∆εν  είναι  δυνατή  η  υπαγωγή  ξενοδοχοϋπαλλήλων  στο  πρόγραμμα  οι  οποίοι  δεν απασχολούνταν κατά την 31-10-2018.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή μονάδες πρέπει να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής ηλεκτρονικά, στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν, από τις 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11η πρωινή έως τις 15 Απριλίου 2019 και ώρα 12η μεσημβρινή. στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την απόφαση.


 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Πρόσκληση για το Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες 1222019.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved