nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα από απόσταση: Επαγγελματική Κινητικότητα και Δεξιότητες

 

Αθήνα 22.3.2011, 14:11

«Επαγγελματική Κινητικότητα και Δεξιότητες» είναι το θέμα μιας νέας, πρωτοποριακής σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως (e-learning), που προσφέρει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα προγράμματα προσφέρονται στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του ΚΕΚ, και των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας για επαγγελματική κινητικότητα.

Σε αυτήν την νέα σειρά Προγραμμάτων συνοψίζονται οι δεξιότητες αλλά και τα θεματικά πεδία που συνδέονται με τους νέους κλάδους, που πρόκειται να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού, όπως αναφέρεται αναλυτικά και στο Βήμα - Ανάπτυξη (27/3/2011) σε άρθρο με τίτλο: «450.000 άνθρωποι αλλάζουν δουλειά», όπου αναφέρεται ενδεικτικά: "Η ανεργία κυμαίνεται σήμερα στο 13,9% και ο αριθμός των ανέργων κοντά στις 700.000. Τα επόμενα χρόνια μέσω της αγοράς εργασίας εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν περίπου 450.000 εργαζόμενοι- το 10% του εργατικού δυναμικού- από το Δημόσιο, τις δημοτικές εταιρίες, τους κλάδους της κατοικίας και των κατασκευών και τις υπηρεσίες (π.χ. εμπόριο αυτοκινήτων) σε κλάδους όπως η ενημέρωση  και η επικοινωνία, η υγεία, αλλά και σε εξωστρεφείς κλάδους, δηλαδή στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τον τουρισμό για να μη μείνουν άνεργοι».

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμούη επαγγελματική κινητικότητα φαίνεται να είναι η λύση που θα συμβάλλει όχι μόνο στην μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχολησιμότητας, αλλά και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και γνώσεων, καθώς και στην αύξηση της επαγγελματικής ικανοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, η επαγγελματική κινητικότητα προϋποθέτει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να προσαρμόζονται στα νέα εργασιακά περιβάλλοντα και να είναι αποτελεσματικοί στα νέα καθήκοντα. Επομένως, η επαγγελματική κινητικότητα και άρα η απασχολησιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δια βίου μάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Η επαγγελματική κατάρτιση μέσω των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) που συνδέονται με την επαγγελματική κινητικότητα, στοχεύει:
- στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σύμφωνα με το
Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ταξινόμησης Προσόντων,
- στην επικαιροποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του μεταβαλλόμενου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος,
- στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων σχετικά με τη διαχείριση αλλαγών και την ανταπόκρισή τους στις νέες προκλήσεις και
- στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ικανότητες που εξασφαλίζουν την απασχολησιμότητα και ανταγωνιστικότητα.

Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Κινητικότητας είναι τα εξής:

* Ικανότητες και Επαγγελματική Κινητικότητα
- Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων (Soft Skills)
- Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική (Life Coaching)
- Ανάπτυξη Βασικών Ικανοτήτων (Key Skills) για τις Επαγγελματικές Απαιτήσεις στη Σύγχρονη Ευρώπη

* Τομείς Αιχμής
- Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
- Management Ταξιδιωτικών Πρακτορείων και Tour Operators
- Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Τουριστικές Επιχειρήσεις
- Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρηματική Οργάνωση
- Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Μονάδας
- Business Coaching
- Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομία
- Ανάπτυξη Ικανοτήτων Στελεχών Επιχειρήσεων

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης ή  Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ - ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εμπειρία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 13 Μαΐου 2011, ενώ η έναρξη της παρακολούθησης θα γίνει στις 16 Μαΐου 2011. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησής σας μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα: http://elearn.elke.uoa.gr, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το σύνολο των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των προγραμμάτων στα τηλέφωνα 210-3689354 και 210-3689381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved