nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
ΟΑΕΔ: Εργαζόμενοι τζάμπα στην Δυτική Ελλάδα

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.6.2020, 23:55

Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει! Ξεπερνώντας τον εαυτό του, ο ΟΑΕΔ κυριολεκτικά χαρίζει εργαζόμενους στους εργοδότες της Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτώντας το σύνολο του μισθολογικού και ασφαλιστικού και άλλου κόστους.

Πρόκειται για ένα επτάμηνο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 1.100 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέους 18-30 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που ξεκίνησε σήμερα. Το ονομάζει «Πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Και υλοποιείται «στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας μέσω της επιδότησης της εργασίας, με στόχο του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού».

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 7.150.000 €.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, δικαιούνται 1-8 προσλήψεις (Πίνακας). Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

Σε δήλωσή του για το πρόγραμμα, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρεται και πάλι στο παραμύθι των «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης»: «Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η Δυτική Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην χώρα. Η ανάσχεση και καταπολέμηση της ανεργίας απαιτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και αυτή είναι η προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας που ξεκινάει σήμερα θα δώσει την ευκαιρία σε 1.100 νέους της περιφέρειας να αποκτήσουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν είναι η έλλειψη προϋπηρεσίας. Μέσω της αναβάθμισης των προσόντων τους, ενισχύουμε την προσπάθεια που κάνουν να προετοιμαστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, που είναι και ο απώτερος στόχος των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του Οργανισμού». 

ΠΙΝΑΚΑΣ
Πόσες προσλήψεις δικαιούνται οι εργοδότες
(ανάλογα με το προσωπικό τους)

3 άτομα - 1 πρόσληψη
4-9 άτομα - 2 προσλήψεις
10-19 άτομα - 3 προσλήψεις
20-30 άτομα - 5 προσλήψεις
31-50 άτομα - 8 προσλήψεις
άνω των 50 ατόμων - 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved