nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά Από Απόσταση Επιστροφή    
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό με συνάφεια στην Ειδική Αγωγή

Αθήνα 9.2.2016, 13:16

Μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως με συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και για άλλα 24 αναγνωρισμένα προγράμματα (MBA, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Εργασία, TESOL, κ.ά.), όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Εαρινό εξάμηνο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, η τετραήμερη παράταση δόθηκε λόγω των πολλών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους.

Ως γνωστό, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει ήδη προσαρμόσει το Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής – Ειδική Αγωγή έτσι ώστε να ταυτίζεται επακριβώς με την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η οποία ορίζει τα κριτήρια για τη χορήγηση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση 21 ECTS, η οποία θα ξεκινήσει να προσφέρεται μόλις η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής -που έχει κυκλοφορήσει- ψηφιστεί από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Το Μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας προσφέρεται από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής και το Παιδαγωγικό Τμήμα (1η προϋπόθεση), έχει ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 3 εξάμηνα, 90 πιστωτικές μονάδες και συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τουλάχιστον 20 πιστωτικών μονάδων ECTS (2η προϋπόθεση).

Η πρακτική άσκηση υλοποιείται σε  σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βεβαιώνεται από επόπτη καθηγητή και τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας, συνοδεύεται από παρουσιολόγιο και περιλαμβάνει παρατήρηση, σχεδιασμό μαθημάτων και εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία (3η προϋπόθεση). Να αναφέρουμε εδώ πως το Παν/μιο Λευκωσίας προσφέρει από διετίας πρακτική άσκηση η οποία δύναται να καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχει τη σχετική αδειοδότηση προς αυτό από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. 

Τέλος, οι 60 από τις 90 απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες ECTS του Προγράμματος Σπουδών  είναι σχετικές με τις κατηγορίες αναπηριών ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όπως αυτές ορίζονται στο νόμο 3699/2008 (4η προϋπόθεση).

Το Μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας υλοποιείται σε τρεις περιόδους (χειμερινό, εαρινό αλλά και θερινό εξάμηνο, για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων) με τη μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα. Αιτήσεις εγγραφών μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Ειδικά για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το εαρινό εξάμηνο φοίτησης 2016, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και του μεγάλου όγκου των αιτήσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα  801 1000 709 (από σταθερό) ή στο 6972 089310 (από σταθερό - κινητό).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved