nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα "ΜΕΤΕΧΩ": Ενισχύει μικρές επιχειρήσεις (24/8)


Αθήνα 24.8.2005, 19.10
Μικρές επιχειρήσεις με δύο έως δέκα εργαζόμενους χρηματοδοτούνται για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και εφαρμογών πληροφορικής.

Τα παραπάνω προβλέπει το πρόγραμμα «Μικρές Επιχειρήσεις & ΤΕΧνολογική Ώθηση (Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω.) στην Κοινωνία της Πληροφορίας»,
που παρουσίασαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο οι υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Σιούφας.

Κατά την παρουσίασή του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων και ανέδειξε την γραφειοκρατία ως έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ανάπτυξης και της προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Σιούφας είπε ότι η στήριξη του επιχειρείν, η ενθάρρυνση της τεχνολογίας και της καινοτομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, θα εξασφαλίσουν στην χώρα μας τα απαραίτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι προβλέπει
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τις επενδύσεις επιχειρήσεων για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και εφαρμογών πληροφορικής, ενώ προβλέπει επίσης και την προμήθεια συναφών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στην «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Ειδικότερα, προβλέπει τα εξής:
* Ενίσχυση επιχειρήσεων που απασχολούν από 2 έως 10 εργαζομένους (σε όρους Ετήσιων Μονάδων Εργασίας) και έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση.
* Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000 ευρώ (ελάχιστος προϋπολογισμός: 4.000 ευρώ).
* Επιχορήγηση ίση με το 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
* Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 26.000.000 ευρώ και η επιχορήγηση (διαθέσιμη δημόσια δαπάνη που προορίζεται για την ενίσχυση επιχειρήσεων) στα 13.000.000 ευρώ.
* Το πρόγραμμα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση, ενθαρρύνοντας ιδιαίτερα τη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλες τις διοικητικές Περιφέρειες της Χώρας. Για το σκοπό αυτό, ο συνολικός προϋπολογισμός κατανέμεται ισόποσα στις 13 διοικητικές Περιφέρειες της Χώρας (€2.000.000 ανά Περιφέρεια – €1.000.000 δημόσια εθνική και κοινοτική συμμετοχή + €1.000.000
ιδιωτική συμμετοχή).
* Κύριο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι οι απλές και γρήγορες διαδικασίες που οδηγούν σε ταχεία είσπραξη της εγκεκριμένης επιχορήγησης. Το πλεονέκτημα αυτό είναι αποτέλεσμα ενός καινοτόμου σχεδιασμού που προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής:
* Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων, μέσω διαδικτύου, από την έδρα της επιχείρησης.
- Η επιχείρηση δεν απαιτείται να υποβάλει δικαιολογητικά κατά τη φάση υποβολής προτάσεων (προβλέπεται μόνο η κατάθεση μίας συνοδευτικής δήλωσης μέσω του ΚΕΠ της επιλογής του επιχειρηματία).
- Αυτόματη, πλήρως διαφανής αξιολόγηση μέσω πληροφοριακού συστήματος.
- ¶μεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης.
- Επιλεξιμότητα δαπανών από την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης, δηλαδή από τις 11 Ιουλίου 2005. Έτσι, η επιχείρηση έχει την επιλογή, εφόσον το επιθυμεί, να εντάξει επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών που έχει πραγματοποιήσει ακόμη και πριν την υποβολή της πρότασης, αρκεί να έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 11 Ιουλίου 2005.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved